Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
armagedamian написа:
syncho написа:
А как точно се чисти от костилките тая горелка??
Този котел се самопочиства на определен период от време.Можеш да регулираш времето на което да се чисти.Можеш да регулираш и още доста неща.Този котел гори и най-смотаните пелети без проблем.
Очаквах малко по-конкретен отговор. Всеки един пелетен котел можеш да му регулираш почти всичко. Интересно ми е как точно се самопочиства - има поне 3-4 начина това да става.
filmatoplo - майстор
Не вярвам да почиства като Херц :wink: или КВБ.На Херца направо му пада надолу автоматично скарата и влиза в матрица която пронизва отворите на скарата :wink: -обдухването е отделно .За вертикалния тръбен топлообменник с пружините да не говорим :wink: .
syncho - майстор
При тези на Extraflame са с два варианта единия е с под, който пада и след това се удря в потата няколко пъти, за да се изчисти добре, а другия с приплъзгване на пода и премахване на отпадъците. И при двата варианта е в комбинация със силна струя въздух по различно време.
kok - специалист
filmatoplo написа:
Не вярвам да почиства като Херц :wink: или КВБ.На Херца направо му пада надолу автоматично скарата и влиза в матрица която пронизва отворите на скарата :wink: -обдухването е отделно .За вертикалния тръбен топлообменник с пружините да не говорим :wink: .
ей се не вярвате :lol: то хубу херц ама :? май само с убави пелети горял :lol: дето са на убава цена :lol: пък и май и цената му е доста Убава :lol:
filmatoplo - майстор
:wink: Ами мерцедес -сака супер бензин :wink: ма дига 200.
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Долу-горе така става :-D
Плюс това разполага и с топъл мотор за димните газове,демек не му требе комин :wink:
А на всичко отгоре съм го виждал монтиран с алуминиев въздуховод вместо кюнци смятай за каква темп. на изходящите газове става въпрос :-D
filmatoplo - майстор
Дамяне за кой котел говориш :? :) .
armagedamian - специалист
За Айге-то разбира се
syncho - майстор
armagedamian написа:
filmatoplo написа:
Долу-горе така става :-D
Плюс това разполага и с топъл мотор за димните газове,демек не му требе комин :wink:
А на всичко отгоре съм го виждал монтиран с алуминиев въздуховод вместо кюнци смятай за каква темп. на изходящите газове става въпрос :-D
"Топъл мотор"?!?!? това пък що за животно е? Ако говориш за вентилатор на изходящите газове... Е то без него изобщо няма да работи не знам изобщо за какво го споменаваш.

Каквато и да е темп на изходящите газове тоя алуминиев кюнец я изкара един сезон, я не. Това са абсолютни глупости дето хората го правят да слагат алуминиеви въздуховоди, вместо неръжд.

И пак почистването "горе-долу така става". Не че се заяждам, ама ти дадохме конкретни примери при котли как става. Ако знаеш при този точно как става кажи, ако не знаеш пак кажи, за да не се чудим и да чакаме.
kok - специалист
syncho написа:
При тези на Extraflame са с два варианта единия е с под, който пада и след това се удря в потата няколко пъти, за да се изчисти добре, а другия с приплъзгване на пода и премахване на отпадъците. И при двата варианта е в комбинация със силна струя въздух по различно време.
еми на :roll: и при аигето са същите два варианта :lol: даже мисля че това с преплъзването вече не се прави :wink:

За вертикалния тръбен топлообменник с пружините да не говорим

тук мога да кажа само че можеби защото шведската пружина е скъпичка а вертикалните отвори са доста, е спестен този механизъм с ръчката или автоматичен с мотор (който е още ще ускъпи продукта) но пък за това си има ревизионен отвор през който с шомпъл могат да се почистят без проблем всички отвори като цялата процедура трае не повече от 10мин. което за 1-2 пъти в месеца не вярвам да е чак толкова голям ангажимент :roll:

а за алуминиевите въздуховоди дето са за аспиратори :wink: ами да ти споделя че за три зими не са мръднали що ще се нашивам с неръждавейки по поръчка :shock: като с две гофретки за 20лв (защото отвора на комина ми е чак в другото помещение)и една алуминиева лента за 5лв съм си решил този въпрос :wink:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: