• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ТиАс - специалист
Ето моите впечатления след пренастройване на камината.Да уточня,че зададох параметрите на roland i iskren 86 от другата тема.Камината работи часове без да черни стъклото.Чак след 10-12 часа работа се забелязва полепнала пепел.Чистя я след 24 часа работа.Пепелта също се забелязва,че не се е чак толкова разхвърчала в камерата.Направи ми впечатление обаче,че по-бавно достига зададената Т,почти не я надвишава.Забелязвам го и по Т на водата в бойлера.Не е като преди толкова висока.Работи на 2 и 3 степен при Т 55 и 60 градуса.Предполагам,че ако увелича степента ще достига желаната Т.Пиша всичко това като информация,не че се оплаквам.Разхода на пелети определено падна на степените на които аз ползвам,според моите впечатления с около половин чувал.
Толкова за сега като информация.
nokoniko - специалист
ТиАс написа:
Ето моите впечатления след пренастройване на камината.Да уточня,че зададох параметрите на roland i iskren 86 от другата тема.Камината работи часове без да черни стъклото.Чак след 10-12 часа работа се забелязва полепнала пепел.Чистя я след 24 часа работа.Пепелта също се забелязва,че не се е чак толкова разхвърчала в камерата.Направи ми впечатление обаче,че по-бавно достига зададената Т,почти не я надвишава.Забелязвам го и по Т на водата в бойлера.Не е като преди толкова висока.Работи на 2 и 3 степен при Т 55 и 60 градуса.Предполагам,че ако увелича степента ще достига желаната Т.Пиша всичко това като информация,не че се оплаквам.Разхода на пелети определено падна на степените на които аз ползвам,според моите впечатления с около половин чувал.
Какъв ти е разхода средно за 24часа.
ТиАс - специалист
nokoniko написа:
ТиАс написа:
Какъв ти е разхода средно за 24часа.
Два чувала.От днес съм с нови пелети и ще видя с тях как ще е.
nikrum - специалист
Понеже ме питат за таблици с настройки искам да споделя: оптимално е да се променят няколко параметъра примерно:1 праг на модулация+степен на мощност +темп на водата+горен и долен хистрезис по вода за мокрите и
2 праг на модулация+степен на мощност + долен и горен хистетезис и темпер по въздух;
След което рестарт и 2 часа наблюдение до установяване на зададените параметри като се вземе пред вид конкретната система комин помещение.Който иска може да се обучи (на мен ми отне 30 ина дни),а който няма време,желание или техн.умения плаща на спец 80 лв като задължително за да вика спец трябва да има ясен проблем примерно не топли или дими или често гасне и рестартира или изобщо не спира,много топли но и много пелери гълта и тн.
Аз за топлото време ползвам едни настойки, а за студеното други.За антифрост режим и дълго отсъствие са трети и т.н.смяна на стойности на единични параметри ще доведат до разцентроване и грижи.Ако това вече се е случило е полезно да се имат фабричните които не са оптимални за да се подкара пак камината.
nikrum - специалист
nikolai75 написа:
Аз засега на моята Карина 10кв пар 10 сам го оставил на 4 пар 24 на 120 защото я горя само на 1 степен димни газове 240 дига суха е каминката. Само незнам ако дигна пар 10 сас 1 дали требва да дигна и пар 24 и сас колко то става проба грешка докато оцелиш. Некои ако има опит да сподели. Аз ще :drinkers: :drinkers: :-D :-D :-D
не се налага гледай да ти гори стабилно на мин
Едва ли ще усетиш разлика на обдухването като промениш с едно.Промени на вентилирането можеш да правиш с стъпка 5 за да усетиш разликата, но по важното е да видиш надолу или нагоре да променяш
nikolai75 - напреднал
Помощ маи запалката на камината изгоря. Неще да пали Не нагрява само пални цхашката с пелети нито е нагрята ништо не прави сега маи ще се студува :x :x :x :x :x :x :x
andy_forresite - майстор
Да бе, я иди си купи сух спирт на кубчета или по-добре като гел и като си сипе пелети ти драсни клечката на спирта. Ще пали с 200.
filmatoplo - майстор
Дано да е изгорял предпазител а не запалката ,по скоро проверете .
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Дано да е изгорял предпазител а не запалката ,по скоро проверете .
Знае ли някой от къде може да се купуват резервни части/както например запалки/ за тези камини...някакъв интернет магазин....
nikolai75 - напреднал
Запалката беше 50 кинта момци. Вдигнах маистора на балон в неделя и сам си я смених.Тои ми вика ам толкова издаржа. 2 сезона.ПОнататак ще постна и снимка на 2 те запалки защотот имат разлика за мокри и сухи
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: