Може да се подобри, но е временно решение. Тази ламарина скоро ще прегори. В студено време няма да изкара повече от седмица .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
rosso666
- специалист
Не съм аъгласен с издръжливостта. Аз си направих бъркалка от неръждавейка не повече от 2 мм.дебелина и още не е мръднала от началото на сезона.моята се върти и пребърква пелетите,а на колегата седи само от горе и мисля чв няма да има проблем.а и нищо не му пречи да си направи и резервни за бърза смяна. Само ме притеснява че бъркалката е точно над пламъка,защото всичко ще пада върху него и може да създава проблеми при горене.по добре да е от страни или просто да не е точно над пламъка
mitashki911
- специалист
n.ganev написа:В този случай става въпрос за сл. пелети.При мен котел dakon-dor20 горелка GP25sc почти няма разлика в разхода на слънчогледови или дървени като количество , разликата е само в количеството пепел за почистване .
andy_forresite
- майстор
filmatoplo написа:По принцип с другите горива сондите работят, смятам че и с пелети ще може ако няма вече де. Относно вица-Прибира се Геле в къщи и вика на жената, - жено бързо ми забий един пирон в главата, жената ужасена го пита защо, Геле отговаря-ами Вуте отвори бръснарница, ще ида да ме постриже с пирона в главата та да си счупи машинката.Геле отива на гости у Вуте видимо силно разстроен и му казва: - вземи ей този пирон и с теслата ми го забий в глъвът, не ми са живее пойче. Вуте му рекъл: Ааа не! Ми ако не оцела пироня, шти счупъ глъвътъ бе.
Хайде виж там за подобрението. Може да ми е от ползва

velinsl
- специалист
Объркали сте се, ако мислите че нападат колегата Боби.
Сигурно и преди 20 години ламбда-сондите на моноинжекционните двигатели са били страхотно решение за оптимален разход. Това е било началото за ад се достигне до днес - ламбда-сонди, дебитомери, на всеки цилиндър бубина, датчици за температурата на горивото. Причини за висок разход - много и все скъпи.
И няма вече евтино решение на проблема, а причини за проблема - много.
Щом му харесва на колегата лошо няма и щом му върши работа.
Браво за идеята, но прекалено много се усложнява системата според мен. Едва ли си заслужава икономиите в разхода.(!!!ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!)
Сигурно и преди 20 години ламбда-сондите на моноинжекционните двигатели са били страхотно решение за оптимален разход. Това е било началото за ад се достигне до днес - ламбда-сонди, дебитомери, на всеки цилиндър бубина, датчици за температурата на горивото. Причини за висок разход - много и все скъпи.
И няма вече евтино решение на проблема, а причини за проблема - много.
Щом му харесва на колегата лошо няма и щом му върши работа.
Браво за идеята, но прекалено много се усложнява системата според мен. Едва ли си заслужава икономиите в разхода.(!!!ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!)
achmonek
- специалист
filmatoplo написа:achmonek написа:Разход от 01.01.2016 до 31.01.2016 - 1380 кг.Без значение че този разход изглежда висок сравнение с на колеги с подобна комбинация -аз му вярвам, разхода е най правдоподобен, тоест среден разход 30 кг за 24 часа.
Температура на връщащата се вода - не знам колко.
Отопляема площ два етажа - 130 кв.м. общо.
Регулация по температура на водата със термоглави.
Външна изолация - да (5 см. стиропор)
Таван: 10 см минерална вата
Под: не (дъски)
Дограма: ПВЦ обикновена
Котел: Грейко Експерт 20
Горелка: Грейко RB 20
Контрол на котел: от горелката
Бойлер: 2 по 80 литра
Радиатори: 10 броя стражишки и 1 алуминиев в едната баня (общо 26 КВ)
Стаен термостат: нанай
Трипътен: да
Пелети - слънчогледови
Температура в стаите:
от понеделник до петък
05.00 до 07.30 - 24 гр.
7.30 до 15.00 - 21 гр.
15.00 до 23.00 - 24 гр.
23.00 до 05.00 - 21 гр.
събота и неделя
07.00 до 24.00 - 24 гр.
24.00 до 07.00 - 21 гр.
Температура димни газове: за сега нямам с какво да меря
Почистване котел - вече на две седмици
Горелка: на всеки 7 дни
Време на работа: 740 часа /4 часа общо почистване на котел и горелка за 4 седмици/
Допълнителни екстри /регулатор на тяга/
Разход от 01.01.2016 до 31.01.2016 - 1380 кг.
Среден разход на ден за ЯНУАРИ - 44,5 кг.
От началото на отоплителния сезон, за мен - 01.10 до днес - 01.02 (124 дена) - 3600 кг.
Среден разход на ден - 29 кг.
Филмче, това е истината. Не съм седнал тук да се лъжем. Вижте в топлото как всеки си споделяше разхода и се хвалеше, че е нисък, а като стана ЯНУАРУ и всичко се изпокри, и тази тема бе всичко друго но не и за разход. Аз лично съм доволен и така като гледам от запасените 6200 кг. пелети имам още 2450 кг., които смятам че ще ми стигнат да изкарам зимата, да не говорим, че се надявам и да останат малко. При всички положения, ако стигнат, съм в цифрово изражение със 100 - 150 лв. по малко от дървата и въглищата. То това бе при мен и желаният ефект - малко хамалогия, евтино гориво (под цената за въглища), автоматизация. Хамалогията както казах вече я няма. Така че, доволен съм от всичко. Да се върнем пак на разхода. Имал съм и разход (24 часов) от 14,2 кг., имал съм и от 64кг. - събота 23.01, и в неделя - 24.01. ако не спирах да чистя (което чистене се оказа после моя голяма грешка) сигурно щях да стигна и 75 кг. След подобрения за догодина съм сигурен, че ще смъкна още разхода. Между другото, сега в тези два дена е сътветно:
32кг.
27кг.
От този моя средния, дето иде 29 кг., както казваш ти по точен няма, защото от началото до сега си водя точна статистика за всеки ден.
Смятам и, че ако горях дървестни, то щях да бъда с около 20 - 30 % назад.
Това е относно разхода!
Лека вечер на всички!
filmatoplo
- майстор
Въпросната горелка която аз споменах, горяща слънчогледови пелети до сега е изгоряла до към 4 тона.
achmonek
- специалист
filmatoplo написа:Въпросната горелка която аз споменах, горяща слънчогледови пелети до сега е изгоряла до към 4 тона.
Еее.....тъй де. Аз съм до тук (от 01.10) на 3700 кг. Ако става въпрос за брат ти, знам, казвал си ми какво топли и че е на слънчоглед. Горе долу същото ама брат ти няма изолация. Аз пък имам ама температурите при мен са по ниски и ..............мисля, че нещата цифрово се връзват. Забравих да ти спомена. Пелетите които ползвам, също мога да кажа, че са супер - 6мм, добре пресовани, в чувалчета по 15 кг. и най - важното - без прах.
filmatoplo
- майстор
В топло време гори по 1 торба, в студ под нулата 5-6 .средно 2.
stoyanstoyan
- специалист
В големите студове разходът се качи на 45кг за 24 часа за около 120 кв. с бгв. При мен т. бяха около минус 15/18гр.
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература