Врангелов, след като затоплянето по този начин на 40 куб. е детска игра, да разбирам ли, че с този тип топлообменник ще загрея нужните ми 12 куб. от 10-11 град. до 30 гр. и отгоре без никакъв проблем?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
шоп
- майстор
Нищо сложно, ако не ти се прави самоделен топлообменик си купи един такъв иноксов.
Ще се убедиш колко е лесно и колко е ефективно.
и 22-30 градуса не са много висока темперарура. Ако се взима въздух от котелното се целят 50-70 градуса
Ще се убедиш колко е лесно и колко е ефективно.
и 22-30 градуса не са много висока темперарура. Ако се взима въздух от котелното се целят 50-70 градуса
Прикачен файл
18-new.jpg (88.06 KиБ) Видяна 2392 пъти
bobi65
- специалист
[quote="k_marinov"][/quote]
Ето че стигнахме до еднакви резултати . Ти по теоретичен начин ,а аз подплатен и с измерителните ми изделия... ( 48...49 кг. ) на снимката са 48 кг. но постоянно показва и 49... нарочно съм програмирал аналогово цифровият преобразувател да показва цели числа за да може да показва стойности над 99. Дебитомера мери до 850 кг/ч.. На същата снимка се вужда стойнист на ламбда 1.6... и 1.5 се опитва да светне... Надявам се с нашият спор да сме били полезни за четящите форума.
Ето че стигнахме до еднакви резултати . Ти по теоретичен начин ,а аз подплатен и с измерителните ми изделия... ( 48...49 кг. ) на снимката са 48 кг. но постоянно показва и 49... нарочно съм програмирал аналогово цифровият преобразувател да показва цели числа за да може да показва стойности над 99. Дебитомера мери до 850 кг/ч.. На същата снимка се вужда стойнист на ламбда 1.6... и 1.5 се опитва да светне... Надявам се с нашият спор да сме били полезни за четящите форума.
k_marinov
- специалист
bobi65 написа:Здравей, Колега! Но нещо си се пообъркал! Никога не съм спорил с теб и нямам мерак за това...даже ако продължаваш да развиваш теории, как с половин кило пелети се топлиш цяла зима!k_marinov написа:

bobi65
- специалист
k_marinov написа:Извинявай колега.. грешно съм натиснал бутона " цитирай " под твоето мнение .. Горното се отнасяше за колегата 6osi6, на теб исках да ти отговоря за шлаката която описваш в поста си..bobi65 написа:Здравей, Колега! Но нещо си се пообъркал! Никога не съм спорил с теб и нямам мерак за това...даже ако продължаваш да развиваш теории, как с половин кило пелети се топлиш цяла зима!k_marinov написа:
Твоята камина е модел който няма конструктивно заложено подаване на вторичен въздух . Разчита на голяма тяга на комина и на ламбда около 2.4 за да има пълно изгаряне..
така описаната шлака е от обогатено гориво ... т.е. недостиг на кислород , което говори за ниска тяга при теб. Помисли за коминен вентилатор
Здравейте на всички от този форум.Нов съм във форумът,но със стари проблеми от страна на пелетни горелки.В момента ползвам PellasX Revo 26 на слънчогледови пелети,но има огромни проблеми със задържане на шлака,загуба на регистриран пламък,натрупване на пелети и дори загасяне на пламъкът.Правих 2.5 тона опити с настройки,но резултатите плачевни.Купих ламбда сонда,но явно слънчогледа не се съобразява с промяната на количеството въздух.На 29 01 16 г.пристигнаха представители на вносителя.Трудиха се момчетата,но единственото положително което разбрах,че TESTO и ламбдата дадоха едни и същи стойности.Крайният резултат още реве!!Дано не съм досадил на специалисти и майстори.Хубава вечер на всички.
За по-добра нагледност на проблема прикачвам няколко/ красиви/ снимки.[img][/img]
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература