Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 28, 2019 12:52 pmfilmatoplo написа:
...отворчетата на главата на горелката ,тя работи само с първичния въздух идващ от отворите над малкия шнек :wink:...
Само с уточнението, че първичният въздух е през долните отворчета, а тези над запалката, доставят вторичен въздух в зоната на окисление.
...лелиййй, кък гу написах!!! Ма си е вярно де. Туй ма научи един именит инсталатор на Грейко.
Третичен знам само Бошовските котли да подават, ма кой ги ползва вече?!
filmatoplo - майстор
:wink: Е щом си го научил от големия именит инсталатор на Грейко -начи ший тъй :yawinkle:
andy_forresite - майстор
Пепелта под капачето чистя през ден-два. Духа си 99% отзад и това е. Понеже и скарата изчиствам с бояджийска четка то пепелта се набива насила вътре през отворите и затова толкова често. Преди да запали по време на продухване отварям капачето и давам метър назад че се вдига пепел. Защо не горят отпред а се вдигат като дюна нагоре в средата?

Не гледайте процентите вентилатор. На различните версии на софтуера отговарят на различни обороти и освен това 1 волт разлика отговаря на 8-9 об/мин.
Сутринта за час беше 209-256 волта. Дискотека. Вентилатор от 1197 до 1660 на 47% мощност 3.
Тръбите от ППР може и да не издържат дълго на 70 гр ако са като моите до 60° клас 5. Прелъгах се с тези тръби. До 66 не са се разпаднали, но им се скъсява животчето. Нямат тези слоевете, които трябва, но иначе държат до много високо налягане, което не ми е потребно. Така е като знаех нищо за горелки, котли, тръби... :)
filmatoplo - майстор
През 1997ма запоих първата тръба ппр -не са мръднали от тогава .Преди това тръбите за отопление които ползвах ,бяха така наречените -Черни метални тръби. :wink: Апропо -Белите тръби с алуминиева вложка ги ползвах още преди тези от ППР -естествено те се поизложиха -особено тези след 2010 г които струваха по 60 ст метъра.
morfei1 - специалист
съб дек 28, 2019 2:43 pmandy_forresite написа:
....
Анди, след като смяташ, че имаш проблеми с тока, от което ти играят оборотите на вента, от което смяташ, че ти се получават проблемите с горенето на Керпито. Пишеш за това доста често. Що не вземеш да си вържеш горелката през един стабилизатор на ток, online UPS и каквото се сетиш още дето стабилизира тока? И да ти е грешна диагнозата, няма да изгубиш кой знае колко много, но поне ще го изчистиш като вариант за проблем.
Rumen89 - специалист
съб дек 28, 2019 2:43 pmandy_forresite написа:
Пепелта под капачето чистя през ден-два. Духа си 99% отзад и това е. Понеже и скарата изчиствам с бояджийска четка то пепелта се набива насила вътре през отворите и затова толкова често. Преди да запали по време на продухване отварям капачето и давам метър назад че се вдига пепел. Защо не горят отпред а се вдигат като дюна нагоре в средата?

Не гледайте процентите вентилатор. На различните версии на софтуера отговарят на различни обороти и освен това 1 волт разлика отговаря на 8-9 об/мин.
Сутринта за час беше 209-256 волта. Дискотека. Вентилатор от 1197 до 1660 на 47% мощност 3.
Тръбите от ППР може и да не издържат дълго на 70 гр ако са като моите до 60° клас 5. Прелъгах се с тези тръби. До 66 не са се разпаднали, но им се скъсява животчето. Нямат тези слоевете, които трябва, но иначе държат до много високо налягане, което не ми е потребно. Така е като знаех нищо за горелки, котли, тръби... :)
Аз проблем с тока нямам. При мен също горят тези пелети по-назад към запалката и от там духа от пред почти не се забелязва. Възможно ли е да се запушило някъде под запалката и да не минава кислород.
съб дек 28, 2019 2:40 pmfilmatoplo написа:
:wink: -начи ший тъй :yawinkle:
Тъй шъй то, ама видя ли, с тес дупки за къф проблем присети аудиторията?!!
Не стигаше проблема с тока, ми сига и виновни ши излязат, от Грейко, чи праят дупки, пък ни духа през тях.
Rumen89 - специалист
съб дек 28, 2019 4:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 28, 2019 2:40 pmfilmatoplo написа:
:wink: -начи ший тъй :yawinkle:
Тъй шъй то, ама видя ли, с тес дупки за къф проблем присети аудиторията?!!
Не стигаше проблема с тока, ми сига и виновни ши излязат, от Грейко, чи праят дупки, пък ни духа през тях.
Продължаваш да използваш форума за рекламна цел!
filmatoplo - майстор
:wink: Важни са и още как отворчетата .За почистването в главата -освен да се свали и почисти ,аз правя следното -отварям капачето ,пущам вентилатора и ръчкам с една тел навътре да разбутам полепнала пепел ако има .Това го правя след като съм махнал по голямата част от натрупалата се пепел в главата .
Rumen89 - специалист
съб дек 28, 2019 4:42 pmfilmatoplo написа:
:wink: Важни са и още как отворчетата .За почистването в главата -освен да се свали и почисти ,аз правя следното -отварям капачето ,пущам вентилатора и ръчкам с една тел навътре да разбутам полепнала пепел ако има .Това го правя след като съм махнал по голямата част от натрупалата се пепел в главата .
Как се пускаше тест на вентилатора?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: