Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Това, че са къси трябва да Ви радва! Плашете се , когато са по-дълги от 55мм.
milenskior - специалист
n.ganev написа:
Това, че са къси трябва да Ви радва! Плашете се , когато са по-дълги от 55мм.
Вярно е!
При мен заради дълги пелети до сега ми се е задръствал 2 пъти големия шнек.
За радост без никакви последствия освен че горелката изгасва и излизам от работа да ида до вкъщи да я оправя.
ico_3 - специалист
Моят Load е на P1-3;P2-5;P3-7 и постоянно редува първа и втора степен температура на водата 57-63 градуса в смисъл на P2 работи до 60 градуса над 60 на P1 но не може да задържи температурата на водата над 60 завърти ли помпата и пада с 3-4 градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ico -3 - намали си Р2=4 и ще задържа по-дълго на Р2, вместо да прехвърля постоянно
geniya - специалист
LazarGanev написа:
Ico -3 - намали си Р2=4 и ще задържа по-дълго на Р2, вместо да прехвърля постоянно
По-добре ще е според мен да увеличи Р2=5, а Р3=8.Пък и да превключва между Р2 и Р1 нищо няма да и стане.
filmatoplo - майстор
По добре както казва Лазар, горелката си търси нужната мощност да покрива топлозагубите и почти ги намира но те са посредата между 1и 2степен ,затова намали ст 2 , да се закотви мисленно на околу 6-7 киловата, ако в един момент втора е много -горелката има възможност пак да слезе на 1,но по скоро ще работи така до изключване от стаен термостат ако има.
ico_3 - специалист
Ще се възползвам от съветите.Стаен термостат имам но в момента не го ползвам карам с термоглавите.Искам да постигна по висока температура на водата какви настройки да направя че май пак се появи конденз по комина утре ще го снимам.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами задай по-висока де :)
plamenmaistora - специалист
geniya написа:
Паузите се контролират от стайния термостат изцяло, включени са всички радитори и са балансирани от секретните кранове.Комфорта е идеален, по-добър няма как да бъде, изолацията си казва своето.Само леееко не съм доволен от Виадруса заради малкия пепелник, искаше ми се да пробвам с по-евтини пелети като слънчоглед, фъстъчени люспи, но съм сигурен, че ще му вися все до пепелника и това ме отказва.
Kолега как се балансира системата от секретните кранове,
geniya - специалист
Писано е многократно, най-далечните радиатори по-отворени, близките притворени.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: