Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
s_s1 написа:
Една статистика не е за моята къща, а на приятел:
еднофамилна къща на 1 етаж, отопляема площ около 190 кв.м., обем около 515 м3.
Котел и горелка бисолид комби от 19.01 с монтиран топломер.
За 5 денонощия топломера е отчел 2,58 мвч
Изгорени са 580 кг пелети от дървесина.
Това означава 4,4 кв от килограм пелети, нали? Горелката е работила постоянно на пълна мощност за този период.
Вичи - специалист
Добре де, грешка. Имал съм предвид 0.110 - 0.185 HPa.
Вичи - специалист
s_s1 написа:
s_s1 написа:
Една статистика не е за моята къща, а на приятел:
еднофамилна къща на 1 етаж, отопляема площ около 190 кв.м., обем около 515 м3.
Котел и горелка бисолид комби от 19.01 с монтиран топломер.
За 5 денонощия топломера е отчел 2,58 мвч
Изгорени са 580 кг пелети от дървесина.
Това означава 4,4 кв от килограм пелети, нали? Горелката е работила постоянно на пълна мощност за този период.

Това прави по 21.5 кВ за час. Той трябва да е държал прозорците отворени.
rosso666 - специалист
шоп написа:
rosso666 написа:
Колега шопе понеже съм решил да си поставя регулатор на тягата на комина ми е интересно по какъв се регулира при поставянето.гледам има противотежест с която се регулира нещо,но до там са ми познанията.
Ще съм благодарен за малко разяснения
Писал съм в няколко теми, не ми се търси сега ( едната тема май беше виадрус на пелети)
с две думи: не трябва да се изхвърля топъл котелен въздух навън-грехота е.

Или регулатора трябва да е над котелното в неотоплено помещение или ако е в него да е захранен с въздуховод с външен студен въздух.
Въпроса ми беше как се регулира клапата. Иначе щом не е задължително да е в котелното още по добре
filmatoplo - майстор
Ако през клапата минава прекалено студен въздух, ще влоши тягата, както и кондез ще се появи. Щом маркови скандинавски фирми монтират клапата в котелното значи има защо,ама всеки си решава.
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-добре да постнете тук едно ръководство за монтаж на такива клапи за регулиране на тягата, че аз не съм срещал такова
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-добре да постнете тук едно ръководство за монтаж на такива клапи за регулиране на тягата, че аз не съм срещал такова, където да има инструкции за монтаж извън котелното
fbr - майстор
На мен пък не ми е ясно, защо не са Ви уплътнени котлите и горелките, че се налага да намалите притока на въздух с байпас.
Evgeniy - майстор
Хммм, явно не си виждал характеристика (крива) на вентилатор - налягане/дебит
fbr - майстор
Е добре де, тоя вентилатор сигурно може да се управлява, така че да поддържа предварително зададен дебит, та ако се наложи да върти обратно. А ако се помисли малко, може и друго да се измисли, така че тягата да не влияе на дебита през горелката, но това с байпас, си е лаишко отвсякъде.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: