Ти си решаваш за себе си, аз съм длъжен да го направя с холендри, а в мой интерес е да не тече, защото загубите на време и пропиленгликол са за моя сметка, поне докато тече гаранцията 2 години 

fox_vt написа:Присъединителните щрангове за боша наистина накланят везните доста откъм цена но при гаранция на панела 2 години а очакван живот 20+ години човек би рискувал и резнал тръбите за да се запоят по нормалния начин.И какво става тогава с цената.Незнам къде ги гледате тия нереалните цени на солар 4000 но в шарков е на 560 лв и ако се разтърся може и по надолу да падне.Съответно пак там елдомския 2,5 квадрата беше 570 лв.Та цената се изравни сега към другото-използвани материали и качество на изработка.Цената изобщо не се е изравнила, понеже споменатият от теб модел е Елдом 2,5, който е много по-мощен от Бош Солар 4000. Елдом 2,5 по производителност се равнява на Бош Солар 5000, а там вече цената е съвсем друга:
mgbagera написа:Хайде и аз да се запиша щом сравняватеЕто,и ти се беше насочил към Бош,но успяхме да те накараме да икономисаш доста пари и сега имаш много добри резултати.
Започна от 20С, след цял ден работа спря на 50С. Това с 2 от турските алуминиеви и 200л бойлер. Управлението е на натурела.
kuuuuuul написа:От снимките на колегата benimm8808 се вижда че за цял ден тем. в бойлера се е покачила с 6гр (от 54гр на 60гр) след 15:30 добива така или иначе намалява,мах. е между 12 и 14ч както се вижда и от графиките.Колега как ги сметна тея 6 градуса,моля да ни обясниш.
kuuuuuul написа:Да съвсем добър добив. При този обем на бойлера. Аз сега погледнах нещата как са при мен. не знам от колко е стартирал но едва ли снощи е останало нещо и сега в 10:50 ми показва 58 градуса.mgbagera написа:Хайде и аз да се запиша щом сравняватеЕто,и ти се беше насочил към Бош,но успяхме да те накараме да икономисаш доста пари и сега имаш много добри резултати.
Започна от 20С, след цял ден работа спря на 50С. Това с 2 от турските алуминиеви и 200л бойлер. Управлението е на натурела.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: