• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 25, 2018 1:19 amdakisho написа:
...
питам за некакви настройки за съотношение въздух и пелети никакво внимание неща от един месец ползвам горелката и питам дали има некакви настройки по нормални де да знам
dakisho, не си ли чувал, че с питане и до Цариград са стига, ама и пари трябват, макар да казват, че в Истанбул не е скъпо.
"колко килограма въздух са необходими за изгарянето на един килограм пелети?" е правилният въпрос и Гугъл ти дава безброй възможнжсти.
Четвъртата е твойта, а ако много та влече, шестата ти предлага и научна обяснение на въпроса.
viewtopic.php?t=41568&start=1100
https://www.kaminata.net/forum/viewtopic.php?t=13508
Приятно четене!
LazarGanev - "Велик майстор"
питам за некакви настройки за съотношение въздух и пелети никакво внимание неща от един месец ползвам горелката и питам дали има некакви настройки по нормални де да знам
1. Нормално е за настройки за горенето първо да се обърнеш към сервиза. Ерато /Екотерм не е като да нямат специалисти, въпреки е зависи на каква фирма си попаднал. Дори и да си попаднал на кофти фирма - винаги можеш да се обърнеш към Хасково и да се оплачеш. Ако сметнат, че оплакванията ти може да са основателни - може да пратят друга фирма или човек от Хасково, макар че за горивни настройки им е ясно (както и на мен), че оплакванията ти са неоснователни.
2. Горелките на Ерато/Екотерм си идват с перфектни горивни настройки (отношение гориво/въздух), като има само 2 условия - да се осигури ъгъл на шнека 45* и да се ползват пелети клас А. Всяка намеса от твоя страна само ще влоши нещата - уверявам те в това, на базата на натрупан опит от монтаж, пуск и настройки на десетки техни горелки. Точно затова сервизното меню е заключено и не трябва да се пипа. Дори и да го отключиш - нямаш газанализатор за да проверяваш настройките. Дори и да имаш газанализатор - нямаш сервизните настройки, н е знаеш какво да проверяваш. Ако се сдобиеш със сервизните настройки - само ще констатираш, че всичко е О.К. Правил съм го много пъти и съм се отказал да пипам. Купил си си горелка за пелети клас А, купуваш си пелети клас А, осигуряваш ъгъл 45* на шнека и не пипаш нищо друго. Ама дай сега да пробваме със слънчогледови, щото тези много скъпи - забрави!. Ама дай сега да намалим въздуха, че да гори по-малко - забрави, ще гори по-лошо, ще опуши целия котел. Ако искаш да гори по-малко - ограничаваш я от менюто на по-ниска мощност, но и ще топли по-малко :) . Това не е всегоривна горелка, за да има смисъл да си играеш с горивните настройки.
dakisho - помощник
нед ное 25, 2018 7:35 amLazarGanev написа:
1. Нормално е за настройки за горенето първо да се обърнеш към сервиза. Ерато /Екотерм не е като да нямат специалисти, въпреки е зависи на каква фирма си попаднал. Дори и да си попаднал на кофти фирма - винаги можеш да се обърнеш към Хасково и да се оплачеш. Ако сметнат, че оплакванията ти може да са основателни - може да пратят друга фирма или човек от Хасково, макар че за горивни настройки им е ясно (както и на мен), че оплакванията ти са неоснователни.
2. Горелките на Ерато/Екотерм си идват с перфектни горивни настройки (отношение гориво/въздух), като има само 2 условия - да се осигури ъгъл на шнека 45* и да се ползват пелети клас А. Всяка намеса от твоя страна само ще влоши нещата - уверявам те в това, на базата на натрупан опит от монтаж, пуск и настройки на десетки техни горелки. Точно затова сервизното меню е заключено и не трябва да се пипа. Дори и да го отключиш - нямаш газанализатор за да проверяваш настройките. Дори и да имаш газанализатор - нямаш сервизните настройки, н е знаеш какво да проверяваш. Ако се сдобиеш със сервизните настройки - само ще констатираш, че всичко е О.К. Правил съм го много пъти и съм се отказал да пипам. Купил си си горелка за пелети клас А, купуваш си пелети клас А, осигуряваш ъгъл 45* на шнека и не пипаш нищо друго. Ама дай сега да пробваме със слънчогледови, щото тези много скъпи - забрави!. Ама дай сега да намалим въздуха, че да гори по-малко - забрави, ще гори по-лошо, ще опуши целия котел. Ако искаш да гори по-малко - ограничаваш я от менюто на по-ниска мощност, но и ще топли по-малко :) . Това не е всегоривна горелка, за да има смисъл да си играеш с горивните настройки.
[/няма да пипам нищо благодаря за разяснението
dakisho - помощник
нед ное 25, 2018 11:23 amdakisho написа:
нед ное 25, 2018 7:35 amLazarGanev написа:
няма да пипам нищо благодаря за разяснението
dakisho - помощник
нед ное 25, 2018 6:53 amТрифон П.Трифонов написа:
...
dakisho, не си ли чувал, че с питане и до Цариград са стига, ама и пари трябват, макар да казват, че в Истанбул не е скъпо.
"колко килограма въздух са необходими за изгарянето на един килограм пелети?" е правилният въпрос и Гугъл ти дава безброй възможнжсти.
Четвъртата е твойта, а ако много та влече, шестата ти предлага и научна обяснение на въпроса.
viewtopic.php?t=41568&start=1100
https://www.kaminata.net/forum/viewtopic.php?t=13508
Приятно четене!
мерси ще го прочета
anesti - помощник
Прочетох цялата тема и имам един въпрос. Някой ползвал ли е такова нещо,предполагам има и на българския пазар такива,по-скъпи.
https://www.aliexpress.com/item/868MHz- ... 3c0027DrtQ
Става въпрос за управление на Бисолид Аутомат 25.
Да пораздвижим малко темата, аз пък съм на обратното мнение.
За да знаеш трябва да се буташ и да опитваш, ако чакаш все на някой да настрои и няма да вървим към развитие.
Аз съм с Bisolid GP_32, утоплявам около 100кв. и 80л. бойлер. Горелката е присадена на ератовски котел u22c (29kw.)
След почти месец опити и настройки стигам до извода,че най-важно за минимизиране на разхода без да е студено в стаите
е горивната камера на самия котел, преправих моятас камера като топлия въздух от котела минава през три прегради докато стигне до изхода.
Като в началото бяха две и бях ровил доста в настройките, като пак бях реализирал икономия, но след добавяне на третата въздушна заобиколка,
разхода спадна усезаемо. Като пример давам началото на упражнението 24ч. работа разход 4 чувала пелети клас А.
В момента съм на 1.5 чувала за 24 ч. (темперетура 22-23 градуса цялата къща неизолирана с ПВЦ), но в работни дни тъй като няма никой в къщата
съм си добавил времево реле (10лв.) и съм я настроил да се пуска в 14.30ч. като докато се приберем в 17.00 стаите са приятно затоплени до 21 градуса
като разхода е 1.2 чувалчета. Вероятно със стайния термостат ще е подобно, но пък цената му е малко по височка и ефекта ще е същия. Това при
темперетури 0 до -5 градуса, при по ниски вероятно
ще скочи малко.
Здравейте,
Имам малък проблем, нагрява ми се тръбата в през която влизат пелетите, оттам температурният датчик дава сигнал и автоматично се гаси горелката.
Котлето е чисто горелката също, цяла зима без проблеми и точно накрая ме предава.
ср фев 27, 2019 3:01 pmWalka написа:
Здравейте,
Имам малък проблем, нагрява ми се тръбата в през която влизат пелетите, оттам температурният датчик дава сигнал и автоматично се гаси горелката.
Котлето е чисто горелката също, цяла зима без проблеми и точно накрая ме предава.
Комина?
jabata - специалист
Прегледай си комина, щом котлето и горелката са чисти.
Ако комина е позапушен, горелката издухва, но понеже комина неможе да изтегли всичко, топлината се връща наобратно и нагрява подаващата тръба. щом само ти се нагрява си добре, аз съм виждал изгорели (стопили се) тръби... :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Сервизни настройки на пелетна горелка Bisolid GP 18" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: