Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
чет дек 27, 2018 2:17 pmNiki.niki написа:
Здравейте, чугунените плочи при преустройството трябва ли плътно да затварят? При мен накрая се получава едно празно разстояние от около 10 см. За Виадрус U22, 5 секции - 29 киловата, сложени са 1 крива и 2 прави.
Сложи още една права и си готов!
ники_ник - специалист
чет дек 27, 2018 2:17 pmNiki.niki написа:
Здравейте, чугунените плочи при преустройството трябва ли плътно да затварят? При мен накрая се получава едно празно разстояние от около 10 см. За Виадрус U22, 5 секции - 29 киловата, сложени са 1 крива и 2 прави.
И след четвъртата плоча спусни една вертикална ламарина (с Г под четвъртата) по цялата ширина на камерата , която да стига на 15 см. от скарата . И мери температурата след дросела :wink:
Честита нова година! Шоп, ники_ник благодаря за съветите, изпълнено.
ники_ник - специалист
Честита Нова година на всички ! С пожелания за пълни бункери и топли домове :)
andro440 - майстор
За Много години ,колеги ! Бъдете живи и здрави ,прави и корави ,щастие и топлина да има вув всеки дом и любов ! За виадруса мога да кажа няколко неща Никога няма да го сменя ,освен ако не сменя жилището с такова на централно парно За Виадруса ,преработен за пелети и вдигнат на кутия ,не очаквайте голяма икономия -АКО ГО МЪЧИТЕ НА 60 градуса Виадруса влиза в режим на модулация едва след 70 градуса . Тогава става икономичен Ако някой има по добра теза или мнение от моето ,нека да сподели ! при мен ситуацията е следната -/не говоря празни приказки / 8 секции У-26 ,на кутия с горелка -къща с 5 стаи студена северна -прегради в котела ....управление Натурела -на 60 градуса на водата в котела -разхода е два пъти по голям ,отколкото ако го надуя на 72 -имам и стаен -и термо винтили ,но факта е че когато подържам 70 градуса на водата -икономията е на лице
andro440 - майстор
Прикачен файл:
IMG_20190105_224027.jpg
Прикачен файл:
IMG_20190105_223922.jpg
andro440 - майстор
Подготвям една електронна с-ма ,която ще свали разхода с поне 20 %,но ще споделя за резултата след няколко дни
ventzi48 - специалист
Към Андро. Дай малко описание относно твоята система-имаш ли буфер, каква е температурата на водата в радиаторите, на коя степен работи горелката, модулира ли, каква температура поддържаш в стаите. Знам, че колкото повече секции има този котел толкова по-високо е КПД-то.
Sabonis - специалист
съб яну 05, 2019 10:52 pmandro440 написа:
Подготвям една електронна с-ма ,която ще свали разхода с поне 20 %,но ще споделя за резултата след няколко дни
за много години,с какви пелети си,имам нужда от правилни настройки за слънчогледовите,в момента ми прави пита в главата трябва ли оборотите на вентилатора да са по високи,благодаря ти предварително

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: