Значи можем да уточним - за дебелината на топлоизолацията, диаметъра и разположението на тръбите трябва да се чете от учебници и наръчници, а за найлона от форумите 

LazarGanev написа:Значи можем да уточним - за дебелината на топлоизолацията, диаметъра и разположението на тръбите трябва да се чете от учебници и наръчници, а за найлона от форумитеВзех соломоновско решение - послушах всички.
Gadnyara написа:Къде е тази къща, че пада до -1*С?!Къщата е в Пловдивско село. Термопомпата не е закупена все още, така че ще разчитам на "топло време".
Не можете ли да пуснете термопомпата първо, да загреете сградата и после да наливате? Така с предварително стоплена сграда, ще дадете на замазката няколко дни аванс преди да падне t*C, тъкмо ще изчезне големият процент вода.
А после, доколкото знам, след втората седмица можете да прогреете с подовото с постепенно вдигане на температурата в тръбите от 15*С до 20-22*С - средно с по градус на ден. Поне аз така смятам да правя.
П.п. Температурата в моята къща (също на етап преди замазка) се следи постоянно и най-ниските числа досега са 4-5*С без да е пускано отопление все още. Затова и не се притеснявам да правя замазката веднага след Коледа. Все пак, планирам да започна я топля като навърши 2 седмици.
radius написа: Врабеца (p.v.x.) да не се обажда, че прилича на сапунен мехур - шарен отвън и кух отвътреВрабеца да не ти е на гости , че ще му казваш къде да седне(обажда)..
kistbam написа: Та: Някакви съвети?Няма ли възможност , да сложиш една суха печка на дърва.
kistbam написа:Къщата е в Пловдивско село. Термопомпата не е закупена все още, така че ще разчитам на "топло време".Има малко. 12см стиропор на пода, 4+12+16см вата+вата+стиропор на външните стени и 20+5см вата на покрива+ок. таван.
При теб има ли външна изолзация? Изолация на тавана? Нещо, което да обяснява тези 5-6 градуса повече.
Gadnyara написа:Каква е идеята за полагането на найлона?Ще си позволя съвета, ако слагате стиропор да сложите найлон, в противен случай стиропора ще се напои от влагата от замазката и ще влоши топлоизолационните си качества. При фибран и аз мисля, че няма нужда - първо самият фибран е относително паронепропусклив, второ парите няма как да се движат по посока от студеното към топлото помещение.
На път съм да го пропусна, та, ако е жизнено важен, да мисля как да го пъхам под тръбите.
Засега разрезът е 12-14см стиропор и 6-7 см замазка. Тръбите са закрепени със скоби в стиропора.
И още един въпрос.
Имам линейни сифони без клапи в баните, които може би трябва някак да изолирам от нагряващата се замазка.
Има ли смисъл от упражнението?
Предварително благодаря.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: