Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lyubcho_88 - напреднал
пон фев 17, 2020 10:35 ambrassSob написа:
Здравей, вентилатора в поддържа трябва да е 0. Вероятно е оставен на някакви проценти.
Прав си, беше на 5%. Сложих го на 0. Ще тествам сега при предстоящите топли дни как е положението.

А да питам, сигурно сте го говорили 100 пъти, ама ми е трудно да изчета всички 1280стр. (макар да съм подхванал тези от последния сезон), какъв трябва да ми е нагара/налепа като цвят по стените на котела, в димоотводните тръби и назад след горенето?

В момента е златисто тъмен (трябваше да го снимам, като го чистих оня ден). Ако трябва да изменя цвета, как да стане?
Подавам гориво както следва:
P3=8сек,1500-600об
P2=5.7сек,1300-400об
P1=2сек,1050-100об
през 45сек с диапазон 0-3-6°C. Оборотите играят, но това както разбирам си е стандартно за това управление.
n.ganev - майстор
А стига и обороти вече. Отваряш врата - променят се, отваряш прозорец - променят се, промяня на атм. налягане - променят се, кихнеш пръднеш - променят се
frizera - напреднал
Такаааааа.... Отказах се от кварцовия нагревател и поръчах PSx 2 в комплект с тръба от "Артемис БГ". Днес пратката е налице, но тръбата е супер странна!
Прост цилиндър с четири напречни на диаметъра отвора в единия край. В другия липсва каквото и да е стесняване или нещо подобно на "тапа" с малък елипсовиден отвор за концентриране на вече нагрятия въздух както е в момента.
Утре ще разглобя горелката и ще видя очи в очи какво ме очаква, но смятам че въпросните 22 лв. за тръбата са пари на вятъра, ако ще трябва аз да доработвам !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Всъщност "Артемис" и "Мотор Барбекю" са едно и също нещо.
filmatoplo - майстор
Купил си тръбичка за горелка Фероли предполагам ,дано успееш да навреш новата запалка в старата тръба или да побългариш новата .
frizera - напреднал
съб фев 22, 2020 11:05 amfilmatoplo написа:
Купил си тръбичка за горелка Фероли предполагам ,дано успееш да навреш новата запалка в старата тръба или да побългариш новата .
"Колегата" от фирмата търговец нито е питал за каква горелка иде реч, нито е предлагал варианти на въпросната тръба, а в сайта пише "тръба за PSx2". Освен че е мооого дълга, също така е по голяма по външен диаметър и не може да влезе в "ухото" на горелката. Не съм за 22лв., въпроса е принципен!!! Ще си потърся парите обратно така или иначе.
Монтирах Японката в старата тръба, сглобих желязото и подадох команда "пали". След по малко от ЕДНА МИНУТА пламъка беше на лице. UPS-a видя малко зор в първите 10-15 секунди, но колкото повече загряваше запалката консумирания ток спадаше. Вижда се на дисплея. Така че, вече съм спокоен относно паленето с ups.
За сега всичко е наред, но планирам поредица от палене и гасене, за да се убедя, че мога да разчитам на Грейкото отново.
jangeloff - специалист
Здравейте,
съб фев 22, 2020 4:10 pmfrizera написа:
... UPS-a видя малко зор в първите 10-15 секунди ...
Явно съм пропуснал, но, може ли малко по-подробно за UPS-а? :?
Благодаря!
вт фев 25, 2020 10:06 amjangeloff написа:
Здравейте,
съб фев 22, 2020 4:10 pmfrizera написа:
... UPS-a видя малко зор в първите 10-15 секунди ...
Явно съм пропуснал, но, може ли малко по-подробно за UPS-а? :?
Благодаря!
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=901678#p901678
Предполагам, че е със старата запалка, понеже аз съм с Кемот 700 и новата ,300 вата запалка, го товари за 5-6 секунди.
https://photos.app.goo.gl/Pa81RjKaXfm36XYf7
filmatoplo - майстор
Работи ли с новата японска запалка Кемот 700 .
вт фев 25, 2020 8:14 pmfilmatoplo написа:
Работи ли с новата японска запалка Кемот 700 .
Е, извинявай!
filmatoplo - майстор
Благодаря,приемам го ,че се справя.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: