Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт ное 26, 2019 10:48 amBuceador89 написа:
Колеги здравейте.
Нов съм в форума.
Притежател съм на котел грейко 30 с горелка грейко рб 30 стар
Имам следният проблем
Стаиният термостат е настроен на 23 градуса пред деня и 19 градуса през вечерта, като това го променям ръчно ден или нощ.
През целият зимен сезон 2018/2019 котелът работеше по следният начин.
Когато достигне зададената от с тайният термостат температура спира да работи т.е гасне и пали тогава когато температурата зададена от Стаиният термостат е по малка, до затопля и пак гасне, което според мен правилният начин.
Проблемът който се появи е отпреди седмица
Горелката не взима под внимание с тайният термостат и работи само по зададената температура на водата в котела. Т. Е ако температура на на водата в котела е зададена на 60 градуса, достига тези градуси и влиза в режим на поддържане и така 24 часа, което вози до температура с стайте до над 25 27 градуса денонощно.
Дано да съм обяснил правилно, защото не съм спец. В областа.
Моля за съвет.
:-D Най вероятно си натиснал копчето на приемника, за термостата при горелката и при този режим стайния термостат се игнорира и котела работи на зададените стойности. На приемника колко лампички светят /зависи и с какъв термостат си/?
Buceador89 - напреднал
вт ное 26, 2019 10:58 amivanuska написа:
вт ное 26, 2019 10:48 amBuceador89 написа:
Колеги здравейте.
Нов съм в форума.
Притежател съм на котел грейко 30 с горелка грейко рб 30 стар
Имам следният проблем
Стаиният термостат е настроен на 23 градуса пред деня и 19 градуса през вечерта, като това го променям ръчно ден или нощ.
През целият зимен сезон 2018/2019 котелът работеше по следният начин.
Когато достигне зададената от с тайният термостат температура спира да работи т.е гасне и пали тогава когато температурата зададена от Стаиният термостат е по малка, до затопля и пак гасне, което според мен правилният начин.
Проблемът който се появи е отпреди седмица
Горелката не взима под внимание с тайният термостат и работи само по зададената температура на водата в котела. Т. Е ако температура на на водата в котела е зададена на 60 градуса, достига тези градуси и влиза в режим на поддържане и така 24 часа, което вози до температура с стайте до над 25 27 градуса денонощно.
Дано да съм обяснил правилно, защото не съм спец. В областа.
Моля за съвет.
:-D Най вероятно си натиснал копчето на приемника, за термостата при горелката и при този режим стайния термостат се игнорира и котела работи на зададените стойности. На приемника колко лампички светят /зависи и с какъв термостат си/?
Приемникът има 2 лапички и копче он офф
Едната свети постоянно което показва че има захранване а др лапичка свети тогава когато Стаиният подаде информация.
Благодаря за бързият отговор
stelibg - специалист
До Buceador89
Вижте дали в горелката има отметка за стаен термостат.

Истината е в термоглавите - всеки да си настройва каквато иска температура
Buceador89 - напреднал
вт ное 26, 2019 11:24 amstelibg написа:
До Buceador89
Вижте дали в горелката има отметка за стаен термостат.

Истината е в термоглавите - всеки да си настройва каквато иска температура
Има отметка за ст. Термостат 2 възможности да изнера NC ili No
Предполагам че трябва да си е на NC
вт ное 26, 2019 12:00 pmBuceador89 написа:
Има отметка за ст. Термостат 2 възможности да изнера NC ili No
Предполагам че трябва да си е на NC
Я го направи на NO!
И трийте ги тия фермани, в цитатите, чели сме ги вече. С три мнения се пълни страница.
filmatoplo - майстор
Ваща е лесна ,сега отивам при един дисплей който показва нещо като Йероглифи :wink: явно ще ходи до Натурела . :wink:
phantom_ - специалист
Или другия много вероятен проблем с термостата може да е слаби батерий. При стоп от термостата трябва да се покаже Т на дисплея а при работа на горелката тая индикация не трябва да се появява. Вземи в ръцете си термостата пред горелката и го провери това така ли е? Успех.
Buceador89 - напреднал
Колега на No е същата работа
Сега се прибирам от работа и цял ден е работил. Като падне с 5 градуса от зададената температура на водата и почва да топли. Принудих се да намаля темп на водата на 45 градуса че малко от малко да се стои във вкъщи
вт ное 26, 2019 6:28 pmBuceador89 написа:
Колега на No е същата работа
Виж Стели какво те посъветва и Фантома също! Погледни малко по назад!
Buceador89 - напреднал
вт ное 26, 2019 5:23 pmphantom_ написа:
Или другия много вероятен проблем с термостата може да е слаби батерий. При стоп от термостата трябва да се покаже Т на дисплея а при работа на горелката тая индикация не трябва да се появява. Вземи в ръцете си термостата пред горелката и го провери това така ли е? Успех.
Смених батериите, но не са алкални, не знам дали това има значение. Т се появява на дисплея. Когато си е направил градуси те изписва "температура"
И започва да поддържа зададените градуси на водата. Снощи съм ги понижи до 40 градуса на водата. Така цяла вечер без да спре е поддържал 40 градуса на водата, без да изгася нито веднъж. Какви са ви настройките в модулация споделете

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: