Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Днес съм с други пелети от миналата година. Няма бучки за показване към момента.
Чак такива буцища не съм виждал. По-малки от юмрук.
Вдигнах въздуха доста след като Евгений писа за липсата на пряка връзка между оборотите на вентилатора и нагнетявания въздух, поради различния достъп на въздух до котелното. Увеличих драстично въздуха след едно ходене до мазето за провизии и видях че на 1400 об на мощност 1 беше развихрило един голям пламък. Оттогава вдигнах въздуха - на трета 1500-1560, на втора 1350-1400 и за първа 1230-1280.
Разходът беше малко по-висок в сравнение с по-слабото обдухване и играта с ръжена. Осветеността е по-добра, но далеч от това което трябва да бъде. Отпред се образува твърда буца копирайки формата на горивната скара. Вътре си има по-малки като топчетата от "супа топчета" :) . Има някакво подобрение, но това без надзор не му давам повече от 5 часа горене.
От сутринта съм с миналогодишни. Видях се в чудо. Викам брех, да не би скарата да се е спукала и да духа отзад. Не ще да се обдухва отпред и това е. Комин ли се задръсти, котел ли е за чистене ... не знам какво става. Та с тези другите пелети от сутринта гледам 175-187 осветеност, градуси на косъм от поддържане, характерния звук при горенето (все едно завира боба :-D ), гори с 1100-1130 об за мощност 1 и 1260-1320 об за втора и на трета не знам. Няма и помен от бучки. Само фина пепел като снежинки.

Сега, вместо да показвам снимки от неправилно горене, по-добре кажете вие как горите пелетите Керпи :tonqe: Ако има значение - с оранжевата опакова, че имат и някаква друга със зелено и май не били много стока.
То ако ше е да го ръчкам през няколко часа, ми язе си ръчкам печката неска и си ми е кеф, а пелетарника си почива от 24 часовото дежурство. То зимата не мога мръдна никъде, ако имам такива проблеми. За кво ми е пелетарник, ако не може да гори три дена самостоятелно? Къде е автоматизацията, да му се ...
Анди, остави Керпитата за горене при -20! Тогава няма да има проблем.
Rumen89 - специалист
чет дек 26, 2019 6:59 pmandy_forresite написа:
Днес съм с други пелети от миналата година. Няма бучки за показване към момента.
Чак такива буцища не съм виждал. По-малки от юмрук.
Вдигнах въздуха доста след като Евгений писа за липсата на пряка връзка между оборотите на вентилатора и нагнетявания въздух, поради различния достъп на въздух до котелното. Увеличих драстично въздуха след едно ходене до мазето за провизии и видях че на 1400 об на мощност 1 беше развихрило един голям пламък. Оттогава вдигнах въздуха - на трета 1500-1560, на втора 1350-1400 и за първа 1230-1280.
Разходът беше малко по-висок в сравнение с по-слабото обдухване и играта с ръжена. Осветеността е по-добра, но далеч от това което трябва да бъде. Отпред се образува твърда буца копирайки формата на горивната скара. Вътре си има по-малки като топчетата от "супа топчета" :) . Има някакво подобрение, но това без надзор не му давам повече от 5 часа горене.
От сутринта съм с миналогодишни. Видях се в чудо. Викам брех, да не би скарата да се е спукала и да духа отзад. Не ще да се обдухва отпред и това е. Комин ли се задръсти, котел ли е за чистене ... не знам какво става. Та с тези другите пелети от сутринта гледам 175-187 осветеност, градуси на косъм от поддържане, характерния звук при горенето (все едно завира боба :-D ), гори с 1100-1130 об за мощност 1 и 1260-1320 об за втора и на трета не знам. Няма и помен от бучки. Само фина пепел като снежинки.

Сега, вместо да показвам снимки от неправилно горене, по-добре кажете вие как горите пелетите Керпи :tonqe: Ако има значение - с оранжевата опакова, че имат и някаква друга със зелено и май не били много стока.
Аз съм с тези на Керпи. При мен няма бучки но ме притеснява луксомеря. Варира между 100-до160 макс. Понякога пада под 100.Сега слезнах да му увелича въздуха.
Последна промяна от Rumen89 на чет дек 26, 2019 7:47 pm, променено общо 1 път.
spec - специалист
чет дек 26, 2019 11:47 ammorfei1 написа:

Леко се отклонявам от темата, но не ми отговори на въпроса. Каква марка Ел. Глави с управление през интернет използваш?

Стана ми ясно, че използваш wifi стаен saswell, .........................
..................... Стайния управлява главите по-график, но какви са главите, това не разбрах?
Стана ми ясно, че използваш wifi стаен saswell - НЕ ИЗПОЛЗВАМ СТАЕН
Стайния управлява главите по-график - НЯМАМ СТАЕН и графика не е задължителен
но какви са главите, това не разбрах - изплзвам SASWELL
Всяка WiFi термоглава може да се управлява през Tuya и може да подава команда към котела САМОСТОЯТЕЛНО да го включи или изключи.
А той, котела, преминава в "Поддръжка" само, когато всички TRV (thermostatic radiator valve) са достигнали зададената t и са му подали инфо за изключване!
Използва се Gateway за връзка между всички TRV и приемника, който е свързан с жица към клемите за термостст на горелката. Връзката между всички е безжична. През рутера всичко това е достъпно отвсякъде през интернет.
Дано съм успял да обясня, но няма проблем, пак ще пиша.

Прикачен файл

TRV.png
TRV.png (94.81 KиБ) Видяна 1639 пъти
Приветствам повишаването на жегата в комина, въпреки че не кореспондира с въжделенията на Хидрата.
Странно нещо е човека. Мени се модата и сме винаги в крак. Губим от изгорели газове- усвояваме яко, с високо КПД. Попаднали сме на кофти Керпи- майната му на комина.
Rumen89 - специалист
С какви проценти на вентилатора ги горите тези слъчогледови пелети?
чет дек 26, 2019 7:46 pmspec написа:
Дано съм успял да обясня, но няма проблем, пак ще пиша.
Обясни го перфектно, а тая система е много добра.

Комфорт преди всичко, Анди.
andy_forresite - майстор
Изглежда добра. Ако имаше буферен съд, ехее, Комфорт. Пускаш и спираш които и колкото глави искаш когато поискаш. Може да си отопляваш една стая, само банята... Абе кеф.
На газ кори, осветеност и тем подобни проблеми няма :)
Мислех и за печка с ВР за удоволствие и борбЪ със студЪ от минус 20, но в стаята с комина идва тънка тръба и натам се разширява. Може нищо да не стане. В къщето всяка стая е с комин, ама не ми се мъкнат дървета и да пуши там.
Пали му котела, макар и само за една стая, но ако е правилно подбрана мощността му, правилно изградена и балансирана системата.....ехеееееее, проблеми няма, както няма да се стигне до работа само за една стая.
Съжалявам, че форум ни събира зарад проблеми.
Съжалявам, че продължаваме да пишем, а те не се решават.
morfei1 - специалист
Щом иска Gateway.... помислих, че щом ползват Tuya, главите работят директно към рутера през wifi, но първо минават през gate-a, който е вързан за рутера. Ако гейта може да се върже към рутера без кабел, е някакво предимство/удобство пред другите системи. Хубавото е, че ползват Zigbee за комуникация, лошото е, че gate-a може да управлява до 10 глави макс, пък аз имам 12 радиатора. :(

Да запали котела за една глава е тъпо поне за мен, но да го запали, когато отворят всичките глави или повечето, за да не пали котела за лудо, а да работи продължително, докато ги затвори всичките, това вече е умно и се отразява добре на разхода и микроклимата в къщата, според мен превъзхожда като управление на топлото, типичния стаен термостат.

Трифка, тоя контролер що го държа един месец в шкафа, а не ода да го монтирам? Може да падна под кило на час. Виж кво нещо съм си купил, па не го ползвам :-D . Видях го 7000-то на живо и са влюбих. Може да си го сложиш в хола, толкова е убав.

Другата седмица като падне темпа на минус и всички бучки ще изчезнат, а разхода ще стане двоен или поне 50% отгоре. Пълно щастие няма, идва напролет.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: