• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
miloto написа:
Здравейте,
искам да попитам,тези които ползват или знаят повече за тези горелки,дали имат седмичен програматор?
Вградения в софта е ежедневен с възможност до 3 програмирани вкл. и изкл. за 24ч.С включване на външен термостат може вече да се програмира и седмично, но това се определя от възможностите на външния термостат.Ако не съм прав запознатите да допълнят за външния термостат :cool:
ПП: Сега като се замисля, външния термостат я командва по температура зададена от него, като може да се включва и изключва горелката също от него седмично.
miloto - напреднал
Благодаря,мисля че това ще е моята горелка :)
ще,изчакам да излезе и котела на грейко,че моя е 70% КПД
milenskior - специалист
И аз вече съм в отбора с една RB20.
Монтажа ще изчака, че в момента съм на вълна ремонт, обаче бих помолил някой колега ако може да пусне размерите на чугунените плочи с които се прегражда Виадруса, за да си изработя, че нещо не ми се дават толкова пари за 3 парчета чугун.
Имам възможност да ги изрежа от неръждавейка 10 мм и съответно да огъна кривата на абкант. Но за да не откривам топлата вода ще ми бъде много полезно ако някой има размери.
geniya - специалист
milenskior написа:
Монтажа ще изчака, че в момента съм на вълна ремонт, обаче бих помолил някой колега ако може да пусне размерите на чугунените плочи с които се прегражда Виадруса, за да си изработя, че нещо не ми се дават толкова пари за 3 парчета чугун.
Имам възможност да ги изрежа от неръждавейка 10 мм и съответно да огъна кривата на абкант. Но за да не откривам топлата вода ще ми бъде много полезно ако някой има размери.
Щом е за съотборник ще ги премеря :-D Само да не бързаш... :lol:
naskov - майстор
milenskior написа:
След като имаш котела можеш сам да си вземеш размерите. Дължината на плочата е равна на широчината на котела вътре минус 5мм, а широчина й е колкото една секция на Виадруса. Първата плоча е с по-сложна форма и трябва да я видиш или да имаш чертеж.
filmatoplo - майстор
Вземи твърд картон от кашон и си изрежи матрици -шаблон , най лесно става :wink: .Назад се оставя место за да мине дима поне 10 санта .
miloto - напреднал
Някой да е горил костилки от череши с такава горелка?
само питам от любопитство :)
geniya - специалист
milenskior написа:
.

Ето както обещах.

Прикачен файл

plochi Viadrus U22.jpg
geniya - специалист
milenskior написа:
Незнам защо ще се занимаваш с тази неръждавейка за изработка, като цената за двете плочи е 40лв.Даже и да ти ги направят от неръждавейка трябва да изпилеш оттук-оттам за да са точни в котела :?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: