Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
вт яну 14, 2020 11:01 amТрифон П.Трифонов написа:
Тейлърине, на 7-10 дни казваш е проблема?! Нагарчи са образува, а?
Прочети си инструкцията!
Я да те чуем по- подробно! Все на лична подробностите, а тука само лаф моабет!
вт яну 14, 2020 5:36 pmstridata написа:
Прочети си инструкцията!
Ко искаш да чуеш? Какво и на кого на лични?
Не е ли ясно какво му казвам?
Редовното почистване на горелката, предотвратява някои проблеми, особено които той е описал, че трябва да отстранява на седмица- две.
andy_forresite - майстор
Да затворим темата за rpm. Значи след като веднъж сме ги регулирали, повече не пипаме. Може да са 250 отгоре, отдолу, това вече е без значение.
Керпи ако не се сбиваха в твърди образувания щяха да са отлични. Имат калоричност, запалват, разгарят, ТО е светличък, става прилично. Керпи изкарват различни партиди - разлики в пелетите има. И суровината се различава, нормално. Остава да опитам единствено с повишаване на тягата.

Ето едно предизвикателство - накарайте пелетите ви да се слепват, оформяйки нещо голямо колкото юмрук. Снимайте го и споделете как сте го постигнали.
Анди, онзи ден, доста мислих дали да споделя.
Не знам какво ме бутна, та показах и някой даже са опита да ми дава акъл.
Сигурно се сещаш- снимките със задръстения котел, димоход и конденза.
Тва, дето сега го искаш, беше в главата на горелката, ама понеже се е появило в следствие на влошени условия при изгаряне, изобщо не ми мина през кратуната да снимам и бучката.
Туй биши то, от мене споделянето. След вчерашния пожар, ши са опитам да си глеам рахатя, а ти, и още който си иска, гледайте си оборотомерите! Аз като седна на мотора- карам, не се возя.
https://photos.app.goo.gl/tgUkffjJfzzqWAt68
Стопени каски някой да е виждал? А под тях?
Ово е огин.
Rumen89 - специалист
вт яну 14, 2020 6:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Анди, онзи ден, доста мислих дали да споделя.
Не знам какво ме бутна, та показах и някой даже са опита да ми дава акъл.
Сигурно се сещаш- снимките със задръстения котел, димоход и конденза.
Тва, дето сега го искаш, беше в главата на горелката, ама понеже се е появило в следствие на влошени условия при изгаряне, изобщо не ми мина през кратуната да снимам и бучката.
Туй биши то, от мене споделянето. След вчерашния пожар, ши са опитам да си глеам рахатя, а ти, и още който си иска, гледайте си оборотомерите! Аз като седна на мотора- карам, не се возя.
https://photos.app.goo.gl/tgUkffjJfzzqWAt68
Стопени каски някой да е виждал? А под тях?
Ово е огин.
Трифон

Уважавам професията ти!
Моето Керпи не се сбива или да прави буци чистя горелката от нагар всяка седмица.
Взимам ги на висока цена 1050 кг. за 300 лв.
Не знам дали догодина ще взема от тях, защото има дървесни по 350 лв.
В неделя напълних бункера днес изхвърли около 15-20 кг пепел. Вече се чудя къде да изхвърлям пепелта. Иначе разхода си го бива но ако направя една тънка сметка може би нещата ще са на кантар.
morfei1 - специалист
Разликата в цената е 15%, теоретичната разлика в калоричността е 10%. Според мен не си на кантар, ами си вътре, ако включим и комфорта/хамалогията по обслужване на котела.

Пълня един чувал от пелети 15кг. найлонов след като изгоря средно 45 торби (не смятам, че е малко), което се случва в рамките от 2 до 4 седмици средно, зависи от месеца.

Пелетите този сезон са ми толкова скапани, че колкото пепел хвърлям, хвърлям и толкова прах, дребни са, но горят чудесно. За 350лв. не очаквам чудеса :-D
andy_forresite - майстор
10% и нагоре е пепелният остатък при слънчотата.
Да ви се чуди човек защо купувате пресовани люспи за 300 вместо за 350 дървени.
А десет процента значи отпадък 1 торба от 10 торби с пелетоци. С тръскане и пълнене да може да се завърже хваща от 11 торби с пелети от люспи.
2 торби ми пълнят пепелника на модел Експерт 20. Много от вас знаят размерите му. Хваща и от 4 торби, но вече е пирамида.
markoscbr - специалист
нед яну 12, 2020 7:35 pmfilmatoplo написа:
Понякога пелети се задръстват в редукцията на ПВЦ утката под мотора на големия шнек. :wink:
Филма каза че понякога се задръстват в редукцията която е Ф75/50 но не каза как и сега аз ще ви кажа ,производителите на пелети трябва да правят пелети с дължина на пелети 3см.а някой излизат с дължина 7сми тези някой по време на работа с други от същия размер които при изкачването по шнека не са се натрошили образуват мрежа на входа на Ф50то и шнека се натоварва и спира а вътрешния шнек на горелката си изкарва каквото има в него и огъня спира,съвсем на скоро ми се случи това
kalin72 - майстор
вт яну 14, 2020 11:59 pmandy_forresite написа:
10% и нагоре е пепелният остатък при слънчотата.
Да ви се чуди човек защо купувате пресовани люспи за 300 вместо за 350 дървени.
А десет процента значи отпадък 1 торба от 10 торби с пелетоци. С тръскане и пълнене да може да се завърже хваща от 11 торби с пелети от люспи.
2 торби ми пълнят пепелника на модел Експерт 20. Много от вас знаят размерите му. Хваща и от 4 торби, но вече е пирамида.
Очевадно е, че има и хора, които ги е еня за природата, и желаят да горят отпадък, а не необработена дървесина.
taylor1 - напреднал
вт яну 14, 2020 5:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт яну 14, 2020 5:36 pmstridata написа:
Прочети си инструкцията!
Ко искаш да чуеш? Какво и на кого на лични?
Не е ли ясно какво му казвам?
Редовното почистване на горелката, предотвратява някои проблеми, особено които той е описал, че трябва да отстранява на седмица- две.
Трифолине, прекалено много са ти изнервени коментарите. Незнам дали чувстваш някакво превъзходство над останалите заради 6666-те ти коментара /това е цифрата до момента/, честно казано не ме интересува. Това е форум за взаимопомощ!!
Указанията съм ги чел и препрочитал, щом пиша тук , както и много останали колеги, значи има проблем /бил то съществен или не/.
Котела го почиствам от пепел всяка неделя, кюнците ги почиствам веднъж в месеца, а пепел изривам всеки ден. Обичам да държа техниката, която използвам в състояние близко до момента на закупуването и. Но не смятам, че получването на нагар от 5-10мм в горивната камера на горелката е нормално! Променял съм въздуха на Р1 плавно през 4-5 дни с по 1% на горе или на долу в граници между 40 и 50% .Разлика няма. Писах за оборотите, защото виждам че са нестабилни. Не е проблем за умиране, но ако има приемлив вариант за тяхното укротяване би бил полезен именно за решаване на проблема с нагара. Също така не обичам горелката да влиза в поддръжка. Знам недостатъците на този режим и предпочитам малко по-висок разход за сметка на конфорта.
Също така ми е ясно, че и качеството на пелетите също са от значение, но когато други ползватели на същите неизпитват този проблем значи търся камъчето на друго място..

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: