Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
чет дек 26, 2019 4:49 pmМИРАЖ написа:
Тецовете замърсяват повече въздуха като горят боклуци от Италия. Със слънчогледа е доста по екологичо.
Тя темата за екологията е разтеглива като локума.
Тока може и да е"зелен"
-ВЕЦ
-АЕЦ
-ПАВЕЦ
-фото и ветро паркове

За производството на 1 кг пелети се влага голямо количество ел.енергия, в нея са вложени и много течни горива ( добив, транспорт, товаро разртоварни работи, преработка и пак транспорт)

Като добавим, че никаде нямаме 100% КПД то всяка преработка, оскъпява, респективно увеличава вредата към природата.
КПД то на горене и усвояване в пелетните съоражения е около 80-85% то положението наистина е на кантар.

Не взимам страна, просто разсъждавам, доколкото мога:-)
zig_77 - специалист
чет дек 26, 2019 4:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 26, 2019 1:18 pmzig_77 написа:
Весела Коледа на всички. Някой срещал ли е надпис на дисплея гасене-температура. За какво иде реч.
Зиги, това изписва когато СТ подаде сигнал Стоп.
Евентуално, горелката е прегряла.

Нямам стаен термостат. Как прегрява горелката? Не го прави постоянно. Ту го изписва после известно време е ок и после пак го изписва.
чет дек 26, 2019 5:22 pmzig_77 написа:
Нямам стаен термостат. Как прегрява горелката? Не го прави постоянно. Ту го изписва после известно време е ок и после пак го изписва.
Вече ти подсказаха за филтъра и за радиаторите. Като са притворили термоглавите, няма отвеждане на топлина, котела подминава зададената температура на водата и започва да гаси.
Ако филтъра е задръстен, няма достатъчна циркулация, за да отведе топлината и следва същото.
Това не е изведена грешка, а информация за моментното състояние на горелката.
Да благодарим на Анди и на brassSob!
zig_77 - специалист
Разбрах утре ще видя филтъра, но ако е той как един път е ок а после ядец. Филтъра няма как да се почисти сам. Но ще го проверя.
ico_3 - специалист
Andy я качи снимки да видя какви буци стават от Керпито и аз май съм с такива ама нямам проблеми.
чет дек 26, 2019 6:05 pmzig_77 написа:
Разбрах утре ще видя филтъра, но ако е той как един път е ок а после ядец. Филтъра няма как да се почисти сам. Но ще го проверя.
Ако у дома е топло, значи си е свършила работата и тоя надпис никак не е ядец, а е нещо нормално.
чет дек 26, 2019 6:05 pmico_3 написа:
Andy я качи снимки да видя какви буци стават от Керпито и аз май съм с такива ама нямам проблеми.
Докат Анди са натутка.

https://photos.app.goo.gl/XB9cepDNUpUchXXcA

Постигнато с много експерименти и без реване. Трудно ми беше, ма няма са оплаквам я. Това е с перфектни пелети. Снимките са от миналия сезон, като сега пак си горя от същите.
Проблемът е в преоразмерените горелки. Тогава си накарах горелката да покрива само загубите на къщата. Явно са били малко.

Щракни върху снимката и ще се види информацията в дясно!
filmatoplo - майстор
Тиквеника е нещо вкусно. Лошото е че голите тикви станаха много.

И след като се изяснихме - Веела Коледа!
Последна промяна от filmatoplo на чет дек 26, 2019 7:21 pm, променено общо 1 път.
чет дек 26, 2019 6:25 pmfilmatoplo написа:
Тиквеника е нещо вкусно. Лошото е че голите тикви станаха много.

И след като се изяснихме - Веела Коледа!
Тая Тиква ти отВеела NIKE бе.
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=1005799 time=1577377146 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=1005793 time=1577376348 user_id=41172]
[/quote]
Докат Анди са натутка.

https://photos.app.goo.gl/XB9cepDNUpUchXXcA

Постигнато с много експерименти и без реване. Трудно ми беше, ма няма са оплаквам я. Това е с перфектни пелети. Снимките са от миналия сезон, като сега пак си горя от същите.
Проблемът е в преоразмерените горелки. Тогава си накарах горелката да покрива само загубите на къщата. Явно са били малко.

Щракни върху снимката и ще се види информацията в дясно!
[/quote]
Ехе нямам такова чудо.Такива буци имах първта година още кат купих горелката когато един ми пробута сламени пелети долу горе по същия начин се слепваха някъде назад в темата бях качил снимки.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: