vml написа:Дивотия и то голяма, на снимките им е снимана тръба излизаща навън, а получаваме отвор навътре незнайно колко сантиметра. Благодаря, че си успял да го премериш. Аз нямам достъп отзад. Ще се свързва с гофрирана тръба ф50 тогава. И още нещо да попитам отстрани кошницата ми закрива отворите през които пада пепелта. Мисля да я отрежа за да минава свободно. Навсякъде имам пепел само в пепелника почти нищо.ф50 с водна риза ф40 на сухите ..burner написа:vml написа:Здравейте колеги, имам BURNit PM Comfort plus 13. Камината е произведена преди месец. Искам да изведа тръба за въздух, да засмуква директно отвън. Може ли някой да каже колко трябва да е диаметъра и какъв вид гъвкава тръба използвате? Отзад като премерих диаметъра на отвора на ламарината е 7 см. А тръбата е навътре и нямам достъп да я премеря, но предполагам е по-малка от 7 см.В инструкцията пише фи 80, а като се заврях отзад и измерих ....външно тръбата е фи 48-50....трудно е се мери, навътре е. Що за дивотия!?!?
https://drive.google.com/file/d/1qukSFb ... sp=sharing
startx написа:vml написа:Дивотия и то голяма, на снимките им е снимана тръба излизаща навън, а получаваме отвор навътре незнайно колко сантиметра. Благодаря, че си успял да го премериш. Аз нямам достъп отзад. Ще се свързва с гофрирана тръба ф50 тогава. И още нещо да попитам отстрани кошницата ми закрива отворите през които пада пепелта. Мисля да я отрежа за да минава свободно. Навсякъде имам пепел само в пепелника почти нищо.ф50 с водна риза ф40 на сухите ..burner написа: В инструкцията пише фи 80, а като се заврях отзад и измерих ....външно тръбата е фи 48-50....трудно е се мери, навътре е. Що за дивотия!?!?
Имаите в предвид , че Ако дължината на тръбата за чист въздух е над метър и има колена може да не се получи и ще се наложи да редуцирате заради дължината на по голямо Ф ...