Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб сеп 28, 2019 10:08 pmtogo написа:
Да звъня на Натурела или на Грейко ?
Натурела.
нед сеп 29, 2019 12:28 pmtogo написа:
Благодаря
Все пак, разгледай зададените времена, на таймерите!
Възможно е някои времена да се презастъпват и от там да идва проблема.
Ходил съм до Натурела, с разглобените даджи, у раницата, и каките са ме връщали само с един въпрос.
Уникални са, което ме подсеща, че предната Коледа забрайх да ги посетя.
Просто нямах предходните проблеми.
Kondor1 - специалист
съб сеп 28, 2019 10:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб сеп 28, 2019 10:08 pmtogo написа:
Да звъня на Натурела или на Грейко ?
Натурела.
Дали ще му обърнат внимание или ще кажат "спасявай се, търси си диструбутора или грейко".
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе те обръщат внимание, ама не е правилно всеки краен клиент да ги занимава. Достатъчно е да контактуват с 20-30 сервизни техника от грейко, още толкова на Бърнит, още 5 пъти по толкова на останалите фирми, за които произвеждат контролери. Ако дойде сервиза да погледне на място може да се отърве само с преинсталиране на софтуер или нещо дребно. Ако наистина е за смяна платката, ще я смени на момента с нова или оборотна (според случая) и проблема се решава на място.
stridata - специалист
Здравейте! Този отиплителен сезон ще си сложа стаен термостат и се чудя нястройките трябва ли да ги променям? Въобще подхода към термостата какъв трябва да е? Да бачка на макс? "Разредената" модулация и Мощност 1 направена за подържане за да не прави кората трябва ли да останат? Ако може малко помощ.

П.п.
Въобще термостата в кой момент ще има предимство от зимата и в кой момент главите? Имам впредвид топлата част от зимата или ледената? Опитвам се да си го обясня логически :partyman:
Kondor1 - специалист
Стайният може да е от полза, ако нагласиш няколко часови пояса през деня с различни температури. Освен ако не си с електронни термоглави и да гласиш тях.
andy_forresite - майстор
пон сеп 30, 2019 9:04 amstridata написа:
Здравейте! Този отиплителен сезон ще си сложа стаен термостат и се чудя нястройките трябва ли да ги променям? Въобще подхода към термостата какъв трябва да е? Да бачка на макс? "Разредената" модулация и Мощност 1 направена за подържане за да не прави кората трябва ли да останат? Ако може малко помощ.

П.п.
Въобще термостата в кой момент ще има предимство от зимата и в кой момент главите? Имам впредвид топлата част от зимата или ледената? Опитвам се да си го обясня логически :partyman:
viewtopic.php?t=53006
пон сеп 30, 2019 11:10 amandy_forresite написа:

П.п.
viewtopic.php?t=53006
Анди, не мога да та позная- толкова лаконичен...
Едно малко по различно мнение, от многоуважавания Брадър.
Електронните термоглави, имат температурен сензор. Освен, че си имат графиците, мерят и контролират температурата на въздуха Имат си и корекция.
За мен, това си е стаен термостат, а в системите "умен дом", допълнени със стаен, поставен на правилното място и управляващ главата, нещата от към комфорт са на друго ниво. Бош ,дори само с един стаен, управляват и контролират температурите в останалите помещения.
Морфей ги писа тия работи, в една друга тема, на тая страница.

Моето мнение, формирано повече на четене капацитетите и по малко от личен опит;
Отопление с пелетен котел и буфер в системата- термоглави, а още по добре електронни.
Пелетен, без буфер- термоглави и ползване на часовия график на контролера, през по топлите зимни дни он-оф, а като е яка зима, само с намаляне на температурата, за помещенията и тънка настройка на контролера, че да не гаси.
Малки домове, с 4-6 радиатора, от които лира, в банята и някой коридор- стаен, да гаси котела и да го пали само ако има нужда.
Големи къщи, с много радиатори- за кво ми е стаен, след като постоянно ще има нужда от отопление. Де по напред да го туря, та да угодя на сички?Тогава термоглавите си вършат работата.
Реалността обаче е друга. 90% от ОИ са с преоразмерени котли. Пуф-горещо ми е, докат разпали- хладно ми е.
Някой ако си мисли, че като похарчи 100 и кусур пари, за стаен и ще ги избие от икономии за един сезон, лъже се. Успокоително е, че харча не е голям, а и остава удовлетворението, че е направено нужното.
Стаен- за газ или ток. Огъня от твърдите горива не тръгва от раз и има инерция.
Rumen89 - специалист
пон сеп 30, 2019 11:59 amТрифон П.Трифонов написа:
пон сеп 30, 2019 11:10 amandy_forresite написа:

П.п.
viewtopic.php?t=53006
Анди, не мога да та позная- толкова лаконичен...
Едно малко по различно мнение, от многоуважавания Брадър.
Електронните термоглави, имат температурен сензор. Освен, че си имат графиците, мерят и контролират температурата на въздуха Имат си и корекция.
За мен, това си е стаен термостат, а в системите "умен дом", допълнени със стаен, поставен на правилното място и управляващ главата, нещата от към комфорт са на друго ниво. Бош ,дори само с един стаен, управляват и контролират температурите в останалите помещения.
Морфей ги писа тия работи, в една друга тема, на тая страница.

Моето мнение, формирано повече на четене капацитетите и по малко от личен опит;
Отопление с пелетен котел и буфер в системата- термоглави, а още по добре електронни.
Пелетен, без буфер- термоглави и ползване на часовия график на контролера, през по топлите зимни дни он-оф, а като е яка зима, само с намаляне на температурата, за помещенията и тънка настройка на контролера, че да не гаси.
Малки домове, с 4-6 радиатора, от които лира, в банята и някой коридор- стаен, да гаси котела и да го пали само ако има нужда.
Големи къщи, с много радиатори- за кво ми е стаен, след като постоянно ще има нужда от отопление. Де по напред да го туря, та да угодя на сички?Тогава термоглавите си вършат работата.
Реалността обаче е друга. 90% от ОИ са с преоразмерени котли. Пуф-горещо ми е, докат разпали- хладно ми е.
Някой ако си мисли, че като похарчи 100 и кусур пари, за стаен и ще ги избие от икономии за един сезон, лъже се. Успокоително е, че харча не е голям, а и остава удовлетворението, че е направено нужното.
Стаен- за газ или ток. Огъня от твърдите горива не тръгва от раз и има инерция.
Аз използвам стаен термостат в преходните месеци до 10 градуса външна температура. Ако температурата падне на вън още оставям котела по електрони Термо глави и контролирам само температура на горелката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: