• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
Пак пишете щуротии. :lol:
Май само аз пиша по форумите... предполагам, че човек който вади 40-50 000лв за отоплителна инсталация, няма да седне да се обяснява по някви форуми, нали?
Ето- 120м2 немазан среден етаж. Долу и горе гола тухла 4-ка. Долу с дограма дърво на 15години с едно стъкло.
Топля го с 1100лв за миналия сезон (този година претърпя оптимизация и чакам поне 20% надолу). С натискането на едно копче.
Подово+конвектори. Детето лежи по пода без притеснения. У вас ако е мръсно, аз си чистя. :lol:
Лятото държах на всякъде 20гр. Зимата на 23 се мръщим.

Ако искате. Били му много 40000лв. Много са да, а за джип не са, нали? Въпрос на приоритети. Аз карам 20год кола, а 'сера' на гърне за 2000. :lol:
На приятел отоплението на 280-300м2 къща излезе над 20000,без закачането на буферите и сл.панели. С Атмос комби е. Не е лошо, в тях е топло, но на връх нова година, към 2:00 баща му ходи да дозарежда :?

Има марки конвектори, които освен че са безшумни са и от 9-до 15-20в в зависимост от мощността на самия топлообменник.
Последна промяна от Чаро на вт апр 13, 2010 9:14 pm, променено общо 1 път.
valio2007 - специалист
Чаро написа:
Пак пишете щуротии. :lol:
Май само аз пиша по форумите... предполагам, че човек който вади 40-50 000лв за отоплителна инсталация, няма да седне да се обяснява по някви форуми, нали?
Ето- 120м2 немазан среден етаж. Долу и горе гола тухла 4-ка. Долу с дограма дърво на 15години с едно стъкло.
Топля го с 1100лв за миналия сезон (този година претърпя оптимизация и чакам поне 20% надолу). С натискането на едно копче.
Подово+конвектори. Детето лежи по пода без притеснения. У вас ако е мръсно, аз си чистя. :lol:
Лятото държах на всякъде 20гр. Зимата на 23 се мръщим.
http://cacho.snimka.bg/other/sun-heat.315223

Ако искате. Били му много 40000лв. Много са да, а за джип не са, нали? Въпрос на приоритети. Аз карам 20год кола, а 'сера' на гърне за 2000. :lol:
На приятел отоплението на 280-300м2 къща излезе над 20000,без закачането на буферите и сл.панели. С Атмос комби е. Не е лошо, в тях е топло, но на връх нова година, към 2:00 баща му ходи да дозарежда :?

Има марки конвектори, които освен че са безшумни са и от 9-до 15-20в в зависимост от мощността на самия топлообменник.
Пари за термопомпа имаш, а за изолация не? Странни инвеститори има. :gott:
Чаро - Акълия
Пич, колко пари струва една машина, знаеш ли? :-D
И колко изолация на над 400м2 фасада +още около 30м2 дограма?
:lol:
А нещо за криза да си чул тия дни? :-D

И все пак имай предвид, че с това се занимавам. :wink:
valio2007 - специалист
Чаро написа:
Пич, колко пари струва една машина, знаеш ли? :-D
Чакам точно хора като теб да споделят и без рекламни трикове.
Добра изолация 50лв/кв.м, добра дограма 350лв./кв.м, но с тази криза може и вече да са се вразумили.
Чаро - Акълия
Никога и никъде не съм споделил с рекламна цел, или да съм искал нещо в замяна! Засега :-D
Освен с това се занимавам и с още доста неща, но това вече си е моя работа. А съм сигурен, че във форума мога ра развъртя добра търговийка.
Разгледай ми мненията назад. Снимки вече няма, щот има много отворковци по форума. :wink:
vanko68 - специалист
Вальо,малко по-горе си писал за ТП въздух-въздух и за КОПа им. Само да вметна,че и таи ТП си има "помпа" ,само че не е циркулационна,в която така си се уловил като удавник за слямка,а си имат вентилатори за въздуха.Нали все пак този въздух трябва да се движи... И по въпроса с консумациите си доста зле-навсякъде си "предположил" максималните стийности при консумациите,но в реалността всички хора си ползват помпите на 1 или 2 степен,конвекторите също и тогава консумациите падат в пъти. И друго-КОП е характеристика на една ХЛАДИЛНА машина,каквато се явява ТП,не става въпрос за останалата вътрешна инсталация.То тогава и лампата в мазата с ТП трябва да взема под внимание,така ли?
Последна промяна от vanko68 на съб яну 02, 2010 6:48 pm, променено общо 1 път.
valio2007 - специалист
vanko68 написа:
Вальо,малко по-горе си писал за ТП въздух-въздух и за КОПа им. Само да вметна,че и таи ТП си има "помпа" ,само че не е циркулационна,в която така си се уловил като удавник за слямка,а си имат вентилатори за въздуха.Нали все пак този въздух трябва да се движи... И по въпроса с консумациите си доста зле-навсякъде си "предположил" максималните стийности при консумациите,но в реалността всички хора си ползват помпите на 1 или 2 степен,конвекторите също и тогава консумациите падат в пъти. И друго-КОП е характеристика на една ХЛАДИЛНА машина,каквато се явява ТП,не става въпрос за останалата вътрешна инсталация.То тогава и лампата в мазата ТП трябва да взема под внимание,така ли?
Уважавам уменията, мненията и помоща, която си оказвал на хора в този форум. Надявам се да не твърдиш, че консумираната енергия от вентилаторите на климатиците е величина която не е отчетена в измерения COP на машината и трябва да се смята допълнителна ел. енергия. За максималните консумации си прав, но при отчитане на работа 12 часа е близко до истината (работят на два пъти по-ниска консумация, но 24 часа).
valio2007 - специалист
Чаро написа:
Разгледай ми мненията назад. Снимки вече няма, щот има много отворковци по форума. :wink:
Не намерих нищо свързано с цени освен едно 2Х ценоразпис на геоток, ако е така парите стигат за изолация и дограма. :2thumbs:
vanko68 - специалист
Вальо,рабира се,че твърдя подобното нещо за консумацията на вентилаторите,платките,бобини и др. Доста фирми декларират мин.консумация примерно 90 Вт (Тошиба Санио) и върху тази стойност смятат и КОПа си. Нали не искаш от мен да повярвам,че като махна 20 за вътр.вентилатор,40 за външния,по 5-10 за двете платки и останат 20 Вт а въртене на компресора,то той ще успее изобщо да тръгне ! В другия форум Сетком има една камара фенове на електромерите,накачулили са ги по климите си и дебнат.Досега още никой не се е доближил до тази мин.консумация,която се дава в каталозите.Защо?
В моята практика няма конвектор,който да работи 24 ч нонстоп,без да изключи вентилатора,който е на мин освен това. Ако работеше нонстоп означава две не много добри неща за мен-че не мога да смятам и проектирам кат хората.Демек съм заложил хилаво конвекторче в голяма стая. Или остава друго-човека да е оставил прозорците отворени...
valio2007 - специалист
В минимален режим вътрешния е не повече от 10W, външния не е включен.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: