• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Има някаква връзка между цената на котела и КПД-то му. Може да има скъпи котли с малко КПД, но евтини котли с голямо КПД-едва ли. Всеки със здрав разум не бива да очаква чудеса от котел за около 3000 лева. Пък и КПД-то в случая не е толкова важно. Важното според мен е, че масата на въглищата, сложени в котела, изгорени оптимално, сиреч при почти 100% КПД не стига да се топли нормално жилище 5 денонощия. Тази сметка не излиза. Може да се послъгва малко в проспектите, ама не бива с много. Все пак има физични закони, които важат за всички котли, и за Стропува включително.
Manol P - помощник
LazarGanev написа:
То обикновено е така - все се случва "правилно разбралите" да са новорегистрирани и да тръгнат веднага да фалят стоката - демек жива реклама :wink:. Другият сценарий е - единият новорегистриран пита заинтересовано, пък другият най-услужливо му обяснява подробно :cool:
Специално за Вас отговарям, че съм писал това което е при мен, тъй като използвам такъв котел. Информацията е за тези които се интересуват конкретно, а не за тези които само си "чешат" езиците по форумите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Manol P написа:
Информацията е за тези които се интересуват конкретно
И ние за тях си чешем езиците, к'во мислиш :wink: . За да могат да направят информиран избор, а не под въздействие на заблуда. Както беше казано - никой не е казал, че котелът не работи или не топли, а просто, че законите на физиката еднакво важат и за него.
Manol P - помощник
Естествено, че физичните закони са в сила независимо от нашите желания. Аз съм обяснил разликите между стария и новия котел и не коментирам какво е КПДто на Стропува, а и много трудно се определя. Приблизителна оценка може да се направи по температурата на димните газове.
isko6p - специалист
mrmagooo написа:
nando написа:
Чух реклама за тази котли по радиото и се порових из нета. Намерих им сайта прочетох какво пише попаднах и на темата в този форум, прочетох и нея и останах с впечатлението, че в действителност е възможно да се постигне икономия и постоянно отопление с по млака доза "робуване".

Правилно ли съм разбрал ?

Aми то идеята винаги е такава все пак израсходваш много по-малко енергия за да загрееш вода до 60 градуса примерно ако температурата на водата е 40 а не 10 .Отделно колкото по-постоянно е отоплянето на една сграда толкова по-добре не изстива въздуха в стаите,мебелите и най-важното стените !

Иначе за ефективността на самия котел и неговата икономичност ще се въздържа да говоря за сега ще изчакам края на зимата и дебелата черта да не уручасам нещата ...засега са на добре !

Ако има нещо друго което те интересува питай !
Земляк пробвай го тоя котел с пи лети,да видим кака ще работи./ако имаш възможност/
Добре де, аз не виждам за какво спорим и кое му е забележителното"
Manol P написа:
Отговарям конкретно:
2. При мен котела изкарва три дена, при зареждане с въглища /вносните/ 12-13 кофи, което е приблизително до горната врата.
шоп написа:
Поста Ви доказва моя досегашен опит със самоделни и чугунени котли. Една количка( 3-4 кофи) =24 часа
две колички( около 7 кофи) = 48 часа Повече за съжаление сегашният ми котел не побира.
С една дума:
3-4 кофи -1ден (друг котел)
7 кофи - 2дни (друг котел)
12-13 кофи - 3дни (Стропова)

Кое му е феноменалното питам аз?

Това "ако" в долния цитат няма да го коментирам:
Manol P написа:
ако сградата е енергийно ефективна, котела може да изкара и 7-8 дена.
mrmagooo - специалист
Aко съпоставим данните от КЧМ5-цата на колегата ШОП и това което казва MANOL P И приемем че са с еднакво КПД .КЧМ5 с 3 секции я дават със 77% кпд и цена от 23000 рубли (рублата е 4.85 за един лев) и с една доставка до България според мен си стават 5хилки вярно че с тоя чугун е на практика вечен.

Знам че не е най-изискания метод за смятане но пак е нещо :-D
Manol P - помощник
Аз котли не продавам и не рекламирам! За мен е добре, че зареждам и четири денонощия /в момента/ забравям за котела. А който иска да зарежда по два пъти на ден, негово право е да си избере какъвто иска. Феномен не съм търсил!
filmatoplo - майстор
Ако няма предимства Стропова -има ли недостатъци :? :wink: сравнен с други въглищарници.
На тази цена си купуваш Даконера. Цената на качествените въглища е равна на цената на пелетите, разходът - също, комфортът, обслужването и мръсотията - несравними. Къде е тогава далаверата?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Въпрос за котел "Стропова" за дълго горене ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: