Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 23, 2018 6:57 pmVarnap5 написа:
Търсих коминен вентилатор защото не бях сигорен какво друго може да ми свърши работа.Клип мога да направя но ми трябва малко помощ за да го споделя.
Ни та питат какво, а ти подсказват къде.
–Зимай Мерцедеса и отивай за бира!
–Не може ли с комбайната?
–Бе донеси бира бе!
Varnap5 - специалист
Когато търсих вентилатор незнаех как се казва.Затова търсих коминен вентилатор.Този който ползвам в момента е за вентилации.Издържа до 50°С по спомен но си направих сметката че ще се охлажда допълнително от студеният въздух.Дори и такъв ми излезе 230лв.След като незнаех какво да взема прецених че това е по-сигурно че ще ме издържи поне този сезон вместо да взема нещо за което ще треперя да не изгори.На всичкото одгоре се оказа че в Варна се намират прекалено трудно вентилатори за подобна цел.
нед дек 23, 2018 8:04 pmVarnap5 написа:
Когато търсих вентилатор незнаех как се казва.Затова търсих коминен вентилатор.Този който ползвам в момента е за вентилации.Издържа до 50°С по спомен но си направих сметката че ще се охлажда допълнително от студеният въздух.Дори и такъв ми излезе 230лв.След като незнаех какво да взема прецених че това е по-сигурно че ще ме издържи поне този сезон вместо да взема нещо за което ще треперя да не изгори.На всичкото одгоре се оказа че в Варна се намират прекалено трудно вентилатори за подобна цел.
Е, 5 лева за доставка няма да объркат бизнеса де.
Не те упреквам, за незнанието и че не си потърсил правилният вентилатор, а се чудя що не се информира навреме, а сега постовете ти наподобяват оправдания.
Наистина ми изглежда несериозно, от твоя страна. Дано само на мен и аз да съм в грешка.
Не е лично, да знаеш. Само дето за втори път ми правиш такова впечатление.
Varnap5 - специалист
Бих се радвал да ми покажеш един пост някъде из нета където пише че на така направен котел трябва да се слага друг вентилатор освен задължителната турбина на горелката.Точно обратното-навсякъде се казва че спрямо комина няма никакви изисквания.За един човек като мен който не се занимава постоянно с това означава че не трябва да прави нищо спрямо тягата на комина.Що се отнася за това какво съм намерил или не-за 2-3 часа това се намира когато не си информиран.А и най-малкото не живея сам и трябва да реагирам достатъчно бързо за да не разболея други в къщата.
нед дек 23, 2018 8:32 pmVarnap5 написа:
Бих се радвал да ми покажеш един пост някъде из нета където пише че на така направен котел трябва да се слага друг вентилатор освен задължителната турбина на горелката.Точно обратното-навсякъде се казва че спрямо комина няма никакви изисквания.За един човек като мен който не се занимава постоянно с това означава че не трябва да прави нищо спрямо тягата на комина.Що се отнася за това какво съм намерил или не-за 2-3 часа това се намира когато не си информиран.А и най-малкото не живея сам и трябва да реагирам достатъчно бързо за да не разболея други в къщата.
Първото което ми попадна за пелетно съоражение.
"Тяга комин Ра 10
Дебит изгорели газове g/s 30,2
CO измерен за 13% кислород % 0,016
Температура на изходящите газове С° 180 "
https://orex.bg/media/files/Tech_manual ... p01_BG.pdf
Щом нямаш време да са информираш, тъй ше е.
Усложнил си си живота, а е можело да попрочетеш още 2-3 часа. Пък и не е срамно да питаш.
Varnap5 - специалист
Подобно нещо апсолютно не одговаря на това което се цели при инсталациите които всички в тази тема имат.
Първо това е информация за котел който е с фабрично монтирана горелка.
Второ температурата на изгорелите газове трябва да е 180°С при гонена 50-60°С.
При две такива разминавания би било глупаво ако се съобразя с останалите изисквания.
Съжалявам но смятам че е по-правилно да слушам какво знаят и са направили майсторите тук.
нед дек 23, 2018 9:09 pmVarnap5 написа:

Второ температурата на изгорелите газове трябва да е 180°С при гонена 50-60°С.
При две такива разминавания би било глупаво ако се съобразя с останалите изисквания.
Съжалявам но смятам че е по-правилно да слушам какво знаят и са направили майсторите тук.
Пълен аПсурд.
Слушаш само собственото си АЗ.
Той Майстора вече подсказа, ама...
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед дек 23, 2018 9:17 pm, променено общо 1 път.
maistora1965 - специалист
А пробвал ли си котелът да работи без вентилатор на комина.
Varnap5 - специалист
В самото начало беше абсолютно без вентилатор но гореше качествени пелети.Веднага щом взех царевични и нещата се промениха.След 3 дни опушване и размишления реших да сложа вентилатора.Сега вече съм на слънчогледови но полужението е същото.Щом намаля вентилатора и трябва да слагаме противогазове.
maistora1965 - специалист
ок значи нямаш избор или взимаш това https://ij-group.com/magazin/drugi-prod ... %B2%D0%B5/ или поръчваш това https://motor-barbeque.com/bg/ventilato ... w/p76.html но тук трябва малко преправяне.Защото отвора му е ф 80.Даже сега видях че в мотор барбекю са пуснали и като този които ти посочих първо вече имаш избор решението е твое.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: