• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered - специалист
Идеята е да включва и изключва помпата на определени градуси.
andy_forresite - майстор
Аз ползвам капилярен термостат. Включва помпата на 49,5 градуса и я спира на 44,3. Но съм го поставил не за да жаля помпата или да ми пести ток, а да помага на котела.
Затегнал съм гилза 130 мм в 1/2 женски извод в горната част на котела. Имаше си отвор за целта. Сензора на термостата съм го поставил в гилзата и това е. Първо бях сбъркал двете клеми на свързването в тялото на термостата. Видях heating и cooling и си казах опаа, на хийтинг съм, понеже ще се топля. Помпата изключила на 50 градуса, бях задал 52 на водата и докато видя че се е изключила, котелът "прегря" (вдигна 62°) и започна да гаси :-D После го вързах на другата клема и ... работи.
huntered - специалист
Исками се да пробвам първо с включване на помпата към горелката, но се страхувам да не оплескам нещо. Към котела преди да го закупя е имало включен стаен термостат и в менютю на горелката имаше опция за настройка по градуси на помпата. Аз нямам включен стаен термостат. Преди известно време настройките се бяха възстановили към заводските след като спря тока. Тази опция за контрол на помпата не е достъпна сега. Та мисълта ми е ако включа помпата към горелката дали ще мога да я ползвам тази опция отново или трябва стаен термостат.
filmatoplo - майстор
Помпата се контролира независимо ,искаш не искаш ,на тази клема идва ток , тествай с крушка и ще видиш ,в менюто има настройка на колко гр да включва .
huntered - специалист
filmatoplo написа:
Помпата се контролира независимо ,искаш не искаш ,на тази клема идва ток , тествай с крушка и ще видиш ,в менюто има настройка на колко гр да включва .
Точно че при спирането на тока и рестарта към заводските настройки менюто pump control е вече not available. Преди беше достъпно и имаше подменюта Pump active? Pump on temp и Pump.hyst (*C). Помпата и тогава беше включена към отделно захранване. Пробвах в меню Menu/test. Pump relle работи и си пуска 220V, но не се появяват в меню pump control настройките.
Последна промяна от huntered на ср яну 04, 2017 11:50 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Как ще чезнат , много странно.
andy_forresite - майстор
Да не се добавя помпа от някъде из менюто? В смисъл да отметнеш помпа като прикачено устройство и чак тогава да се инициализират настройките ѝ. Сега не може да настройваш нещо, което го няма. Просто разсъждавам.
huntered - специалист
Никъде не видях такава опция за добавяне. Единственото меню за помпа е в Pump control и Menu/test за ръчно тестване на релето за помпата.
naskov - майстор
Освен адванс менюто има още едно меню. Казва се Супер юзер меню. Там има още повече настройки. Ако искаш ще ти кажа как се влиза , но за последствията не отговарям. И аз рядко влизам там.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: