Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Да де, целата е една, ама е добре да не преоткриваме топлата вода, а да черпим полезен опит.
Инак, Греко - президент!!!! :mrgreen:
bai_bradyra - специалист
Колко мъка има по тоя свят, Боже... :lol: Минавайте на газ, бре :supz: Това беше в кръга на шегата. Весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници на всички Грейковци- топли радиатори, пелетки в бункера и всички любими хора около трапезата.
п.п. като казах любими, някой беше споменал напред, че жена му повече от 22 не искала.... случиха някои на жени :lol: ....22 градуса бе, маскари :partyman:
чет дек 12, 2019 12:08 pmbai_bradyra написа:
Колко мъка има по тоя свят, Боже... :lol: Минавайте на газ, бре :supz: Това беше в кръга на шегата. :partyman:
Най леко изхарчените пари, за отопление, са ми през последния месец, с
Bosch Condens 2500W WBC 14-1 и терморегулатор Easy Control CT200, но си пелеткам и с другия Бош.
Още веднъж благодарности за специалната табличка!
andy_forresite - майстор
Оборотите на отворена врата на пелетния модел (една врата) се качват с 20. Хайде нека са 25 оборота, 30 да са. А тук са споменати от по над 100. Който си има постоянно напрежение (или он лайм юпс) въобще не разбира за какво става дума. Иначе се дава мозък и се правят квалификации по повод настройване на мощностите. Ми имаме зареждане, пауза и въздух. Друго няма. Паузата съм я оставил на 45. По мощностите съм си играл с всички стойности. Като пиша всички значи буквално - от 0.5 секунди до 8 секунди. С въздуха от 20% до 50. Буци си има и вдигат нивото на пелетите нагоре. Нататък става зле лавинообразно. Въздуха. Тамън направя пелетите да са на 1 см от ръба и си кажа опаа, те това е м@мка ти и токът се промени рЕзко и всичко за минути се прецаква.
За*бал съм го на някакви стойности и да се спасява. От догодина ще изолирам и ще се термопомпА на поразия.
Ааа, за шибана проба взех пелети от люспа от миналата година. Тва се сбърка, направо ми взе акъла. Гори за страх без буци, без да му пука от ток, от мок... Разход 30 процента надолу.
kalin72 - майстор
От догодина ще изолирам и ще се термопомпА на поразия.
Какво те кара да мислиш, че ТП е манната небесна, която ще спаси света от изстиване?
шоп - майстор
Имам и универсална горелка и ТП вода вода.
От две години не съм палил горелката въпреки, че имам 4 т закупени донбаски калибрована фракция.

Включил съм ТП някога през октомври и от тогава дори и не съм влизал при нея. Чисто като в аптека. Няма прах, пепел, буци, хамалогия.

230 лв ми е сметката за номеври. Като 60-70-80 лв си ми е обичайната лятна сметка. От 2 месеца има и 3 сушилни у нас и още една камара нови ел. уреди. Топля 3 етажа. Един около 100м2 и два по около 75м2
Навясякаде деноношно 24-25 градуса.
Така, че на 100% подкрепям Анди ако си направи ТП вода-вода.
kalin72 - майстор
Чудесно, а първоначалната инвестия? А какво правим с радиаторите, оразмерени за вода над 60 градуса?
Инак и аз искам термопомпа, ама не мисля, че ще ми излезе сметката, поне не в близките 10 години.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет дек 12, 2019 4:47 pmandy_forresite написа:
Тамън направя пелетите да са на 1 см от ръба и си кажа опаа, те това е м@мка ти и токът се промени рЕзко и всичко за минути се прецаква.
За*бал съм го на някакви стойности и да се спасява. От догодина ще изолирам и ще се термопомпА на поразия.
Ахам, таман си за термопомпа, тя точно тъй обича да се носи по вълните на напрежението :-D . Иначе за размера на радиаторите не е толкоз фатално - в по студено време ще те грее Грейко
andy_forresite - майстор
Филма топло е виждал много горелки как горят с дървесни пелети. Нека да направи сравнение с ербеата 20 и 30, че 50-ки повечето не сме виждали в действие.
шоп - майстор
Писал съм в темите ТП вода-вода всеки може да си направи сам и ТП земя вода.
ТП съм си я правил сам и с помоща на познат и струва точно 3000лв ( към 25-27 киловата обща топлинна мощност е)

Първата зима се отоплявах с 220 ребра чугунени Н500. Т на водата 45 гр, у дома 24-25 гр.
Добре беше, но идеята на ТП е нискотемпературно отопление.

Втората зима промених малко.
Старите чугунени радиатори дойдоха от нас и ги купиха за 400лв
Купих 8 бр 2ра употреба преоразмерени ( по около 7,5кв) вентилаторни конвектори х350 лв бр

Свалих Т на водата в системата до 32гр. Всичко заспа.

Тази година направх и около 100м2 подово с изолация фибран 14 см под него. Свалих Т на водата до 28-32

Сматям, че като правиш и инвестираш по-малко системата лесно се надгражда, а който си мисли, че без инвестиция ще се получат нещата да си се грее с кюмбе.

За изплащане не мисля. Колата на жената е 32000лв, на сина 55000лв, моята 4800лв.... ще се изплатят ли някога? Важното е да ти вършат работа и да не им слугуваш. Инвестираш и забравяш!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: