Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
В OLX имаше две на по 1800 лева, което е с поне 500 под цена за нова. Нищо не губиш. Аз също мислех да продам мойта, заради затрудненото почистване. Но си направих сметката, че със загубата при продажбата и добавката за по-скъпа, ще ми почистват камината 10 години по два пъти на сезон, без да се цапам. Купувай и не мисли. И другите марки имат проблеми.
syller - специалист
Утре ще ходя да е взимам. Вече кога ще е инсталирам е друг въпрос.
Nikt - напреднал
Здравейте на всички.От тази година съм на пелети и искам да попитам дали според вас разхода ми е добре.Отоплявам 100 кв. със 25kw котел.Лира 500/1200 ,2 радиатора(стоманени)22 600/1600,1 радиатор 22 600/1800 и 100л. бойлер.Та разхода ми за окло 12ч. е близо 25кг.(плюс-минус).Т на водата мие на 65гр. на 5 степен,със термоглави на трите радиатора които са на 5 степен.Жилището не е санирано само дограма средната температура ми е около 22-23гр.Въпроса ми е следния дали ако ползвам А режим ще е по добре и дали това че я гася към 22 часъ е проблем при положение че го паля към 9-10 сутринта.БЛАГОДАРЯ предварително за отговорите които ще получа но наистина ми е трудно да преценя. :?
Raij - специалист
Nikt написа:
Здравейте на всички.От тази година съм на пелети и искам да попитам дали според вас разхода ми е добре.Отоплявам 100 кв. със 25kw котел.Лира 500/1200 ,2 радиатора(стоманени)22 600/1600,1 радиатор 22 600/1800 и 100л. бойлер.Та разхода ми за окло 12ч. е близо 25кг.(плюс-минус).Т на водата мие на 65гр. на 5 степен,със термоглави на трите радиатора които са на 5 степен.Жилището не е санирано само дограма средната температура ми е около 22-23гр.Въпроса ми е следния дали ако ползвам А режим ще е по добре и дали това че я гася към 22 часъ е проблем при положение че го паля към 9-10 сутринта.БЛАГОДАРЯ предварително за отговорите които ще получа но наистина ми е трудно да преценя. :?
Нормално е при тези условия. Някога гаснела ли е сама през тези 12 часа и тази 5 степен. С термо глави отворени на 5 си е като без термо глави. Три радиатора са 3 стай, как става 100 кв.. 100кв. чиста площ ли е
Nikt - напреднал
Raij написа:
Nikt написа:
Нормално е при тези условия. Някога гаснела ли е сама през тези 12 часа и тази 5 степен. С термо глави отворени на 5 си е като без термо глави. Три радиатора са 3 стай, как става 100 кв.. 100кв. чиста площ ли е
Две стаи със малките радиатори и една всекидневна със големия радиатор.Вчера го запалих към 12 на обяд и до 19:00 разхода ми беше 20 кг. на А режим главите бяха на 5 после ги намялих на 3 и половина.Болера е 100л. ползваме го вечер за по един душ не е някаква голяма консумация на топла вода.Никога не ми е гаснела на 5 степен,Т на водата съм задал 65гр. когато ги направи започва да модулира до 61-60 гр и така.Вчера използвах А режим,през целия ден работи сас Т на водата 62гр.(при зададени 65гр. които така и не вдигна) и не видях разлика във режма на работа смисъл да сменя степените.Не разбирам много само чета това което са писали всички и споделям моите данни за да ме посъветвате.Благодаря и приятен уикенд. :wink:
Raij - специалист
До 60 е била на 5, на 60 и 61 е на 4, на 62 е на 3, на 63 е 2, на 64 е 1 и 65 е в моделация. Чиста площ ли е 100кв.
Nikt - напреднал
Raij написа:
До 60 е била на 5, на 60 и 61 е на 4, на 62 е на 3, на 63 е 2, на 64 е 1 и 65 е в моделация. Чиста площ ли е 100кв.
Да да чиста площ.Неска го запалих във 10:20 със същия разход на пелети като вчера 20 кг в бункера и до 17:30 беше на сащия разход като вчера на А режим(20-25кг)Аз мисля че този разход трябва да ми го дава на 12 часа и горе долу 24 часа да искарвам със 30 кг.Така ми се струва по приемливо но може и да греша. :?
Здравейте!
Може ли някой да помогне с линк за сервизни настройки на 25 Plus.
И със съвет: 2 х 5.5kW + 1x 2.2 + 1 лира = 35-40 кг на 24 часа!? Не е ли твърде много?
Благодаря предварително!
Nikt - напреднал
slackware747 написа:
Здравейте!
Може ли някой да помогне с линк за сервизни настройки на 25 Plus.
И със съвет: 2 х 5.5kW + 1x 2.2 + 1 лира = 35-40 кг на 24 часа!? Не е ли твърде много?
Благодаря предварително!
Моя разход същи е голям за 24 часа и затова искам да знам дали да повикам инсталатора да пипне малко настройките защото аз не разбирам много освен фините настройки но съмнявам се че от тях бих могъл да намаля разхода но пак казвам че не разбирам и за това ще изчакам съвети.Благодаря и лека вечер.
Nikt - напреднал
Може ли някой да ми отговори дали ако си сложа стаен термостат ще е по добре камината да работи по стайна температура отколкото по Т на водата защото моята камина е във котелното помещение.Дали ще ми падне разхода и дали ще е топло без да гася системата защото сега е топло но разхода ми за 7часа е 20-25кг при температура на стаите 22-24градуса.Помагайте че направо ще се гръмна нз какво да правя вече изчетох всичко но съм много объркан. :?

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: