• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Как на ауто пали гасне веднага, а на 1-2 не достига зададената Т...... Или ще я стигне ама след часове работа много странно, Според мен я карай на ауто просто бамали малко високите степени
пон ное 09, 2020 8:43 ambmahob написа:
Как на ауто пали гасне веднага, а на 1-2 не достига зададената Т...... Или ще я стигне ама след часове работа много странно, Според мен я карай на ауто просто бамали малко високите степени
Амплитудата е прекалено голяма, демек затихването е бавно и затова прескача заданието, когато е на Ауто, съответно гаси.
Като се ограничи само до 1ва или 2ра, идват слабички. Трябва малко търпение тука, да се прецени, дали въпреки недостигането на заданието, все пак комфорта е на ниво.
Лоша настройка на степените, спрямо характеристиката на жилището.

Това е като кандидат инженер опитва да настрои PWM контролер на температура, веднъж с 1000w нагревател и в друго задание със 100w. И двата са достатъчни, но контролера не успява да се справи с едни и същи настройки-когато те са подходящи за слабият, с мощният температурната амплитуда е твърде висока. И обратно, със слабият не достига заданието или това е прекалено бавно, когато се работи с настройки за мощен източник.
kunchevv - напреднал
пон ное 09, 2020 1:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 09, 2020 8:43 ambmahob написа:
Амплитудата е прекалено голяма, демек затихването е бавно и затова прескача заданието, когато е на Ауто, съответно гаси.
Като се ограничи само до 1ва или 2ра, идват слабички. Трябва малко търпение тука, да се прецени, дали въпреки недостигането на заданието, все пак комфорта е на ниво.
Лоша настройка на степените, спрямо характеристиката на жилището.

Това е като кандидат инженер опитва да настрои PWM контролер на температура, веднъж с 1000w нагревател и в друго задание със 100w. И двата са достатъчни, но контролера не успява да се справи с едни и същи настройки-когато те са подходящи за слабият, с мощният температурната амплитуда е твърде висока. И обратно, със слабият не достига заданието или това е прекалено бавно, когато се работи с настройки за мощен източник.
Интересното, че единствено бях променил Р10 и Р18, но след това си ги върнах точно както си бяха. Преди това достигаше темепратурата на водата, а сега не иска и не иска. Лошото е, че на 49 градуса темп. на водата, която си подържа камината, горе на етажа не е много комфортно.
А колкото до настройките на камината, УЖ са ги направили както трябва и са намалили мощността като имат предвид, че камината е 25Kw а в момента отоплявам 65кв.м.
pitona_89 - специалист
Здравейте отново :) Всичко е точно вече с моята 18ка :) Сега имам едно питане , за тея изгорели газове .
Днес реших да махна кюнците ,бяха чисти .Реших да бръкна и горе в комина до където ми стигна ръката и усетих една капка .... барам барам и усещам лека влага :) . Не е валяло скоро. Аз съм в тухлен блок на 1вия етаж от 8 ,няма други който ползват комина.
Често барам кюнците и парят ... но мога да си задържа ръката около 3,4 секунди .
Параметър 54 Температура на изгорелите газове ,след която контролера преминава в процес на проверка на горене ми е 65 (фабрично)
Параметър 55 Темп.след която камината преминава в режим на модулация ми е -98 (фабрично е 105).
Да ги вдигна ли малко П55 или няма да е това проблема.
вт ное 10, 2020 6:52 pmpitona_89 написа:
Здравейте отново :) ...
Питоне, вдигни ги малко! Точно от ниска Т на газовете е. Студен комин.
Не, че много ще се подобри, но все пак... Като застудее и печките работят редовно, комина се постопли, няма да има влага.
Пак споделям- инсталатор ме посъветва Т на газовете да не е пада под 120.
Сега, с тая влага, всяка прашинка полепва. А като се налепи достатъчно, навън застудее, нажежиш камината...
Всеки си решава- кога печели оттук, да помисли дали не губи оттам!
Днес имах работа на покрива. Имам печица на дърва 8 киловата. От комина не излизаше горещ дим, а долу кюнците не се траят. Правил съм ги червени до розетката, но със старата камина.
pitona_89 - специалист
вт ное 10, 2020 7:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 6:52 pmpitona_89 написа:
Здравейте отново :) ...
Питоне, вдигни ги малко! Точно от ниска Т на газовете е. Студен комин.
Не, че много ще се подобри, но все пак... Като застудее и печките работят редовно, комина се постопли, няма да има влага.
Пак споделям- инсталатор ме посъветва Т на газовете да не е пада под 120.
Сега, с тая влага, всяка прашинка полепва. А като се налепи достатъчно, навън застудее, нажежиш камината...
Всеки си решава- кога печели оттук, да помисли дали не губи оттам!
Днес имах работа на покрива. Имам печица на дърва 8 киловата. От комина не излизаше горещ дим, а долу кюнците не се траят. Правил съм ги червени до розетката, но със старата камина.

Преди да сложа пелетната и аз бях на дърва и знам какво е .
Сега ги направих на 105 ,което би трябва да е 210градуса,ако съдя по тея инстукции които намерих в нета на Бърнит.
Вчера и аз си чистих ревизията до средата беше пълна:) Вкъщи стана ТЕЦ всичко сажди :)
Благодаря ти.
pitona_89 - специалист
Това което съм снимал е на 2 дни без да я чистя,не знам дали е добре .
Пробвах 3 вида пелети все си е същото,важното е да топли пък :)
Другите снимки са от вчерашната ми борба със задръснената ревизия .
Отварям ревизията ...празна ... качих се на един стол,свалям капака на розетката и пълно до ръба .
Бъркам долу в ревизията до лакътя опааа.....камъни ,вар и боклуци.
Разбутах ги с дръжката на чука и всичко се свлече долу и започна голямото чистене :)
Това се намира в отсрещанта стая където е камината. 2 дупки на 1 комин с 1 ревизия .

Прикачен файл

123951267_373598150362025_4726481560663811122_n.jpg

Прикачен файл

124782835_1426687037672351_2021479960617575494_n.jpg

Прикачен файл

20201102_152522.jpg

Прикачен файл

20201102_152510.jpg
Лелеее, Пепеляшка!!! От пелетите е, направо имам чувството, че гориш слънчогледови.
Обаче комина кърти.
kunchevv - напреднал
Да се похваля и аз вече се разбирам добре с моята камина :) Сега имам само един въпрос - възможно ли е кабела за датчика на температурата да го удължа и вместо да е до камината в мазето да го кача горе на етажа в хола да речем? И ако е възможно какъв да бъде кабела?
пет ное 13, 2020 3:15 pmkunchevv написа:
Да се похваля и аз вече се разбирам добре с моята камина :) Сега имам само един въпрос - възможно ли е кабела за датчика на температурата да го удължа и вместо да е до камината в мазето да го кача горе на етажа в хола да речем? И ако е възможно какъв да бъде кабела?
Може. Така поне няма да налучкваш настройката спрямо Т в мазето, че да ти е адекватна за Т на етажа.
Предполагам е NTC сензор, които се продават и окомплектоват от 80см до 10м дължина на кабела.
Постави го на 1.5 м над пода!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32

Тема "Пелетна камина Thermolux" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: