Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бай Гого - специалист
andro440... Ето обещаните настройки..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sr_M5WPRTEQ[/youtube]
Бат Диди - специалист
filmatoplo написа:
Аз чистя на всеки 5 часа ,със слънчоглед така ,тоест има ли друг който може да гори такива пелети в пелетна камина.
Здравей.
Ето как го правят хората(белите) https://www.youtube.com/watch?v=R6bOXS-0i_M , а не като при нас всеки да се прави на конструктор и да си продава залените и всякакви други боклуци. Тук във форума има самоделки, които не само че не отстъпват, а надминават много горелки на пазара по всички фактори, освен може би по красота.Да се обижда, които иска. От това, че все мълчим постоянно като погледнем през четала си виждаме още едни макари.
filmatoplo - майстор
Говорим за камина- направи сам ,ти сравняваш с купешка .Благодаря за идеята която са вложили ,ако го бях видял по рано бих взаимствал горивната камера , въпреки че камерата на Грейко е подобна но нали е горелка за котел не ми се понрави да я приложа в камината за сега .Аз съм доволен от моя резултат ,и тази камина която гледаме иска почистване ,особено ако горят моите пелети не се знае дали ще изкара 5 часа .По принцип аз я чистя на толкова ,тя си може и още ,но за безопасност толкова време и опредилих ( като смяна масло - може на 10 000 ,може и на 15 000 км) . :wink: .
andro440 - майстор
аз на полвин тон черупка вадя една кофа пепел пробвал съм слуноглед -там е по малко отпадъка -нещо не ти е на ред
filmatoplo написа:
Говорим за камина- направи сам ,ти сравняваш с купешка .Благодаря за идеята която са вложили ,ако го бях видял по рано бих взаимствал горивната камера , въпреки че камерата на Грейко е подобна но нали е горелка за котел не ми се понрави да я приложа в камината за сега .Аз съм доволен от моя резултат ,и тази камина която гледаме иска почистване ,особено ако горят моите пелети не се знае дали ще изкара 5 часа .По принцип аз я чистя на толкова ,тя си може и още ,но за безопасност толкова време и опредилих ( като смяна масло - може на 10 000 ,може и на 15 000 км) . :wink: .
filmatoplo - майстор
Всичко е наред,тази пепел се получава не само в мойта горелка ,получава се в горелки Грейко ,GP4 ,Feroli , Голденфайер направо спира :wink:камината си гори като на филмите ,продухва през 2-3 минути ,обаче леко полеко за 5-6 часа пепел се натрупва .малка е кошничката 10 на 6 , и 7 см дълбока -една шепичка .
valqk - специалист
Еее, супер си се получава, Филме!
Да попитам, че на първо търсене не намерих.
Ще слагам на GP20 Натурелата (най-накрая, че мен чака от пролетта).
Разглобих, почистих и се замислих, дали да не изхвърля стария нагревател и да сложа керамична запалка FKK PSx-1-240B (65лв от барбекюто - японска?! брех!). Така, ще мога да смъкна консумацията и да сложа ups, че се случва да нямаме ток по 5-6часа понякога.
Въпросът е, как най-добре да се монтира, така, че хем да се сменя без цялостно разглобяване, хем да я обдухва добре, че да пали бързо и да не изгори от прегряване.

Някой слагал ли е керамична запалка на гп20?
Нагревателят, който пали в момента е обикновен реотан, закачен за долната, задна част на горивната камера (пада се гърба на паничката). Има дупки и малка част от въздуха от турбината, минава от там и обдухва нагревателя.
Въпросът е къде и как най-достъпно, лесно и за добър поток да монтирам тръбата за керамичната запалка?
Дано има някой, който вече знае, как се топли вода, че да не я откривам пак. :roll:
Предварително благодаря.

п.п. Ако е наблизо и черпя.
filmatoplo - майстор
За съжаление не съм слагал керамична запалка на GP но само да я погледна и ще го измисля .иска разстояние към 14-15 см ,може и по малко .
valqk - специалист
Ами и аз не видях, някой да го е правил.
Всъщност, първо ще премеря сегашният нагревател колко вата е, че да не се окаже и той 300 (едва ли - по-спомен харчеше 5А като парли - т.е. около 1КВ).
После ще пусна перката както е разглобена, да видя откъде минава въздуха и ще измисля как.
Ако сложа, ще пусна снимки.
filmatoplo - майстор
До колкото си спомням вентилатора надува в кутията , въздуха минава отдолу отзад и духа нагреватела както и под скарата .Според мен има разстояние .Утре ще знам по добре щото ще си играя с една горелка GP 25 четвърто поколение ,тоест чисто нова .

В инструкцията за експлоатация на горелката ,на страната 52 има разрез там се вижда как е разположен нагреватела ,има шанс да стане. :)
filmatoplo - майстор
Сега я огасих за 2 минути за да я почистя ,че гори точно от 10 сутринта .Засякох с хронометър за колко време пали .След като пусна пелети и показа символ запалване - точно за 1,20 показа пламък ,след това запалката продължи на екрана още до 2,20 , до като регистрира пламъка значи минава още 1 минута .И на това съм доволен .

Прикачен файл

IMG_20161025_153632.jpg
IMG_20161025_153632.jpg (42.27 KиБ) Видяна 1645 пъти

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: