• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
ivan_v написа:
Може да навържеш няколко термистора последователно.
много разумна идея :)
2v6 - майстор
Цитирам от друга тема, щото мисля че въпроса ми е за тук:
phoenix написа:
...Системата си работи нормално, при мен вече 2г. разликата в килоомите е само разлика в цифричката на дисплея на дистанционното, която горе долу за една цяла зима аз не съм пипал. Температурата в помещението се коригира от зададения софтуер на конвекторите, подовото, термоглавите, при който както е... няма значение. Важното е да се поддържа една точна Т на флуида след топлообменника, която е достатъчна за вида отоплителни тела които ползва всеки един с такава система.
Кога смени Хаера с Дайкин?
Какво му стана на Хаера?
phoenix - специалист
Усещам на къде биеш, но си казвам.
Хаера го смених преди началото на този отоплителен сезон. Единствения недостатък на машината, беше че страшно много куцаше от към софтуер. И най-вече заради проблемите с дефроста. Падне ли температурата вън под + 3 градуа външното тяло се обледенява и туй то. не можах да го излъжда да си направи фабричния дефрост. Дори виках две фирми да го проверят дали има достатъчно фреон, дали пък не е много, обороти, налягане, всичко си му беше точно и пак дефрост нямаше. Накрая извиках този който вакуумира системата да си му прибере фреона във външното тяло и го разкачихме. Но до последно климатика си работеше съвсем нормално. Ползвахме го и пролетта в прохладните нощи. И понеже Ванко ми направи оферта на която не може да се устои, а и вече бях събрал парите за Дайкин, пратих паричките на Ванко и той ми прати по еконт новата машина за този отоплителен сезон. Колкото и да е хубав Хаера, аз го бях купил 2-ра употреба и бяхме решили, че тази зима ще сме с чисто нова машина със сравнително висок коп и машина, която няма да прави магарии при Т вън под +3градуса. Та така заменихме Хаера с Дайкина. Дайкина съм го свързал по абсолютно същия начин и същите корекции на датчиците и същите места за мерене на водата и на фреона. Нищо не е по-различно. Разликата е че нито един път не видях външното тяло обледенено, дори заскрежено, нито един път не се наложи да паля камина да помагам на Дайкина или да пускам бойлера на ток. Климатика си работи съвсем тихо и без абсолютно никакви проблеми при това с много добри сметки за ток. И така това е историята на смяната, благодарен съм на Ванко за климатика и за помоща по пускането му.
filmatoplo - майстор
Ура :) Ванко -вече има една положителна точка , остават му още 99 и се завръща :wink: .
phoenix - специалист
filmatoplo написа:
Ура :) Ванко -вече има една положителна точка , остават му още 99 и се завръща :wink: .
аааа от мен 10 точки, на мен ми помага и за първия климатик :idea:
kuuuuuul - майстор
И аз съм доволен от Ванко,монтира ми два климатика и ми помага за ТП,мисля че просто очакванията на някои хора от една самоделна ТП са били прекалeно големи/хем да минеш тънко хем да не вложиш никакъв труд/.
Последна промяна от kuuuuuul на пон мар 28, 2011 4:03 pm, променено общо 1 път.
naughty - специалист
kuuuuuul написа:
И аз съм доволен от Ванко,монтира ми два климатика и ми помага за ТП,мисля че просто очакванията на някои хора от една самоделна ТП са били прекалино големи/хем да минеш тънко хем да не вложиш никакъв труд/.
+1
vankovarnata - специалист
naughty написа:
kuuuuuul написа:
И аз съм доволен от Ванко,монтира ми два климатика и ми помага за ТП,мисля че просто очакванията на някои хора от една самоделна ТП са били прекалино големи/хем да минеш тънко хем да не вложиш никакъв труд/.
+1
+1 и аз. Получих инфо и си спретнах ТП и си реших проблема.
phoenix - специалист
Такаааа, лека-полека моята кутийка оживява.
Първо пробвах да наредя нещата на едно парче от ламинат за да придобия представа.
Изображение
После си направих сам една кутийка, с каквито размери ми е най-добре и я понаредих:
Изображение
След това изгорихме дисплея:):) за 4-ти път :-D :-D
Изображение
Въпреки всичко и след две проби лазерно разане напаснах и размерите на лицевия панел. Един ден изкъртих и дупката в стената и позиционирах новото място на контролера.
Изображение
Изображение
Изображение
В събота и неделя си играх да намествам и платките от вътрешното тяло на дайкина за да ги събера и тях в контролера. Така всичко ще е събрано на едно място. За сега се получава много добре. Също така си намерих и същите букси и удължих платките на климатика, така всичко си става като заводско, откачаш, закачаш и си готов. Стандартни букси и всичко като от магазина. Купих си и клещи за кримпване. Абе напредвам. Надявам се до два три дни да го закача окончателно на стената. Днес си го взех при мен в офиса и му изрязах от хартия лицевото фолио.
Изображение
Днес го пускам и него на лазерно рязане. Затварящия панел ще е имитация на метал и с надписи и се надявам да докарам нещо като това:
Изображение
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: