• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vpa - специалист
Сондирам сам :-D много скъпо ще ми излезе ако викна фирма - не че няма да го направят хубаво ама са си пари 1000 - 2000 лв.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ebara са италиански помпи (с японска марка), внасят се от Флуида, не ща повече да имам работа с тях(заради Флуида)
denuchi - специалист
ще видим какво ще се получи с тази. както казах за първи път виждам и чувам тази марка. времето ще покаже що за стока е.
2v6 - майстор
vpa написа:
Сондирам сам :-D много скъпо ще ми излезе ако викна фирма - не че няма да го направят хубаво ама са си пари 1000 - 2000 лв.
Сам ли си правил сондата? Какво представлява?
vpa - специалист
Вуйчо ми я е правил. Общо казано е свредел за колове само че не спирала а тръба. Тръбата е изрязана отпред на два зъба, а по дължина има два странични отвора със заварени под ъгъл планки, които разширяват и предотвратяват заклинване, но главно за разширяване. Утре ще щракна една две снимки. За дълбочина се наставят тръби 1/2" (с 3/4" става тежко) дълги на около 1м. След като се мине 3м се слага цяла тръба. Когато се достигне 9м примерно, се вадят три сегмента. Елементарно е направено, но върши работа и най-важното за мен ПЕСТИ ПАРИ.
vpa, пусни снимките на сондата ако си я снимал, че ми е интересно какво представлява
vpa - специалист
Немога да кача нито една снимка. Ако някой се интересува skype: enginera9 или ICQ 35721260.
kpacи - специалист
denuchi написа:
помпата която ще се използва при мен е: EBARA-C4-13. незнам на някой говорилиму нещо защото на мен не. за първи път виждам и чувам за такава но, факта си е факт такава е помпата. за да работи моето "малко детенце" са ми нужни по 1-1,5 литра в секунда. а това прави доста вода.
Това прави около 5 м.куб/час. За какво ти е необходимо толкова много вода? Ако захаранваш термопомпа трябва да е с отоплителна мощност около 50kw.
Аз си купих едно JOLLY от Метро. От 10м дълбочина тегли около 1.5 м.куб/час и я глася за термопомпа около 16kw.
denuchi - специалист
започвам от зад напред. немисля че тези 1,5 кубика на час ще са ти достатъчно за тези 16 киловата. а за помпата водата е вадя от 42 метра и около 4-5 кубика на час. днес вече след толкова канене и мотане беше пусната в работа. а аз водата ако е вадих от 10 м. с тази помпа ще изкарам и 20кубика и нагоре може би. и естествено нямаше да е тя а щеше да се търси нещо друго.
velsi - Почетен майстор
vpa написа:
Немога да кача нито една снимка.
Тука чете ли?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Отопление с термопомпа" | Включи се в дискусията: