Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
alex_serviz написа:
Виж и интерфейсния кабел между горелката и комп-а. Tрябва 2-ро краче на единия куплунг да се свърже с 2-ро на другия, съответно 3-то с 3-то и на края 5-то с 5-то. Моя кабел аз си го правих, masterpit мисля, че ползва COM-удължител.
Е това трябваше да се сетя по-рано или поне да го схвана от объркващата картинка в ръководството. Аз по навик все кръстосани кабели пробвах - (Null modem), където 2ро отива на 3то и обратно. Сега даже и USB към Rs232 дето сам си го направих от GSM-ски кабел върви без грешка. Остава да пъхна един стар компютър в котелното.

Между другото, относно предупеждението ти да не се ъпдейтва софтуера - за по сигурно може да се изтрият двата файла (ако ги има) с разширение .s19 в които мисля че се намират ъпдейтите. Да си остане чистата мониторингова програма.
LazarGanev - "Велик майстор"
stilian20 написа:
Някой слагал ли е турболатори на котела на грейко :?
В момента текат изпитания, за другия сезон ще ги има като опция, дори и за стари котли
stilian20 - специалист
LazarGanev написа:
stilian20 написа:
Някой слагал ли е турболатори на котела на грейко :?
В момента текат изпитания, за другия сезон ще ги има като опция, дори и за стари котли
С механизъм за чистене ли ще бъдат или ще са стационарни ?
ediv - специалист
Малко ерес.Работа на горелката с котел Дон 16
http://vbox7.com/play:fec96d9d3e
LazarGanev - "Велик майстор"
stilian20 написа:
LazarGanev написа:
С механизъм за чистене ли ще бъдат или ще са стационарни ?
Разбира се че с механизъм за чистене - кобиличен.
Svezar - специалист
Абе хората искат нещо което да ги спаси от хамалогията с дървата и въглищата ,а ако някой се зачете в темата особено последните страници със сигурност ще се откаже от горелката,то ще се окаже че ако не си инженер програмист значи не можеш да се топлиш на пелети :-D
kalin72 - майстор
Svezar написа:
Абе хората искат нещо което да ги спаси от хамалогията с дървата и въглищата ,а ако някой се зачете в темата особено последните страници със сигурност ще се откаже от горелката,то ще се окаже че ако не си инженер програмист значи не можеш да се топлиш на пелети :-D
Аз не виждам нищо сложно в това, когато сменяш пелетите, да се правят нови леки настройки тук-таме. Всеки средно интелигентен човек би трябвало да се справи за около час време, особено пък ако чете и този форум.
За горелката е важно да бъде здрава, да гори и пелети с ниско качество, и да не се нуждае от постоянно ръчкане, за да работи икономично. Нещо, което, засега, виждам в Грейко RB20.
mitko3040 - напреднал
В Брезник мераклии да човъркат колкото щеш. Ще оставят подобренията по колите и ще минат на горелки :supz: . Рзбира се, че е елементарно за хора е правено. А и пипането по настройките го има при всяка горелка, дори и при пелетните котли е добре да се корегират малко.
masterpit - специалист
kalin72 написа:
Svezar написа:
Аз не виждам нищо сложно в това, когато сменяш пелетите, да се правят нови леки настройки тук-таме. Всеки средно интелигентен човек би трябвало да се справи за около час време, особено пък ако чете и този форум.
За горелката е важно да бъде здрава, да гори и пелети с ниско качество, и да не се нуждае от постоянно ръчкане, за да работи икономично. Нещо, което, засега, виждам в Грейко RB20.
Разбира се, че е така! С програмата на натурела съм си направил и запаметил в компютъра оптимизирани профили за два вида дървени и един вид слънчогледови пелети. Така, когато сменям горивото просто зареждам предпочитания профил.
alex_serviz - специалист
Evgeniy написа:
... Аз по навик все кръстосани кабели пробвах - (Null modem), където 2ро отива на 3то и обратно. Сега даже и USB към Rs232 дето сам си го направих от GSM-ски кабел върви без грешка. Остава да пъхна един стар компютър в котелното...
Да противно на масово използваните кабели, където се кръстосват 2-ро и 3-то краче ( пинче, или както там му казвате ), тук е 2-ро на 2-ро и 3-то на 3-то. Радвам се, че си успял! :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: