• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
don.nasco - специалист
вт фев 16, 2021 9:34 amkbanev написа:
Привет, точно по документа нагласих пускането и спирането, и смяната на температурата. Качил съм проекта тук https://github.com/kbanev/npbc-monitor като има няколко неща, които трябва да се направят преди да се пусне: да се направи логин-а, за да имаш възможност да влезеш в индекса, който съдържа сетингс, плюс да се сложи сикрет кий за кукито. П.С. много бавно работи с тоя javascript и тия графики. Може би малко по-нататък ще опитам да го пренапиша на някой по-нов фреймуърк.
Поздрави,
Краси
Страхотна работа!
Иначе, да, тоя javascript наистина му идва в повече. При мен дори намалих интервала за събиране на данните на 30 секунди, за да прави по-малко точки за денонощие.
Чудя се дали Grafana и Influxdb няма да са добър вариант за визуализиране, въпреки че ще усложнят проекта.
А иначе визираш ли някой конкретен framework? (Аз съм доста скаран с web нещата, ама от любопитство питам.)
don.nasco - специалист
А, и още нещо.
Наскоро ми направи впечатление, че има още един, неописан статус за byte 13. При гасене (а и май при палене) за известно време връща 0x0B.
Не съм сигурен какво точно прави тогава, понеже не съм на място да го разбера. Ако имаш възможност да го провериш .... :)

Поздрави и хубав ден,
Атанас
Привет, забелязах, че когато се гаси не се показва статус, обаче не съм имал време да се занимавам. На мен главната ми цел беше да имам що годе графика и да мога отдалечено да си контролирам температурата и пускането и спирането. Някой ден ще седна, когато имам повече време, да разцъкам един реакт или vue.js. Опитах нещата да ги направя на .net core(който е мултиплатформен), но на распбериан-а ми дава Segmentation fault И не съм се занимавал да го оправям.
Поздрави,
Краси
вт фев 16, 2021 2:55 pmdon.nasco написа:
А, и още нещо.
Наскоро ми направи впечатление, че има още един, неописан статус за byte 13. При гасене (а и май при палене) за известно време връща 0x0B.
Не съм сигурен какво точно прави тогава, понеже не съм на място да го разбера. Ако имаш възможност да го провериш .... :)

Поздрави и хубав ден,
Атанас
Привет, хванах кой бит отговаря за помпата на топлата вода. self.DhwPump = (data[21] & (1 << 2)) != 0 - 3-тия бит от 21 байт.
Ще пусна новия код в репо-то.
don.nasco - специалист
съб фев 20, 2021 10:16 pmkbanev написа:
Привет, хванах кой бит отговаря за помпата на топлата вода. self.DhwPump = (data[21] & (1 << 2)) != 0 - 3-тия бит от 21 байт.
Хехе, супер!
Дали те разбрах правилно - имаш предвид 2-ти бит (броим от 0) от 24 байт - това по документа на AviRad, там където е помпата за отопление, шнековете, запалката ....
съб фев 20, 2021 10:44 pmdon.nasco написа:
съб фев 20, 2021 10:16 pmkbanev написа:
Хехе, супер!
Дали те разбрах правилно - имаш предвид 2-ти бит (броим от 0) от 24 байт - това по документа на AviRad, там където е помпата за отопление, шнековете, запалката ....
Привет, точно по неговия документ.
В кода е на 21-ви байт както съм показал горе.
don.nasco - специалист
чет фев 25, 2021 12:39 pmkbanev написа:

Привет, точно по неговия документ.
В кода е на 21-ви байт както съм показал горе.
Благодаря.
(то в код-а е на 21-ви, но в документа е на 24-ти, понеже първите три се "режат", понеже не са важни, ако може така да се каже)
essenov - специалист
Здравейте,

Къде мога да намеря последната версия за NodeMCU - документация и код? Имам едно излишно esp8285 и имам желание да го утилизирам за логване на данните от горелката.

Начинаещ съм с микроконтролерите и се надявам с този проект да напредна малко. Предполагам, че ще имам въпроси относно хоствето на данните и относно визуализацията. Имам локален Ubuntu server. Но това после, нека разгледам какво има налично, че от 0 няма да мога да се справя.

Поздрави,
Ивайло
Evgeniy - майстор
Ивайло,

По-назад в темата има и моят вариант с ESP8266:

viewtopic.php?f=10&t=56132&start=90#p898581
Предполагам са близки.
essenov - специалист
вт ное 02, 2021 8:39 pmEvgeniy написа:
Ивайло,

По-назад в темата има и моят вариант с ESP8266:

viewtopic.php?f=10&t=56132&start=90#p898581
Предполагам са близки.
Благодаря, Евгений. Не видях проекта къде е качен, но ме притеснява и връзката с ThingSpeak, а за едитването явно ще трябва да се ползва език, който дори не бях чувал (lua).

Може би ще се насоча към raspberry версията, докато don.nasco не шерне питонския проект за ESP8266.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Температурен мониторинг GREYKO RB (NPBC)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: