Зависи много какви са пелетите та дори и слънчогледовите, на снимката се вижда лоша картина, има ли опция да се почиства-обдухва по често. Горени са успешно слънчогледови пелети във Фероли и Бурнит тоест пак тубусни-тръбни горелки, но с доста добро качество на пелетите, калибровани 6мм без прахоляк.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
rosso666
- специалист
И аз съм на мнението че всичко идва от пелетите.горелката е хубава с два шнека и не би трябвало фа се задъхва с слънчогледови.да не са некви смесени със слама?? Аз горя слънчогледови пелети 8мм с ератовска горелка.допълнителен вентилатор обдухва на всеки 6 часа. Проблеми с не палене и гаснене или затлачване не стм имал.а пелетите са доста разронени.даже забелязах че ако има повечко пепел в скарата горенвтл е по добро.
bobi65
- специалист
martin58 написа:Здравейте на всички от този форум.Нов съм във форумът,но със стари проблеми от страна на пелетни горелки.В момента ползвам PellasX Revo 26 на слънчогледови пелети,но има огромни проблеми със задържане на шлака,загуба на регистриран пламък,натрупване на пелети и дори загасяне на пламъкът.Правих 2.5 тона опити с настройки,но резултатите плачевни.Купих ламбда сонда,но явно слънчогледа не се съобразява с промяната на количеството въздух.На 29 01 16 г.пристигнаха представители на вносителя.Трудиха се момчетата,но единственото положително което разбрах,че TESTO и ламбдата дадоха едни и същи стойности.Крайният резултат още реве!!Дано не съм досадил на специалисти и майстори.Хубава вечер на всички.Благодаря на Мартин че въпреки проблемите си с шлаката и поне две седмична борба с настройките с ламбда наблюдението което си купи от мен .не успява да пребори шлаката изказа мнение което е ценно и за мен. Газ анализаторите на TESTO са старашно прецизни професионални уреди .Неговите думи в личен разговор че показанията са били едно към едно ме зарадваха... Аз калибрирах първото ми изделие по друг метод и бях убеден в вярните му паказания..
Здравейте,пробвах пелети от Харманли и други от Първомай.Резултатите са едни и същи.Техниците от представителя на горелката не стигнаха до резултат.Това натрупване става за около час и по-малко.От тези по-ясни снимки не знам какви да кача.Ще пробвам с други.
n.ganev
- майстор
То добре че пишеш / за теб не е добре при тази гледка/ щото тез същите предполагам пичУи идваха да ми се правят да ми се харесват, че тази горелка горяля ВСИЧКО БЕЗ ПРОБЛЕМИ и трябвало да я предлагам че я търсели за сл. пелети, овес и др. и се справяла безупречно - няма да споменавам как ме нахендриха за друго ама от мен да мине.
bobi65
- специалист
[quote="martin58"]Здравейте,пробвах пелети от Харманли и други от Първомай.Резултатите са едни и същи.Техниците от представителя на горелката не стигнаха до резултат.Това натрупване става за около час и по-малко.От тези по-ясни снимки не знам какви да кача.Ще пробвам с други.[quote]
Марто , хрумна ми едно просто решение за теб.. Взимаш парче неръждевейка ламарина марка 310 и правиш малка стргалка за шлаката ( П образна извивка)... Закрепваш я външно с една капка на електрожена .. Но я разполагаш в горната страна. Там отворите за кислорода са затворени когато са в горна точка и няма да се окислява .. Така няма да изгори планката и ще ти върши чудесна работа. ето и идеята върху твоя снимка
Марто , хрумна ми едно просто решение за теб.. Взимаш парче неръждевейка ламарина марка 310 и правиш малка стргалка за шлаката ( П образна извивка)... Закрепваш я външно с една капка на електрожена .. Но я разполагаш в горната страна. Там отворите за кислорода са затворени когато са в горна точка и няма да се окислява .. Така няма да изгори планката и ще ти върши чудесна работа. ето и идеята върху твоя снимка
Боби,много ти благодаря за идеята.Още утре ще пробвам.

6osi6
- майстор
n.ganev написа: добре че пишеш / за теб не е добре при тази гледка/ щото тез същите предполагам пичУи идваха да ми се правят да ми се харесват, че тази горелка горяля ВСИЧКО БЕЗ ПРОБЛЕМИ и трябвало да я предлагам че я търсели за сл. пелети, овес и др. и се справяла безупречноТе ако ти кажат, че не гори и цели вестници, ще умрат от глад.
Като са вкарали пари в един контейнер с горелки, сега ще трябва да му намерят пациентите.
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература