Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Да ви подгрея, малко с няколко въпроса!
Може ли Грейко-то да се управлява дистанционно? :?
Може ли да се пуска/спира, да се следи и да му се променят параметри, при необходимост дистанционно? :?:
Моя отговор на тези въпроси - довечера...
batboby - напреднал
alex_serviz написа:
Да ви подгрея, малко с няколко въпроса!
Може ли Грейко-то да се управлява дистанционно? :?
Може ли да се пуска/спира, да се следи и да му се променят параметри, при необходимост дистанционно? :?:
Моя отговор на тези въпроси - довечера...
А дано, дай боже да стане. Веднага се записвам.
ediv - специалист
Така би трябвало да може
http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 1_5_BG.pdf
но само до компа в къщи, а как се стига до него от където и да се намира човек ???
filmatoplo - майстор
:lol: Някой до горелката не се справят, камоли от разстояние. Ако има такава опция добре дошла, имам такива запитвания.
alex_serviz - специалист
ediv написа:
Така би трябвало да може
но само до компа в къщи, а как се стига до него от където и да се намира човек ???
Точно с тази програмка на Натурела.
А иначе след като в къщи си закачиш компютъра към горелката и имаш интернет там, какъв е проблема да се свърже с който и да е друг компютър. Има доста програмки ( включително и свободни ) за свързване на два компютъра през интернет ( например Тим Вивиер ).
Довечера ще кача няколко картинки.
stilian20 - специалист
alex_serviz написа:
ediv написа:
Така би трябвало да може
Точно с тази програмка на Натурела.
А иначе след като в къщи си закачиш компютъра към горелката и имаш интернет там, какъв е проблема да се свърже с който и да е друг компютър. Има доста програмки ( включително и свободни ) за свързване на два компютъра през интернет ( например Тим Вивиер ).
Довечера ще кача няколко картинки.

Пробва ли да и сложиш по нов софтуер?
Става ли с кабел RS-232 към USB?
шоп - майстор
ico_3 написа:
LazarGanev написа:
Ico -3 - намали си Р2=4 и ще задържа по-дълго на Р2, вместо да прехвърля постоянно
На 70 е.На колко да ги увелича и дали ще успее да ги направи понеже досега мах 62 градуса.Ето и снимки на комина
не е по темата, но е ВАЖНО!!!

При мястото където комина преминава през покрива не трябва да има нищо горимо на разтояние 10 см. Изрежи това ребро на 10 см, махни пяната и уплътни с азбест или каменна негорима вата, че иначе ако пламне този катран в комина, ще ти изгори покрива и ще отвориш работа на колегите пожарникари :-D
dani731117 - специалист
може със кабел RS-232 към USB но кабела да е hama.аз съм с такъв и нямам проблеми.
stilian20 - специалист
dani731117 написа:
може със кабел RS-232 към USB но кабела да е hama.аз съм с такъв и нямам проблеми.
А софтуера и драйвери за компютара от натурела ли ти пратиха или ?
alex_serviz - специалист
Такаа, първо да направя две много важни предупреждения ( уточнения ):
1. Не пипайте, не променяйте, не ъпдейтвайте, не ъпгрейдвайте софтуера ( фърмуера ) на горелката!!!
За Грейко софтуера се различава от стандартния на Натурела, както е видно от версията ( заграденото с жълт овал ) на долната снимка:

Изображение
Когато се появи необходимост от промяна на софтуера ( фърмуера ), това ще става чрез сервизната мрежа на Грейко!!!
2. Когато включвате или изключвате интерфейсния кабел, свързващ компютъра с горелката задължително поне едно от двете устройства да е изключено ( да не свети )!!!
Аз лично съм изгарял платка на фискален принтер при такова включване... :axe: , та ми е обица на ухото!
И сега - по същество!
За тази програмка ме подсети един клиент с RB30, който искаше ( и го направи ) да си следи от местоработата какви ги върши горелката и когато прецени да променя някои параметри и режима й на работа.
Какво може да се прави:
1. Може да се следят моментните стойности на доста параметри, общия и почасов разход за последните 24 часа ( видно от горната снимка );
2. Може да се променя режима на работа: изключена, автоматична работа или работа по почасовата програма на горелката:

Изображение

3. Може да се проследи работата на горелката ( на коя степен, съспенд, запалване, изключена и т.н. ) през последните часове:

Изображение

4. Може да се гледа работата й съвсем подробно за какъвто си искате период назад:

Изображение

Програмката прави записи на състоянието през 5 секунди!

5. Промяна на параметри, вижда се и на първата снимка, а и от тук:

Изображение
Тези параметри, обаче могат да се променят само при изгасена горелка.
Преходник от USB към RS232 ( COM ), би трябвало да върши работа. Аз пробвах един: към стационарния комп. в сервиза стана, на лап-топа не тръгна!
Кабела между горелката и компютъра е елементарен ( де факто COM-удължител ).
Самата програмка би трябвало да се разпространява от Натурела свободно. Трябва да се разархивира, обаче.
Инструкцията за работа с програмата е тази, качена от колегата ediv по-горе ( да не я качвам и аз ). На съвсем достъпен език и разбираема, според мен.
Последна промяна от alex_serviz(стар) на ср яну 28, 2015 9:34 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: