Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
ср дек 04, 2019 7:19 pmrashev4 написа:
Та отоплявам около 100 квадрата къща с вътрешна изолация и гипсокартон
Изолациата каква е? Ако е 5 см вата с плътност 15 кг/м3 разхода си е нормален.
gnt69 - майстор
ср дек 04, 2019 8:11 pmrashev4 написа:
Благодаря за предложението .
Не ти е за тука въпроса, трябва да питаш тоя който ти каза за 100 квадрата да си купиш 30 киловатова горелка с минимална мощност 10 киловата и минимален разход две кила и половина на час.По колко часа на ден работи горелката. :partyman:
andy_forresite - майстор
Rashev4, тези 30 кг за 24 часа ли са без да си я изключвал?
Ако цялото жилище е 100 квадрата по застроена площ е трябвало да вземете модел 20 kw, както вече споменаха. Главата е сменяема с горелка 20 и си става горелка 20 kw. Котелът си остава 30, но той е само топлообменник.
n.ganev - майстор
Превари ме с отговора
kalin72 - майстор
Не ви ли се струва, че горенето се извършва в задната част на главата?? Това е на 3та степен.

Изображение

Изображение
kalin72 - майстор
И причината е? Според мен увеличено подаване на пелети. Прав ли съм?
rashev4 - помощник
Горелката работи 24 часа .
Изолацията е 5 сантиметрова вата. Не би ли трябвало да прави икономия след като киловатите са повече отколкото ми трябват ? Киловатите могат да се намаляват , по този начин дали ще се получи ?
gnt69 - майстор
ср дек 04, 2019 11:28 pmrashev4 написа:
Горелката работи 24 часа .
Изолацията е 5 сантиметрова вата. Не би ли трябвало да прави икономия след като киловатите са повече отколкото ми трябват ? Киловатите могат да се намаляват , по този начин дали ще се получи ?
Не може да се намаля толкова. Твоята горелка е минимална мощност 10кв. Трябвало е да си купиш двайска при нея е 5кв. Разликата между 30 киловатовата и 20 киловатовата е само в горивната глава .
LazarGanev - "Велик майстор"
Много странна логика, но пък често разпространена

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: