Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogosto - специалист
ср дек 11, 2019 10:31 amn.ganev написа:
andy_forresite, намаляй кислорода докато изтеглиш пламъка в предните отвори. На снимката се вижда, че горенето е много назад - предпоставка за нагар в горивната камера и въпросните булвани
Не знам колко много са тези булвани при вас. Аз всеки ден когато изхвърлям пепелника с една кожена ръкавица поразбутам и ако има буца бутам в пепелника. Но гледам на Анди кислорода на 36, а моя е 51 !! :sad: А котела не съм чистил от 1 месец и кусур, само пепелника изхвърлям всеки ден. Настроиките и слънчогледовите Керпи са ми трета година и не бутам нищо.
Последна промяна от gogosto на ср дек 11, 2019 11:04 am, променено общо 1 път.
ср дек 11, 2019 6:58 amstelibg написа:
:snakeman:
Стели, миналия сезон го почнах със слънчоглед от трима производители.
Едните правеха буци. Мисля, че бяха престояли един сезон- предната година нямаше такова нещо.
Лечението е- газ до дупка. Направих си 3те степени еднакви. Повечето съфорумници знаят че имам буфер. Край на буците.
Затова препоръчвам да се редува лениво горене на някаква мощност, която не е достатъчна да поддържа Т, последвано от мощност настроена доста над предната. Вече има един доволен, с който се познаваме, ама не четете.

Страдивари, година и половина викаш! Впечатляващо. Без да са засягаш и само за пример- бай Чобан цял живот пасе стадото, но това не го прави технолог.
stridata - специалист
ср дек 11, 2019 11:03 amТрифон П.Трифонов написа:
Страдивари, година и половина викаш! Впечатляващо. Без да са засягаш и само за пример- бай Чобан цял живот пасе стадото, но това не го прави технолог.
Не се засягам въобще, нямам нито желанието нито времето да изучавам отоплителни инсталации и изграждането им! Затова и се допитвам до вас, а в сферите който разбирам се опитвам да помагам във форума. Аз съм наблюдавал горенето, и нищо повече! Не знам за Чобан, ама много сте свалили гарда. За година и полвина ще подкарам Еърбъс А380 :lol: Общо взето говоря само и единствено от моята камбанария, не бих си и помислил да давам акъл! Всичко което знам е от тебе и от Анди и малко логично мислене!
kalin72 - майстор
ср дек 11, 2019 10:31 amn.ganev написа:
andy_forresite, намаляй кислорода докато изтеглиш пламъка в предните отвори. На снимката се вижда, че горенето е много назад - предпоставка за нагар в горивната камера и въпросните булвани
Точно това беше и моето горене преди седмица, когато Трифон ме посъветва да увелича подаването, намерих едни настройки от Стели, от по-миналата година, за дървесните ми пелети, които въведох сега, и подковата в предния край на трите степени се получи :)
Повече подаване, повече въздух.
ср дек 11, 2019 11:36 amstridata написа:
Не е лошо да демонстрираш самочувствие. Отново съм впечатлен, ама на стар краставичар, нещо друго можеш да продаваш.
Напоследък, тук се заформиха малки проблемчета, от няколко души, които едва ли не, започнаха да се обясняват на толкова високо ниво, че като влезне някой да чете и ще реши, че е попаднал на научните трудове на Краля на топлотехниката.
Айде да се спреме малко, та да е ясно, на изпадналия в беда, от кого да си вземе. Не е много редно, хора с проблеми в отоплението да дават акъл.
Анди е един от тях, другите са по безобидни, но също толкова начетени.

Анди, неведнъж съм казвал, че ме кефиш, но прекаляваш. Имат те за капацитет Брато, а това изобщо не е така.

Страдивари, колани и гардове не ме впечатляват много отдавна. В киното пожарникари приземяват и по големи самолети, а напоследък работя пожарникар на летище. Карай си пелетарника със здраве и умната!
filmatoplo - майстор
При днешния преглед на една горелка Грейко рб30 ,установих че не работи оптимално ,също и в горивната -буци .Подаването на пелетите бе малко за да работи добре ,имам предвид огъня да излезне напред и въобще водата да стане 60 гр .Явно предните пелети са били по добри щото с подаване 5 секунди на трета степен нещата са вървели.За да влезнат в крак нещата -се наложи подаването от 5 да стане 8,2 сек.Съответно вдигнах и другите степени .За наличие на буци ще видим по на там ,но седейки 2 часа и наблюдавайки как гори в горивната глава -нямаше признаци.Режима тук е със стаен термостат ,и е възможно при спиране и палене когато се случи примерно вечер и сутрин -в горивната глава да се случват анумалии .Пелетите Трон ,добре че има само 1 тон от тях.
Кой купува Трон, че да ги гори в Грейко, та и анУмалии да отимва?
Казвай го тука или да са предава сам!

Не търсете чужди настройки! Нито другият комин е като твоя, нито къщата, нито жената. Мислете!
stridata - специалист
ср дек 11, 2019 1:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не търсете чужди настройки! Нито другият комин е като твоя, нито къщата, нито жената. Мислете!
Е това на Чобан най-му хареса! Серт си малко, не само в тая тема ама мене не ми пречиш :partyman: Важното е да си помагаме, че от вечно заети инсталатори ми писна! Аз за себе си знам, че най-добрия начин да гориш безпроблемно слънчогледови пелети е Термостат и хубаво горене.
С термо глави си е строго индивидуални настройки. При мен не позволява мощно горене щото ми загрява бързо и влиза в подържане, гасене, тлеене, шлака, буци и т.н. Демек аз съм потърсил обратната логика, да го закрепя така, че да гори постоянно и тва е. Прос, тъп, Чfбан, толко ми е капацитета. Ако Ганев, ти, Филма или което и да е ПРО реши, нека ми разгледа случая индивидуално и да помогне ако съм в грешка!
Последна промяна от stridata на ср дек 11, 2019 4:21 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
ср дек 11, 2019 12:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Анди, неведнъж съм казвал, че ме кефиш, но прекаляваш. Имат те за капацитет Брато, а това изобщо не е така.
Я се приземи, спри си "буфера", изключи стенния, вземи пелети керпи и давай по термоглави да те видя. Ама променяй и волтажа по 5 пъти на час с 20 волта. За капацитет като теб някакви разлики от по 180-190 rpm/min едва ли ще са проблем. Дали ще са 1050 или 1230 какво значение има?! Аз ако си ползвах пелетарника с тръгни/спри през час, само газ да ламарината, нямаше да пиша. Направо ти казвам, че щеше да ме е срам да пиша че горелката "работи" по този начин.
kalin72 - майстор
Анди, какво стана, пробва ли настройките ми? Също така, що не сложиш стаен? Ти беше обяснявал някъде защо нямаш, ама не помня...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: