Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Врангелов, след като затоплянето по този начин на 40 куб. е детска игра, да разбирам ли, че с този тип топлообменник ще загрея нужните ми 12 куб. от 10-11 град. до 30 гр. и отгоре без никакъв проблем?
vrangelov - специалист
Можеш да пробваш. Не зная какво точно целиш с тези 30°C, но това е незначително малко енергия. На колко градуса са ти изходящите газове?
шоп - майстор
Нищо сложно, ако не ти се прави самоделен топлообменик си купи един такъв иноксов.
Ще се убедиш колко е лесно и колко е ефективно.

и 22-30 градуса не са много висока темперарура. Ако се взима въздух от котелното се целят 50-70 градуса

Прикачен файл

18-new.jpg
18-new.jpg (88.06 KиБ) Видяна 2392 пъти
bobi65 - специалист
[quote="k_marinov"][/quote]
Ето че стигнахме до еднакви резултати . Ти по теоретичен начин ,а аз подплатен и с измерителните ми изделия... ( 48...49 кг. ) на снимката са 48 кг. но постоянно показва и 49... нарочно съм програмирал аналогово цифровият преобразувател да показва цели числа за да може да показва стойности над 99. Дебитомера мери до 850 кг/ч.. На същата снимка се вужда стойнист на ламбда 1.6... и 1.5 се опитва да светне... Надявам се с нашият спор да сме били полезни за четящите форума.

Прикачен файл

IMG_20160124_074342.jpg
vrangelov - специалист
Здравей bobi65,

Всичко което си направил е супер. Остава ти да сложиш един топломер на котела. Така ще знаеш кое колко ти носи и ще го донастройваш по-добре.

Поздрави!
k_marinov - специалист
bobi65 написа:
k_marinov написа:

Ето че стигнахме до еднакви резултати . Ти по теоретичен начин ,а аз подплатен и с измерителните ми изделия... ( 48...49 кг. ) на снимката са 48 кг. но постоянно показва и 49... нарочно съм програмирал аналогово цифровият преобразувател да показва цели числа за да може да показва стойности над 99. Дебитомера мери до 850 кг/ч.. На същата снимка се вужда стойнист на ламбда 1.6... и 1.5 се опитва да светне... Надявам се с нашият спор да сме били полезни за четящите форума.
Здравей, Колега! Но нещо си се пообъркал! Никога не съм спорил с теб и нямам мерак за това...даже ако продължаваш да развиваш теории, как с половин кило пелети се топлиш цяла зима! :-D
bobi65 - специалист
k_marinov написа:
bobi65 написа:
k_marinov написа:

Здравей, Колега! Но нещо си се пообъркал! Никога не съм спорил с теб и нямам мерак за това...даже ако продължаваш да развиваш теории, как с половин кило пелети се топлиш цяла зима! :-D
Извинявай колега.. грешно съм натиснал бутона " цитирай " под твоето мнение .. Горното се отнасяше за колегата 6osi6, на теб исках да ти отговоря за шлаката която описваш в поста си..
Твоята камина е модел който няма конструктивно заложено подаване на вторичен въздух . Разчита на голяма тяга на комина и на ламбда около 2.4 за да има пълно изгаряне..
така описаната шлака е от обогатено гориво ... т.е. недостиг на кислород , което говори за ниска тяга при теб. Помисли за коминен вентилатор
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
Горното се отнасяше за колегата 6osi6,
bobi, пак ли нещо съм объркал :?
Мой познат ми поръча да взема от теб една ламбда, ако са ти останали бройки. Колко струва?
Здравейте на всички от този форум.Нов съм във форумът,но със стари проблеми от страна на пелетни горелки.В момента ползвам PellasX Revo 26 на слънчогледови пелети,но има огромни проблеми със задържане на шлака,загуба на регистриран пламък,натрупване на пелети и дори загасяне на пламъкът.Правих 2.5 тона опити с настройки,но резултатите плачевни.Купих ламбда сонда,но явно слънчогледа не се съобразява с промяната на количеството въздух.На 29 01 16 г.пристигнаха представители на вносителя.Трудиха се момчетата,но единственото положително което разбрах,че TESTO и ламбдата дадоха едни и същи стойности.Крайният резултат още реве!!Дано не съм досадил на специалисти и майстори.Хубава вечер на всички.
За по-добра нагледност на проблема прикачвам няколко/ красиви/ снимки.[img]
Прикачен файл:
IMG_20151023_090616.jpg
Прикачен файл:
IMG_20151023_090616.jpg
[/img]

Прикачен файл

IMG_20151023_090656_1.jpg

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: