julian_lz написа:Здравейте!Редовно разглеждам мненията и идеите във форума но до днес не съм се включвал ,защото не мислех,че мога да бъда полезен но след тенденциозното мнение на filmatoplo просто не можах да издържа.Имам котел VIADRUS-24kw,който ползвам вече пета година и съм изключително доволен от него.Разхода за отоплителния сезон е между 3 и 4тона въглища/донбаски/ и 2,5куб.мПомпата е тристепенна.Иначе от котела до втория етаж са не повече от 3 метра. А относно моя проблем мисля вече че е поради липсата на изолация, заради това имам голям разход и трудно стоплям ,да не каже че хич, защото аз всеки ден започвам да топлия стаите от 13 градуса и като имаме предвид че сега времето на вън е над нулата. А като падне под -10 ....
дърва/живея в гр.Бяла Рс/Относно проблема при plamen8527 мисля че освен изолацията/която е много важна/има нещо сбъркано и в изпълнението на самата инсалация.Циркулационната помпа ,която е монтирана за колко метра воден стълб е,защото като гледам къщата ,трябва да е поне за 6 или 8метра.