• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavlin83 - специалист
нед авг 09, 2020 1:05 pmfilmatoplo написа:
Няма ли упътване.
В упътването няма нищо свързано с влизането в сирв.меню и значение на параметрите
nexa - напреднал
Здравейте ,поради ограничено място в помещението (бетер слабо планиране...) :sad:
и вече прекарана инсталация се налага да търся плоска камина .
За момента имам два варианта :
АлфаПлам XILA IDRO 18кW – CALUX
не ми стана ясно има ли вентилатор за стопляне на помещението и да ли е на степени ,или само вкл/изкл
добро ли е самото управление и лесно ли е за настройка
Edilkamin - Blade H 18kW
тази много ми я похвалиха ,като особено надеждна със самопочистване и винаги чисто стъкло ,заради спец. дизайн на горив.камера....
естествено и цената накрая е спец.
какво ви е мнението за тези или да предложите нещо друго между 15-18кW от плосък тип
filmatoplo - майстор
:wink: Сори -чета от телефона :wink:
Последна промяна от filmatoplo на съб авг 15, 2020 3:09 pm, променено общо 1 път.
nexa - напреднал
аурора няма водна риза и е 10кВ
LazarGanev - "Велик майстор"
А твоето жилище колко квадрата е?
nexa - напреднал
около 85кв.м ,но с висок таван 3м
18кВ може да са леко над нужното ,но по-малко от 14-15кВ не бих рискувал да заложа
съб авг 15, 2020 3:45 pmnexa написа:
18кВ може да са леко над нужното ,но по-малко от 14-15кВ не бих рискувал да заложа
От десетина нагоре са "да има", нали?
Понякога, щото ми е кеф, топля 86 квадрата етаж от къща, без едната стая- значи около 70 да ги кажем, с е такова
https://electron.bg/mbs-thermo-vesta-ch ... 52279.html
Даже по някое време заделя в бойлера.
Смяааааатай!
Показвал съм я тука, няколко пъти, в акция. Дига над 110.
Като си монтираш 18ската, мине един отоплителен сезон, сподели колко пелети си похарчил, ако обичаш! Натам лесно ше ти напраиме сметката.
Секи харчи малко, с голямата си камина. Що така?
LazarGanev - "Велик майстор"
съб авг 15, 2020 3:45 pmnexa написа:
А бе аз бях сигурен, дори първоначалния ми въпрос беше дали е 80 или 90м2 :-D . Не ти трябва нищо повече от 10кВт камина.
Лазаре, караме го да скочи от Аспаруховия мост с бънджито. Аз ще му го платя, ако рискува с камината- по безопасно е. Даже ще скоча с него, да го държа за ръка. Мога да нося шалче на Грейко, напълно безплатно, хахаааа!!! Даже имам специална оферта.
Скачаме двамата и едно Бижу с нас, което ще поръчам аз, но като ни изтеглят ще си го плати и прибере.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Дилема за пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: