Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stelibg - специалист
нед дек 15, 2019 7:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма нужда да се преекспонират нещата.
За по малко от месец се отлюспват всякакви налепи по котела. Няма чак толкова фрапираща разлика в разход на гориво.
Има инсталации, които с десетки години си работят безпроблемно, та новопелетогоряни да правят такива сериозни заключения.
Инак, по добре и правилно е да има трипътници. В моята инсталация има 4.
Потвърждавам. Без трипътен, температура на горелката зададени 55 градуса, иначе температурата на изходящата вода варира между 50 и 53 градуса. За 4 години котела се изчисти като нов. Днес го обезпепелявах :) и това ми направи впечатление.
lakosste - специалист
нед дек 15, 2019 6:38 pmico_3 написа:
По котела има останал нагар още от дърватаби въглищата по горелката няма как чистя го ръчно топля се със слънчогледови пелети.Ъъъ това за байпаса не го разбрах иначе имах желание да сложа трипътен вентил обаче двама майстори ме убеждаваха че нямало смисъл.
Налепите ще изчезнат с времето-спокойно
lakosste - специалист
нед дек 15, 2019 2:26 pmzig_77 написа:
Край разбрах за поддържането, че остава. Макар в по горни постове останах с убеждение, че можело да се премахне. Явно не съм разбрал. Както и да е.Първоначалното ще го намалям с по 5 сек. на няколко пъти докато спрат да падат. И още един въпрос ако има недоизгорели хубаво пелетчета кое да бутна секундите за подаване да намаля със една-две десети или да вдигна въздуха с по един процент? Предполагам да се намалят пелетките но дали съм прав незнам. И Анди =D> слушам те и изпълнявам за което съм благодарен направил съм както каза от 10/90 на 5/180.
Аз моето потдържане съм си го направил да е първа степен.Така горелката става със 4 степени.Поне на мен не ми трябва съспенд ,но при други може да не е така.Поддържането съм настроил на 2.5 сек. с 31 процента вентилатор през 55 секунди първа ми е на 2.9 сек. 33 процента вент през 55 сек втора е 4.9 сек. 35 процента вент през 49 сек. а трета е 6.2 сек. 38 процента вент през 47 сек.
Имам термостат който спира помпата на 52 градуса и тръгва като стане около 56-57 градуса.Горелката в това топло време ми е нагласена на 57 градуса.В това положение работи на първа и съспенд-който също е някаква степен в случая.През деня работи на първа и втора предимно.Температурата е 26 градуса в момента.Отоплявам около 80 кв. къща с изолация вечер и през дена допълнително още към 40 квадрата едно производствено помещение.Плюс 120 литра бойлер ,който през деня се източва два пъти и веднъж вечер.
нед дек 15, 2019 8:16 pmlakosste написа:
...Отоплявам около 80 кв. къща с изолация вечер...
Въх, ми през деня ако е студено?!!
Прикачен файл:
Screenshot_20191215-204835_Gallery.jpg

Здравейте! Не знам колко съм на правилното място тук, но искам да попитам по опитните. 
Вчера на дисплея на горелката ми изписа грешка NRC 3 и самата горелка спря да работи. Не се включва абсолютно нищо. 
Опитах се да изкарам захранването и пак да го вкарам пак не се получи нищо търсих много в нета и разни форуми но не открих нищо. 
Въпросът ми е: 
- Как може да се избегне това за напред 
- как да си го оправя 
- на колко от вас се е случвало същото 
Ще се радвам ако получа решение на проблема ми.. 
Благодаря Ви предварително.

*************** НАПРАВИЛ СЪМ И СНИМКА
brassSob - специалист
нед дек 15, 2019 8:41 pmnero955 написа:
Screenshot_20191215-204835_Gallery.jpg

Здравейте! Не знам колко съм на правилното място тук, но искам да попитам по опитните. 
Вчера на дисплея на горелката ми изписа грешка NRC 3 и самата горелка спря да работи. Не се включва абсолютно нищо. 
Опитах се да изкарам захранването и пак да го вкарам пак не се получи нищо търсих много в нета и разни форуми но не открих нищо. 
Въпросът ми е: 
- Как може да се избегне това за напред 
- как да си го оправя 
- на колко от вас се е случвало същото 
Ще се радвам ако получа решение на проблема ми.. 
Благодаря Ви предварително.

*************** НАПРАВИЛ СЪМ И СНИМКА
Здравей, забил ти е дисплея. Или сервиза го преинсталира на място или го сменяте. И двете процедури отнемат 5 минути. Аз си реших този проблем с удължител със защита.
[/quote]

Здравей, забил ти е дисплея. Или сервиза го преинсталира на място или го сменяте. И двете процедури отнемат 5 минути. Аз си реших този проблем с удължител със защита.
[/quote]

Имам контакт с защита.
А сам не мога ли да го направя?
brassSob - специалист
нед дек 15, 2019 9:12 pmnero955 написа:
[/quote]

Имам контакт с защита.
А сам не мога ли да го направя?
[/quote]
Трябва ти софтуер. Разклонители със защита на пазара с лопата да ги ринеш. Но работа да ти свърши - от магазин Елимекс.
lakosste - специалист
нед дек 15, 2019 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 15, 2019 8:16 pmlakosste написа:
...Отоплявам около 80 кв. къща с изолация вечер...
Въх, ми през деня ако е студено?!!
Опс. Или аз се изразих неправилно или не си ме разбрал.
Отоплявам вечерта само къщата като през деня отоплявам И другото помещение допълнително освен къщата.
Извинявам се ако съм обяснил подвеждащо :-D
morfei1 - специалист
Пак нищо не ти се разбира :? . Аджеба тая къща 24/7 ли я топлиш или само вечер? Допълнителното помещение стана ясно още първият път, че е само денем с отопление.
Последна промяна от morfei1 на пон дек 16, 2019 1:56 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: