Има и мобилен интернет. До миналата есен имах, но понеже го ползвам 1-2 пъти в годината, а всеки месец ми спират за него го спрях...
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
alex_serviz
- специалист
alex_serviz написа:Стана ми любопитно, та слязох да проверя моята версия: NPBC-V3M-GR, ver 1,3/1,2...Както казах, това е версията при мен и се свързва безпроблемно. Днес му закачвах друг лап-топ с преходник USB/RS232, свърза си се безпроблемно. Е, трябва да му се промени COM-а в посоченото инициализиращо файлче, след което си работи коректно.
Evgeniy
- майстор
Благодаря Вальо, Ще пробвам и с преходник. Може да не съм уцелил бодовете на порта, а може и наистина да са изрязали това в последните контролери.
Аз имам и за друго да черпя и не само теб
. От теб се зарибих за слънчогледовите пелети, А Николай Ганев ми оказа неоценима помощ за Грейкото.
След месец експерименти да кажа резултата. Монтажа беше на 27 декември. Двуетажна къща около 40 квадрата на етаж, като в едната стая топлят само тръбите, а в две други термоглавите са понамалени. Изолирана в по-голямата си част с 5 см вата + сайдинг. Котел Симе Солида 5 глидера -25кВ, направен както италианците дават в указанията да се получат три хода.
Днес се изпразни бункера и преброих останалите чували - изгорил съм 54 чувала за 36 дни. Получава се средно по 1.5 чувала - 22.5 кг.за 24ч. пелети от слънчогледова люспа за изминалия месец. Ето картинка от последните 24 часа: За това определено е помогнал и слънчевия колектор от бирени кутийки в слънчевите дни - Днес например от 10:30, когато намалих ръчно стайния термостат за да изключи горелката че до следобяда до включването около 16 часа.
Аз имам и за друго да черпя и не само теб

След месец експерименти да кажа резултата. Монтажа беше на 27 декември. Двуетажна къща около 40 квадрата на етаж, като в едната стая топлят само тръбите, а в две други термоглавите са понамалени. Изолирана в по-голямата си част с 5 см вата + сайдинг. Котел Симе Солида 5 глидера -25кВ, направен както италианците дават в указанията да се получат три хода.
Днес се изпразни бункера и преброих останалите чували - изгорил съм 54 чувала за 36 дни. Получава се средно по 1.5 чувала - 22.5 кг.за 24ч. пелети от слънчогледова люспа за изминалия месец. Ето картинка от последните 24 часа: За това определено е помогнал и слънчевия колектор от бирени кутийки в слънчевите дни - Днес например от 10:30, когато намалих ръчно стайния термостат за да изключи горелката че до следобяда до включването около 16 часа.
n.ganev
- майстор
Бах'мааму
, яко сте решили да ме вкарвате в слънчогледовата нива
. Аз горя по толкова килограми обаче дървесни но при мен квадратурата е повечко и горелката не се гаси.
Евгений, имам отговор на въпроса ти - утре ми звънни да ти кажа.
Относно разхода - отдавна ми се искаше да го напишеш и той си е изцяло твое постижение е и на горелката разбира се
.

Евгений, имам отговор на въпроса ти - утре ми звънни да ти кажа.
Относно разхода - отдавна ми се искаше да го напишеш и той си е изцяло твое постижение е и на горелката разбира се

plamenmaistora
- специалист
Акак хвашате градусите за вьншна температура 

alex_serviz
- специалист
Evgeniy, със сигурност не е от контролера. На masterpit горелката е взета и пусната миналия месец и си се свързва. Нещо хардуерно е. Също ако се ползва преходник USB/RS232, при инсталирането му нали се създава виртуален Com Port, чийто номер е различен от 1. ( При мен излезна като COM 14 ). Та трябва да се види кой номер се явява и съответно да се промени инициализиращото файлче. Пак ако се ползва преходник, може да не е инсталиран правилно. Този, който аз изпробвах на единия лап-топ ( с ХР ), не се инсталира, на другия ( с W7 ), съответно се инсталира и тръгна. ( При теб е с COM Port на комп-а, както ми каза. )
Виж и интерфейсния кабел между горелката и комп-а. Tрябва 2-ро краче на единия куплунг да се свърже с 2-ро на другия, съответно 3-то с 3-то и на края 5-то с 5-то. Моя кабел аз си го правих, masterpit мисля, че ползва COM-удължител.
Виж и интерфейсния кабел между горелката и комп-а. Tрябва 2-ро краче на единия куплунг да се свърже с 2-ро на другия, съответно 3-то с 3-то и на края 5-то с 5-то. Моя кабел аз си го правих, masterpit мисля, че ползва COM-удължител.
masterpit
- специалист
alex_serviz написа: Виж и интерфейсния кабел между горелката и комп-а. Tрябва 2-ро краче на единия куплунг да се свърже с 2-ро на другия, съответно 3-то с 3-то и на края 5-то с 5-то. Моя кабел аз си го правих, masterpit мисля, че ползва COM-удължител.Ползвам стандартен RS232 кабел от Технополис за 3лв. сив китайски нищо не пише на него. От единия край трябва да женско към лаптопа от другия мъжко към терминала на горелката. Има най различни стандарти но тези които са за свързване на машина с компютър са винаги F/M. Трябва да е 9 пинов "RS232-DB9 f/m" то другите стандарти едва ли има от къде да се купят...
LazarGanev
- "Велик майстор"
Е да де, ама проблема, че малко лаптопи имат порт RS232, само някои стари, новите нямат. Трябва да се ползва преход към USB и тогава има повече проблеми
alex_serviz
- специалист
Споделих го като възможност за връзка горелка - компютър - евентуално втори, отдалечен компютър. Който има желание, възможност и потребност от такава връзка, след като знае, че е възможно - ще си го направи. Също така ми е ясно, че единици ще го направят!
За мен лично не е толкова интересна такава връзка, при положение, че нямам интернет при горелката и съответно не мога да правя отдалечена връзка с горелката... Поне за сега. Иначе е хубаво като идея!
За мен лично не е толкова интересна такава връзка, при положение, че нямам интернет при горелката и съответно не мога да правя отдалечена връзка с горелката... Поне за сега. Иначе е хубаво като идея!
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература