Кратко описание на развитието от начало...
започвам да се самонавивам за едно такова

naughty написа:защо толкоз сложна електроника? ГПС-и и т.н.
гоненето на слънцето може да стане и доста по-елементарно?
разкажи малко плс как е реализирано.
naughty написа:8081 не си прав. ние питаме и човека отговаря. за него това е по-добър вариант и се обосновава.Споко китайците скоро ще пускат тяхна собствена GPS ситема
на мен лично не ми допада, но това си е мой проблем.
пс GPS сигнала може да бъде спрян по всяко време без предупреждение. дори самолетите не разчитат основно на гпс.
За изчисляване положението на слънцето ще ти трябва позицията на станцията, сигурно я вземаш от GPS-а (освен ако не се задава софтуерно)Нещо не те разбрах, за никаква станция не става въпрос, ПОЗИЦИЯТА на слънцето се изчислява с математически формули + корекция, затова се използва само датата и часа който трябва да е точен, затова ползвам GPS да ми осигурява точен час за алгоритъма. Може и без GPS естествено, също така може да се направи и по много други начини , аз съм избрал този.
паяци, замърсявания и под. са за наивници - според мен, соритука не разбрах кво точно имаш предвид, в цеха щото е много мръсно и е на полето наистина се разкарват паяци.
Успяват в някаква степен, но на слънцето не му пука от това с каква точност го прогнозират и колко е часът по ТВОЯ часовникТука не съм съгласен щото смея да твърдя че имам много натрупан опит в тая насока. слънцето може с голяма точност да се изчисли математичиски къде е + корекции от наблюдението през годините назад ,които имат цикличен характер и могат много точно да се предвидят и накрая внасям и корекция от пречупването на лъчите от земната атмосфера които се проявяват сутрин и следобед в извесна степен.
naughty написа:8081 не си прав. ние питаме и човека отговаря. за него това е по-добър вариант и се обосновава.Човекът иска да ПРОДАВА и претендира за ПРОФЕСИОНАЛНО решение - в кое не съм прав?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: