Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
пон окт 07, 2019 12:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон окт 07, 2019 11:42 amandy_forresite написа:
Да не помисли някой че съм мрънкач най-страшен.
Заповядай в говорилнята!
Ши избийми рибата, да знайш!
То риба не остана Филма я излови. :partyman:
пон окт 07, 2019 1:02 pmgnt69 написа:
пон окт 07, 2019 12:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон окт 07, 2019 11:42 amandy_forresite написа:
Да не помисли някой че съм мрънкач най-страшен.
Заповядай в говорилнята!
Ши избийми рибата, да знайш!
То риба не остана Филма я излови. :partyman:
Знайш ли кви други заложби може да има Андито?!!
Kondor1 - специалист
пон окт 07, 2019 12:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е, те тия загуби са пренебрежимо малки, обърнати в стинки, пък и загуби от 50W на час, трябва да ги прибавим към разхода на пелети, щото нали тая топлина си остава в къщата, в масовия случай.
Малки? Зависи какъв е бойлерът. Елдом 80л ако е стоплен през нощта, до вечерта не че е изстинал, но едно 40% от типлината ще е на кино. На втората вечер е с топла вода колкото да си миеш ръцете.
пон окт 07, 2019 12:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
След мечтите ми Грейко да правят газови кондензни котли, предлагам да помислят за пелетни бойлери.
Това за Грейко и газови котли ми звучи малко наивно утопично. Ако купуват готови модули и само да правят външната кутия - може.
пон окт 07, 2019 2:26 pmKondor1 написа:
Кондьо, тоя от 80 л, сяка вечер къпе двама, без да е разточително.
Моеш ли да са сетиш къде са произвежда или...???
Виждаш и настройката му на работа, нали?
https://photos.app.goo.gl/sH4z86FoRRG3ujcz6
За газовите котли, щом не си го приел както онова за пелетните болери, няма да го коментирам.
andy_forresite - майстор
Снощи съм забравил да включа бойлера Елдом 80 л на ток и днес в 19 часа термометърът сочеше 45 градуса. До 23:00 беше към "парното" и след това помпата е развъртяла до 52 градуса. Майка ми е мила съдове през деня.
Отделно е оставян зимата 48 часа без да се ползва (поради това че вкъщи са били само кучетата) и термометърчето показваше нещо като сега. Грее се до 60, не е насветян на 80 градуса. Така че тези бойлери не са зле. Аз имам само много добри отзиви за него. Може да има други на светлинни години напред, но и този върши работа.
пон окт 07, 2019 8:21 pmandy_forresite написа:
Снощи съм забравил да включа бойлера Елдом 80 л на ток и днес в 19 часа ... върши работа.
Бе ти още ли не спиш, ми си гледаш........
.....бойлера?!! Щом върши раота!!!
Моя го забрайх преди 1500стин и кусур гигабайта.
Кондьо ма подсети, чи имам бойлер.
bai_bradyra - специалист
пон окт 07, 2019 12:39 pmшоп написа:
Икономията на проточния спрямо обемния бойлер идва от загубите на топлина при втория.

ОБАЧЕ, един правилно подбран по обем бойлер с добра изолация работещ на ношна тарифа е почти 1/2 по- икономичен от проточен ползван през деня.
Мазохисти чакащи 22 или 23 часа за да се къпят аз не познавам.
Не само. В обемният топлиш водата на 60 градуса минимум. Трифазният ( моя ) е с фиксирани степени на нагряване. За къпане водата на 45 градуса и не ползвам студена. Спирам защото не е по темата. Сори за спама, но стана малко като Иванчо дето казал на Марийка: Добро утро... а тя: ама си и ти бе, Иванчо.. с две думи ме нави :lol: :lol: Та и ние от една дума се навихме: от термостата на Филма , през газта, през проточния.. :axe:
damyaniq - специалист
Колеги не съм на точното място но имам следния проблем Протече ми вода от един фитинг инсталацията е с бели тръби с алуминиева фложка 20 ММ Какво ще ме посъветвате да сменя фитинга или само О пръстените Сърцевините на всички фитинги 20 мм еднакви ли са взаимозаменяеми ли са Благодаря
speka_rs - майстор
ср окт 16, 2019 5:53 pmdamyaniq написа:
Колеги не съм на точното място но имам следния проблем Протече ми вода от един фитинг инсталацията е с бели тръби с алуминиева фложка 20 ММ Какво ще ме посъветвате да сменя фитинга или само О пръстените Сърцевините на всички фитинги 20 мм еднакви ли са взаимозаменяеми ли са Благодаря
Целия колега, целия .
judas - специалист
Вентилаторът на РБ20 дава накъсо, бихте ли погледнали този от линка по-долу става ли?
https://motor-barbeque.com/bg/ventilato ... w/p76.html

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: