• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Всяка горелка или котел трябва да си има човек/фирма, който да отговаря за нея - гаранция, настройки. Този човек трябва да е обучен предварително, да може да я пуска, настройва, сервизира. Аз не разбирам такава политика - да се продаде горелката и да се остави на произвола на съдбата. Ако конкретният сервиз не може да се справи, то производителят трябва да изпрати друг, ако трябва ще прати свой специалист, но недоволен клиент не трябва да има - това събаря рейтинга на фирмата, на самата марка.
Christo - майстор
Прав си Лазаре, ама има нЕкои проблеми. Ако човекът е кадърен, или ще иска повече пари, или ще реши сам да си изкарва хляба. Хем кадърен, хем балама да изкарва хляба и на шефа е рядко срещано животно. Заради този проблем назначаваме една бамбина до телефона с приятно гласче, може нищо да не знае, ама пък краси офиса и подобрява настроението. :-D
filmatoplo - майстор
=D> Това исках да допълня Лазаре -ама нали празнувам вече :drinkers: :rock: :wink:
Производителят или вносителят са длъжни да осигурят сервиз на своите изделия чрез сключване на договор със сервизни фирми по места. Сервизната фирма трябва да има поне един сервизен специалист, който е минал обучение и е издържал съответните изпити, притежава сертификат. Дали този специалист ще е на заплата или това ще е самият собственик на фирмата - няма значение. Познавам големи фирми, които си имат сервизен специалист на заплата (или процент), познавам и по-малки фирми, при които сервизният специалист е самият собственик. Ако по някаква причина сервизният специалист напусне фирмата, то или тя трябва да привлече или обучи друг такъв или си губи правата по договора за сервиз и нейните клиенти трябва да се покрият от друга фирма. А бе вакуум не трябва да се допуска!
Филме, честит имен ден и умната, ей! Пък накрая може и русата :wink:
plastkomfort - специалист
Предлагах на майсора от сервиза да му платя на часно и да я настрой ама той бил много зает и ми каза въведи тов и това и ще работи перфектно.
Да ама не :axe:
Лазаре помагай защото спя при горелката.
Той е длъжен да ти я покаже в състояние на перфектна работа поне първоначално. Оплачи се нагоре по веригата - на началника му (ако има) или на производителя.
plastkomfort, не мога да ти помогна, защото не съм настройвал такава горелка. Филма се изгуби - празнува, дано се появи колегата naskov - той е настройвал такива горелки. А ти обясни междувременно какво изписва. Аха - Филма се появи :wink:
Последна промяна от LazarGanev на вт дек 25, 2012 9:35 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
plastkomfort написа:
Лазаре помагай защото спя при горелката.
Дай малко повече информация -как се държи сега горелката , на колко киловата е настроена, на какъв режим , тези неща. :? В какво точно се състои лошата работа на горелката , има ли автоматична чистачка.
Последна промяна от filmatoplo на вт дек 25, 2012 9:37 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo написа:
Да бе писал по рано -че да ти гостуваме по Коледа -хем и горелката да прегледаме :santa: , какво не и е наред :? .Разкажи какво прави сега горелката :? -какви параметри си и задал , какви пелети гориш,на какъв режим си .
Пелетите са от дъб и бук.
мин-4,4
макс-25
пауза 15 сек
И аз съм висял с часове и дни при различни горелки докато им хвана цаката.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: