• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zimel - специалист
Днес се видяхме с Антон в Бургас, отдели ми време и внимание ... много отзивчив човек.

Каза, че проекта от фирма Газови Системи Инженеринг е за боклука, понеже има грешки в проекта.

Човека много искаше да ми покаже как да си направя сметките сам, ама аз съм от бавно развиващите и неможах да схвана всичко... все пак в общи линии ми се изясниха нещата.

Според мен , един добър специалист в дадена област се изгражда минимум за пет години работа, учене и опит.

Това горното го казах в мое оправдание, че неможах да проумея в детайли топлотехниката, за първи път ми се налага да правя водно отопление.

БЛАГОДАРЯ ТИ АНТОНЕ, ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАТО ТЕБ.
AntonBM - специалист
Мерси, за топлите думи.
Проекта ти наистина имаше няколко груби грешки, като се започне от грешно взета изчислителна минимална външна температура за София (той е приел -12° вместо -16°С) и неправилно приети вътрешни температури – всички стаи са смятани на вътрешна температура +20°С, а за бани и WC 18°C по сега действащите норми, те се смятат на съответно 22 и 25°С. Освен това в изчисленията е заложил дограма с коефициент на топлопроводимост 1,4 или 1,6 W/m².°C (не помня колко точно беше), но ти ми каза, че дограмата ще е с двоен стъклопакет. Няма как с 2 стъкла да се постигнат тези стойности. Ако стъклопакета ти е с К-стъкло и въздушната междина е 13 мм, запълнена с аргон коефициента е приблизително 1,9 W/m².°C (зависи и от габарита на прозореца), а ако стъклата са обикновени или не се сложи между тях аргон нещата са много по-зле и този коефициент може да достигне 2,5 W/m².°C. Имаше и още няколко неща, които с пръв поглед ме смутиха (възмутиха), но не ми се издребнява...
Пак благодаря.
filmatoplo - майстор
Как, бате Антон е номер 1 =D> :prayer: ,ама Зимел ако не е почерпил :drinkers: .
AntonBM - специалист
Почерпи, човека! :drinkers: :rock:
kalin72 - майстор
Аз също съм доволен от това, което Антон и колегата му направиха за мен :)
Само остава да почерпя....като стане виното ;)
zimel - специалист
filmatoplo написа:
Как, бате Антон е номер 1 =D> :prayer: ,ама Зимел ако не е почерпил :drinkers: .
При мене няма такъв филм, даже се случва аз да свърша работата и после аз да почерпя :)
syncho - майстор
zimel написа:
filmatoplo написа:
При мене няма такъв филм, даже се случва аз да свърша работата и после аз да почерпя :)
хехехе зимел дал господ повече такива клиенти като теб =D> :prayer:
filmatoplo - майстор
Има ги -3 дни бях на една вила да и закача радиаторите и да запаля котела -каса бира всеки ден ,кафемашината Лаваца ,кашони с бяло вино ,200 литра ракия в мазето :partyman: -е пих само 3 бири за трите дена :lol: човека каза пийте кой каквото иска , камината под навеса горя непрекъснато ,на обед се мяташе всичко местно на скарата :wink: .В малкия град където се познавате е така постоянно.
bulhomes2 - майстор
+1 за Антон. Мисля, че вече съм го споменавал, че той е причината да съм в този форум. С Филма се познаваме от един друг и затова го пренебрегвам като причина.
minca - специалист
+1 за Антон-истински прекрасен Човек
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Проект за отопление на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: