за никаква дума не се хващам
просто споделям как аз съм си направил работите при мен и искам бъдещите собственици на котли на пелети да четат ако трябва цялата тема и назад за да видят с какво се сблъскват собствениците на такива котли за да неси блъскат главите и те после 
1) Температурата в отделните помещения се контролира с термоглави (или термостати на конвекторите), а котелът се управлява по температура на водата
2) Със стаен термостат се управлява температурата в едно референтно помещение, като този стаен термостат изключва котела (а в по-добрия случай му намалява мощността) при достигане на стайната температура в референтното помещение. Радиаторите в останалите помещения се регулират така, че да се достигат желаните температури заедно с референтното помещение. Това иска малко играчка, но не е толкова трудно
3) Комбинация между горните 2 метода
Ролята на проектанта или инсталатора е да избере правилния начин във всяка конкретна ситуация - универсално решение няма. Трябва да се вземат предвид много фактори - радиаторната мощност, мощността на котела, типа на помещенията, начина на ползване, броя на радиаторите, топлозагубите и т.н. Най-лесно се изпълнява първия начин, а най-трудно - втория. Затова пък втория начин има много предимства, особено при по-малки системи - когато мощността на инсталацията е съизмерима с минималната мощност на котела