Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx - специалист
vml написа:
Дивотия и то голяма, на снимките им е снимана тръба излизаща навън, а получаваме отвор навътре незнайно колко сантиметра. Благодаря, че си успял да го премериш. Аз нямам достъп отзад. Ще се свързва с гофрирана тръба ф50 тогава. И още нещо да попитам отстрани кошницата ми закрива отворите през които пада пепелта. Мисля да я отрежа за да минава свободно. Навсякъде имам пепел само в пепелника почти нищо.
burner написа:
vml написа:
Здравейте колеги, имам BURNit PM Comfort plus 13. Камината е произведена преди месец. Искам да изведа тръба за въздух, да засмуква директно отвън. Може ли някой да каже колко трябва да е диаметъра и какъв вид гъвкава тръба използвате? Отзад като премерих диаметъра на отвора на ламарината е 7 см. А тръбата е навътре и нямам достъп да я премеря, но предполагам е по-малка от 7 см.
https://drive.google.com/file/d/1qukSFb ... sp=sharing
В инструкцията пише фи 80, а като се заврях отзад и измерих ....външно тръбата е фи 48-50....трудно е се мери, навътре е. Що за дивотия!?!?
ф50 с водна риза ф40 на сухите ..
startx - специалист
startx написа:
vml написа:
Дивотия и то голяма, на снимките им е снимана тръба излизаща навън, а получаваме отвор навътре незнайно колко сантиметра. Благодаря, че си успял да го премериш. Аз нямам достъп отзад. Ще се свързва с гофрирана тръба ф50 тогава. И още нещо да попитам отстрани кошницата ми закрива отворите през които пада пепелта. Мисля да я отрежа за да минава свободно. Навсякъде имам пепел само в пепелника почти нищо.
burner написа:
В инструкцията пише фи 80, а като се заврях отзад и измерих ....външно тръбата е фи 48-50....трудно е се мери, навътре е. Що за дивотия!?!?
ф50 с водна риза ф40 на сухите ..

Имаите в предвид , че Ако дължината на тръбата за чист въздух е над метър и има колена може да не се получи и ще се наложи да редуцирате заради дължината на по голямо Ф ...
geniya - специалист
vml написа:
burner написа:
vml написа:
Здравейте колеги, имам BURNit PM Comfort plus 13. Камината е произведена преди месец. Искам да изведа тръба за въздух, да засмуква директно отвън. Може ли някой да каже колко трябва да е диаметъра и какъв вид гъвкава тръба използвате? Отзад като премерих диаметъра на отвора на ламарината е 7 см. А тръбата е навътре и нямам достъп да я премеря, но предполагам е по-малка от 7 см.
https://drive.google.com/file/d/1qukSFb ... sp=sharing
Относно кошницата можеш спокойно да я срежеш като оставиш 10-11мм широки планките, като така се откриват отворите и всичко относно боклука ще е ок.
За тръбата за входния въздух: ако работи добре без да извеждаш тръба навън я остави така, защото външния въздух когато е леден вероятно ще образува конденз.Има вероятност да се повиши и разхода.
burner - специалист
Аз срязах ушите на кошницата преди десетина дни, но няма кой знае какъв ефект. Но и не пречи, де. Външен въздух също не съм подвел, а не е в голяма стая и има добра дограма, но леко поотварям (когато се сетя) към друга стая.
geniya - специалист
burner написа:
Аз срязах ушите на кошницата преди десетина дни, но няма кой знае какъв ефект. Но и не пречи, де. Външен въздух също не съм подвел, а не е в голяма стая и има добра дограма, но леко поотварям (когато се сетя) към друга стая.
Странно!Що да няма ефект след срязването на ушите, сега при мен няма никакъв боклук около кошницата единствено само отпред.
burner - специалист
Написал съм,че няма голям ефект, а не че няма никакъв, защото този ефект не се определя от липсата на малко пепел върху ушите, а от забележимо увеличаване на количеството пепел в пепелника. Такова нещо не съм забелязал. И изобщо никой не знае, защо тези уши са променени по този начин. Досещам се за поне две причини. Ама ние вече ги отрязахме. Можем да бъдем спокойни вече.
startx - специалист
burner написа:
Написал съм,че няма голям ефект, а не че няма никакъв, защото този ефект не се определя от липсата на малко пепел върху ушите, а от забележимо увеличаване на количеството пепел в пепелника. Такова нещо не съм забелязал. И изобщо никой не знае, защо тези уши са променени по този начин. Досещам се за поне две причини. Ама ние вече ги отрязахме. Можем да бъдем спокойни вече.

Преди година аз и няколко други тук от форума заварихме страничните отвори някой оставиха по една дупка аз махнах всичките ... факт че при качествен пелет в кошницата пепел няма освен по ъглите тъй като там няма и дупки ( при мен скоро ще има ... ако остане време )
startx - специалист
Нов модел сухи камини от BURNiT ( контролер fulmis alpha )

Прикачен файл

BURNIT-PD-R-8KW-768x799.jpg
BURNIT-PD-R-8KW-768x799.jpg (40.83 KиБ) Видяна 2209 пъти
Здравейте, от месец и половина ползвам Burnit 13kW, от преди седмица започна да дава грешка 02 при пускане. Отначало след 2-3 опит и запалваше но в момента не иска.
В по-предни постове е написано меню TP08 параметър A14 да е 0, но той си е така ... грешката остава и не иска да тръгне.
Някой има ли идея какво може да е?
redjoff - помощник
Здравейте,
Някой да е сменявал запалка на Burnit 25 kw . Интересува ме модела на запалката или неин заместител с по-добри параметри.
Благодаря

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: