Най - вълнуващия въпрос зимно време.
val72 - помощник
Колеги,някой за Русе може ли да помогне за инсталация на wi fi модул...
Здравейте Как и къде се свързва стаен термостат и какъв да си взема! https://prosmartsystem.com/bg/bboil Този става ли и как да го вържа?
andy_forresite - майстор
Само да ти кажа, че това не е стаен термостат, а bboil - устройство за отдалечено (чрез internet) включване и изключване на нещо работещо с електрически ток.
Стайните термостати включват и изключват автоматизирани системи за отопление (котел, камина, газова горелка) спрямо зададената температура в помещението с термостата и зададената температурна разлика за on/off. Това те го правят сами, а с бибойла го правиш ти от смартфона си например. На теб кое от двете джиджавки ти трябва?
пет ное 09, 2018 1:34 pmandy_forresite написа:
Само да ти кажа, че това не е стаен термостат, а bboil - устройство за отдалечено (чрез internet) включване и изключване на нещо работещо с електрически ток.
Стайните термостати включват и изключват автоматизирани системи за отопление (котел, камина, газова горелка) спрямо зададената температура в помещението с термостата и зададената температурна разлика за on/off. Това те го правят сами, а с бибойла го правиш ти от смартфона си например. На теб кое от двете джиджавки ти трябва?
Просто термостат За да регулира температурата по въздуха в стаята! Може и bboil - устройство да сложа но не знам къде да го вържа в камината! Предполагам че няма да стане на фабричната букса за стаен термостат!
martolk - специалист
Абе, съвсем си работи като стаен термостат. Едната версия е с кабелен датчик, а другата - с безкабелен. Има си web-based интерфейс с всички необходими настройки и статистики. Не, не се връзва в буксата за стаен термостат. Не съм гледал как са кръстили входа от Натурела, но трябва да е нещо като "AUX". Изтегли една брошурка с контролера от сайта на Натурела и го разгледай. Ако не можеш, викай някой, който може.
starsel - специалист
от два месеца съм собственик на камината грейко бижу според вас колеги в режим поддържане колко време е нормално да работи камината при 65градуса зададени на водата с термоглави съм и топли бойлер 120л
LazarGanev - "Велик майстор"
ср ное 14, 2018 7:25 pmstarsel написа:
от два месеца съм собственик на камината грейко бижу според вас колеги в режим поддържане колко време е нормално да работи камината при 65градуса зададени на водата с термоглави съм и топли бойлер 120л
Учудвам се на такива въпроси :?
martolk - специалист
Колеги, я кажете, според вас, кой вариант е по-добър: да работи по-дълго с по-ниски стойности на подаване или по-кратко с високи стойности? Правя си експерименти като намалям мощността на Р3 и Р2, за съжаление всичко оказва влияние (бойлер, външна температура и др.) и не мога да си направя генерален извод. Споделете си стойностите на горивото и въздуха на трите степени, моля!
filmatoplo - майстор
Моята камина я карам умерено по дълго време -от колкото да засилва да спира и после пак да наваксва .
martolk - специалист
Не, моята не гасне. Карам я на поддържане основно като загрее, но до тогава е въпроса.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: