Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
за всеки 1м 0.1бар
ivomagna - специалист
пет апр 05, 2019 3:02 pmradius написа:
за всеки 1м 0.1бар
Благодаря!
ivanov_km - специалист
Какво ще рече Номинален дебит 50 l/h за един панел? Въпросът е по какъв начин трябва да се съобразим с тези параметри, изобщо какво говорят те?
Halfdone - напреднал
Здравейте, започвам монтажа на слънчевата инсталация Drainback, с 2 панела по 2 квадрата, които ще топлят 200 литров бойлер и тръбен прът около 10-12 метра в посока.Имам тръба неръждавейка DN12, та въпросът ми е преди да съм започнал монтажа, дали е достатъчна или ще ми трябва по-голяма?
speka_rs - майстор
Повече от достатъчна, до 500 л бойлер dn12 без грижи.
Halfdone - напреднал
пет апр 12, 2019 12:02 pmspeka_rs написа:
Повече от достатъчна, до 500 л бойлер dn12 без грижи.
Мерси :supz:
radius - майстор
А и се гони да е макс.тънка да пренася и малкото събрана топлина.
И аз съм с 200л и следя с интерес какво ще се получи.
ivanov_km - специалист
А тази сцепената шайба, която се поставя след последния пресован прешлен на гофрата в крайна сметка каква роля играе? Има чувството, че пречи на затягането, а не помага, да неговоря, че е направена от евтина ламарина и ръждясва на втория ден.
4799inpl64 - специалист
пет апр 12, 2019 11:44 pmivanov_km написа:
А тази сцепената шайба, която се поставя след последния пресован прешлен на гофрата в крайна сметка каква роля играе? Има чувството, че пречи на затягането, а не помага, да неговоря, че е направена от евтина ламарина и ръждясва на втория ден.
Ами дьржач ,колега!
шоп - майстор
пет апр 12, 2019 11:44 pmivanov_km написа:
Без тази зегер шайба гайката няма да притегне. А това, че избива ръжда означава или, че фитингите ти са некачествени и имаш теч. Тази загер шайба няма контакт с вода.

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: