• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bili&steki - специалист
dessant написа:
клас а 8мм иглолистни
това клас А по кой стандарт е ? :-D
ÖNORM M1735 ,SS 187120; DIN 51731,CEN/TS 14961
защото в гореспоменатите не е описано що за животно е това клас А... :? :lol:
sherii1969 - помощник
Ето още един тел. за пелети:0888099287
sherii1969 - помощник
Това е производител, цената трябва да е възможно най-ниска!!, ако Ви интересува , мога да питам и да пиша точно !!
filmatoplo - майстор
Ей, един не показа малко снимки на котел на пелети - така да се види бункера , шнека , пелетите , разхода,системата, само Били който ги продава- и пак добре иначе тъмна индия по въпроса -срамота .
bili&steki - специалист
filmatoplo написа:
Ей, един не показа малко снимки на котел на пелети - така да се види бункера , шнека , пелетите , разхода,системата, само Били който ги продава- и пак добре иначе тъмна индия по въпроса -срамота .
не само ги продава но и ползва такъв :)
drm - специалист
Правил съм монтаж на пилетен котел и на мене лично не ми харесва.Това дето ти го казват че били икономични забрави.Икономични са когато вънка е 15 градуса,като паднат ниските температури и си наваксва доста бързо.Като ти стане студено щеш не щеш отиваш и увеличаваш времето на шнека за подаване на пилетите,и те си изгарят бързо.Бесплатен обяд няма,тази енергия трябва да дойде от някъде.Пък има и друго ,пилетните котли са малко капризни.Направи си стандартно испълнение на дърва или въглища и си гледай рахата.
filmatoplo - майстор
Има разлика да сложиш горелка на чугунен Виадрус който е за дърва или въглища и котел който е точно за пелети с къде по добър топлообменник :? Били да каже колко горят - днес неговия .
bili&steki - специалист
drm написа:
Правил съм монтаж на пилетен котел и на мене лично не ми харесва.Това дето ти го казват че били икономични забрави.Икономични са когато вънка е 15 градуса,като паднат ниските температури и си наваксва доста бързо.Като ти стане студено щеш не щеш отиваш и увеличаваш времето на шнека за подаване на пилетите,и те си изгарят бързо.Бесплатен обяд няма,тази енергия трябва да дойде от някъде.Пък има и друго ,пилетните котли са малко капризни.Направи си стандартно испълнение на дърва или въглища и си гледай рахата.
малииииййй....на това му се казва компетентно мнение :-D ....уточни първо монтаж на какъв "пилетен" котел си правил и не слагай всичко под общ знаменател...ама щом се налага да ходиш да му увеличаваш подаването на шнека като станело по-студено ми е ясно що за стока е :lol: лошото е ,че подобни недомислия на пелети създават недобро име на тази иначе добра идея...filma, разхода на моя котел не е много показателен поради липсата на всякаква изолация при мен....ама в това време е средно 25 кг слънчогледови пелети....най-добър резултат засега показва един КР62 - от 800 квадрата сграда в момента отоплява към 500 квадрата и 500 л. бойлер с разход 50 кг/ден слънчогледови пелети...

Изображение
filmatoplo - майстор
Били :) , какви са тези червените кутийки със сивото кабелче и какво правят :? Какви са консуматорите - радиатори или конвектори .
bili&steki - специалист
топломери са :) преди малко общо отчитаха 9000 KWh... ама не са засичани водомерите на топлата вода и не знам колко е използваната топла вода за по-точни сметки...а какви са консуматорите не знам (не съм се качвал из апартаментите) ама предполагам ,че са радиатори
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: