Но на пелети няма да има никакъв проблем.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov
- специалист
131 мнения в "Препоръка при избор на стоманен (чугунен) триходов котел."
filmatoplo
- майстор
Миналата пролет свързах котел Даконера пелетен с горелка GP4 на един таван, та на тавана комина е едва 2 метра, и е фи-120, имах притеснения че ще пуши - нямаше никакъв проблем. На тавана защото котела топли бойлер 500 литра бойлер за бгв.Ако с толкова малък комин беше на дърва, не ми се мисли какво ще стане.
andy_forresite
- майстор
Момчета, понеже много котли копират бош 2000в, искам да ви попитам: каква е разликата в топлообменника на пелетен котел сравнен със съответните на дърва и въглища бош, дакон, бисолид, и т.н.? За кое точно да проверя дали е направено по триходовия котел (за пелетна горелка), който ми го продават за пелети, за да съм спокоен, че не е същия като този на дърва? Кое е това нещо, което подобрява топлообмена и прави котела с повишено съпротивление
За момента не мога да ги различа.
Трифон П.Трифонов
- майстор
andy_forresite написа:Момчета, понеже много котли копират бош 2000в, искам да ви попитам: каква е разликата в топлообменника на пелетен котел сравнен със съответните на дърва и въглища бош, дакон, бисолид, и т.н.? За кое точно да проверя дали е направено по триходовия котел (за пелетна горелка), който ми го продават за пелети, за да съм спокоен, че не е същия като този на дърва? Кое е това нещо, което подобрява топлообмена и прави котела с повишено съпротивлениеПосети най близката железария,където продават обекта на питането и ще разбереш.За момента не мога да ги различа.
Видях го преди няколко месеца,но ме заинтригува горелката,не котела.Не че е нещо особено.
Мисля,че няма да откриеш разлика в топлообменника,освен че е орязан от към скара,ръчки,клапа за разгаряне.
Сам мажеш да си обясниш от къде идва малко по голямото КПД ,обявено от Бош.
Бошовете,още замислени като Дакон,са си с голямо съпротивление,та затова имат по сериозни изисквания за комин.
Купиш ли го,ще препрочиташ за турболатори.
andy_forresite
- майстор
Специално бош 2000в 27 кв с горелка знам, че го предлагат на няма и 2 км от мен. Цената му е 4250 лева. Четох за горелката, но нещо не ми хареса. Дали едно от нещата не беше високата минимална за моите нужди мощност. Интересът ми е насочен към грейко или друг вариант. Трябва ми още един вариант. Този друг обаче не знам как да го преценя по топлообменника. Затова попитах как да разберем дали котелът е за изгаряне на пелети или си е за дърва и въглища.
Ще ида в магазина и ще кажа - искам пелетен котел. Продавачът ще ме убеждава колко е пелетен и колко добър. Искам да му повярвам, ама ...
Ще ида в магазина и ще кажа - искам пелетен котел. Продавачът ще ме убеждава колко е пелетен и колко добър. Искам да му повярвам, ама ...
Трифон П.Трифонов
- майстор
Анди,докато си пишем и ако ме интересуваше,да бях го огледал отсякъде тос котел. Предполагам ,че е досущ като прадяда си отвътре,но това ще го установиш ти.
filmatoplo
- майстор
Боша има интересно управление, за такова съм споменавал поне от преди 2007_8 ма година, тогава разбиращите бяхме 5тима,сега разбира всеки. Та който го интересува може да прочете за това управление.
VelinPetrov
- специалист
Никой ли не знае какви са основните разлики между споменатите два боша ?
kalin72
- майстор
VelinPetrov написа:Никой ли не знае какви са основните разлики между споменатите два боша ?Нали се написаха по-горе какви са разликите?
Малко по-голяма камера за дървата, клапа против избухване на газовете при котела за въглища, и повече шамотни тухли в първия ход при котела за дърва. Също така различното управление на терморегулатора при котела на дърва, управлява не долната вратичка, ами горната клапа на капака на камерата за дървата.
Тема "Препоръка при избор на стоманен (чугунен) триходов котел." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература