нед окт 06, 2019 8:53 pmfilmatoplo написа:Познавам няколко изрода, дето си караха колите с възможност за изгаряне на 3 различни горива.Някой правил ли е такова нещо -Виадрус вдигнат на кутия , и на тази кутия да приготвиш -два отделни фланеца за две отделни различни горелки .Кеф ти едната -кеф ти другата .
На кутията седи винаги само по една горелка -която си избереш да ползваш ,посредством 4 болта се качва и сваля
.Горелките са Грейко 50 и една друга 35 клв.
![]()
нед окт 06, 2019 11:10 amandy_forresite написа: Би трябвало да имаш представа за ефективността на пелетния комплект от подписа ти, каквото и да пише в него, щом отопляваш еднакво. Горелка RB20 и какъв котел?Анди, като сметнеш с колко тона пелети си се отоплявал и знаеш колко KW са ти трябвали за сезона, може да си сметнеш и колко газ за същите KW ще изразходваш и да сметнеш в лева. Не съм ползвал слънчогледови, а дървесните по-предния сезон ги взех на 320 лв./тон.
Мисля че цената за отопление с газта може да се мери само с дървесни пелети до 400-420 лв/т. Друго, с което мога да го сравня е нощна енергия. Но със слънчогледови пелети и то с цена от миналата година да е по-ниска сметката ...Или ст.куб.м. е промоция или комплектите на грейко са с ефективност до 67%.
нед окт 06, 2019 11:07 pmbai_bradyra написа:Той не че не може технически, но в масовия случай ел. инсталациите са ограничени като мощност. Това е ясно, но ми направи впечатление как се подчертава "трифазен" сякаш заради това е изгоден като разход.нед окт 06, 2019 10:54 amKondor1 написа: Това, че е трифазен трябва ли да значи, че икономията идва от трифазността или е само пояснение?Проточен монофазен бойлер не може да ти даде необходимия дебит топла вода. Може само да си миеш ръцете с него или да изплакнеш някоя чиния.![]()
пон окт 07, 2019 11:42 amandy_forresite написа: Да не помисли някой че съм мрънкач най-страшен.Заповядай в говорилнята!
пон окт 07, 2019 12:39 pmшоп написа: Икономията на проточния спрямо обемния бойлер идва от загубите на топлина при втория.Е, те тия загуби са пренебрежимо малки, обърнати в стинки, пък и загуби от 50W на час, трябва да ги прибавим към разхода на пелети, щото нали тая топлина си остава в къщата, в масовия случай.
ОБАЧЕ, един правилно подбран по обем бойлер с добра изолация работещ на ношна тарифа е почти 1/2 по- икономичен от проточен ползван през деня.
Мазохисти чакащи 22 или 23 часа за да се къпят аз не познавам.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: