• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Добре де как я карате така каминката :?
При мен в модулация работеше около 3-40 минути с хистерезис от 5 градуса и включваше на 3та степен за около 10тина митутки , докато възстанови пак температурата. Та за тея 10 минутки трябва да съвпадне с переодичното , което си е на деня 2 3 пъти :lol:
tysonlkr - специалист
Със задръстването и аз имам проблем при по продължителна работа на камината :x
Задал съм самопочистването през 15 минути, но ми се струва че забравя понякога да обдуха.
Ако вдигна напрежението на вентилатора при 1-ва степен ми се увеличават температурата на изходящите газове. Което не е добре защото топлото бяга през комина.
Утре смятам още да намаля подаването на пелети на 1-ва степен, за да не препълва кошничката :?

Вие как сте захранили камината със свеж въздух, защото аз разчитам на въздуха в помещението?
Взех да си мисля че проблема със задръстването е поради липсата на кислород, което води до недобро изгаряне на пелетите.
toto1221 - специалист
колеги и аз съм с бърнит 13+но разхода нещо ми се вдигна драстично сега по студеното 20 часа 30 килограма панелни радиатори 4-1,20 на 60 и 2 1.7 на 60,,,,моля споделяйте вашите настройки
степени ..1-0.6 ,2-1,2 ,3-2,4, 4-3,1 5-4,1 в модулация 0,6 ,как се променя през колко секунди да пуска шнека и вие на колко сте,,,,,другото което ме притеснява е високата температура на изгорелите газове моля кажете какво да ги правя на 1 степен са 150 а на 5 отиват към 240,260,,,вентилатора ми е увеличен но иначе не мога да дигна градуси ,степен 1 на 1420,степен 5 на 2100,,пробвал съм и с степен 1 -1150 и пак газовете не падат под 120,130 помагайте
Koko_t - напреднал
toto1221 написа:
колеги и аз съм с бърнит 13+но разхода нещо ми се вдигна драстично сега по студеното 20 часа 30 килограма панелни радиатори 4-1,20 на 60 и 2 1.7 на 60,,,,моля споделяйте вашите настройки
степени ..1-0.6 ,2-1,2 ,3-2,4, 4-3,1 5-4,1 в модулация 0,6 ,как се променя през колко секунди да пуска шнека и вие на колко сте,,,,,другото което ме притеснява е високата температура на изгорелите газове моля кажете какво да ги правя на 1 степен са 150 а на 5 отиват към 240,260,,,вентилатора ми е увеличен но иначе не мога да дигна градуси ,степен 1 на 1420,степен 5 на 2100,,пробвал съм и с степен 1 -1150 и пак газовете не падат под 120,130 помагайте
Каква температура на водата гониш. Разхода ти е много голям. Намали вентилаторите, на 5 ст газшвете трябва да са 160-170 градуса макс.
Аз на 1степен имам 90 гр на газовете, 2-120, 3-135, 4- 145-150, 5-160-165.
При непрекъснато горене на 2-3 степен държа температура на водата 60-65 гр. И разхода ми е 20-24 часа с един чувал горене.
Относно това как да промениш времето между две подавания, написал съм го на предишната страница от темата.
Orion - специалист
grants написа:
Добре де как я карате така каминката :?
При мен в модулация работеше около 3-40 минути с хистерезис от 5 градуса и включваше на 3та степен за около 10тина митутки , докато възстанови пак температурата. Та за тея 10 минутки трябва да съвпадне с переодичното , което си е на деня 2 3 пъти :lol:
Здравей grants,

Бях писал някъде, сигурно не си обърнал внимание... направил съм така настройките че почти никога не влиза в модулация. Примерно на първа степен не успява да вдигне повече от 52 градуса - съответно и задавам 55, тъй като не може да ги стигне, седи постоянно на 52 и не влиза в модулация. Така почистването винаги ми е през 20 минути - както съм го задал. Ако искам 57 градуса я пускам на втора, задавам 60 - тя пак не ги стига и т.н.т :) Опитай...

Поздрави!
toto1221 - специалист
и така днес намалих доста работи и е оставих да работи само на 1 степен цял ден като и зададох следните настройки време за работа на шнека 0,5 ,,,вентилатор 1200 горивен цикъл-10.00 , стъпка при корекция 00.02 ,,минимално време за работа на шнека 00.10 вижте да няма нещо бъгаво при тези мой настройки иначе при тези настройки темп.на водата се върти между 51 и 55 градуса задал съм 70 за да не ги достига .но идва и големия проблем така на око разхода пак не ми е по чувал за 24 часа а поне чувал и половина,,,,и най големия проблем според мен при тези супер занижени настройки и на пелети и на вентилатор и на градус 51-55 темп.на изгорелите газове пак е сериозна 130-140 кажете от какво може да е тази аномалия
toto1221 написа:
,,,,и най големия проблем според мен при тези супер занижени настройки и на пелети и на вентилатор и на градус 51-55 темп.на изгорелите газове пак е сериозна 130-140 кажете от какво може да е тази аномалия
Голяма тяга на комина,паразитен въздух от неплътности......
toto1221 - специалист
а как да се оправя с това,комина ли да изчистя, и моля погледнете настройките ми защо разхода все още е голям с толкова занижени настройки да не бъркам нещо аз. минимално време за работа на шнека 00.10 ли трябва да е или там бъркам,,,сега си правя експерименти
намалих е на първа степен 0,3 и пак държи този градус 51-55 това възможно ли е а разходът си остава голям
Orion - специалист
Здравей toto1221,

Видях че си дал по нагоре някои от настройките, напиши оборотите на вентилатора при степените от първа до пета...
Кажи параметър А06 при TP01 как ти е и ако е 1 дай параметри и на C11 и U11

Колегата grants също е писал някои неща относно вентилаторите в темата. Koko_t също ти е писал. Има доста писани неща, но както и да е...

Поздрави!
Здравейте, спешно се нуждая от помощ.
Камината ми не може да излезе от режим на Модулация, каква е причината и какво мога да направя. Става въпрос за burnit comfort 25kw
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: